Skocz do zawartości
  • Dołącz do społeczności!

👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Pytanie] Co byście powiedzieli na grę podobną do DO? :)

TheCCAY

Ankieta :P  

177 użytkowników zagłosowało

1. 1. Co chcieliby?cie "ujrze?" w grze? :)

• Profil Pilota (Punkty post?pu i wi?cej umiej?tno?ci)
      103
    • Skylab
      97
    • Poczta
      62
    • Specjalne promocje czasowe, podczas których losowe przedmioty b?dzie mo?na kupi? po obni?onej cenie
      109
    • Piraci i mapy pirackie (w tym palladium)
      78
    • O wiele wi?cej wrót :)
      78
    • 3 waluty (3 waluta b?dzie rozwini?ta pó?niej, b?dzie mo?na j? jednak zbiera?)
      64
    • Bank o.O
      62
    • Systemy obronne baz korporacji
      49
    • Stacje bojowe klanów (federacji)
      52
    • P.E.T.
      98
    • High-Tech wraz z Apisem i Zeusem
      73
    • Ulepszanie itemów
      53
    • O wiele wi?cej ró?norodnych eventów
      89
    • Mikrop?atno?ci, by utrzyma? serwer gry
      41
    • Swego rodzaju bitwy JackPot, w których nagrod? by?aby waluta gry lub/i itemy
      56
    • 3 galaktyki
      55

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Ostatnio wpadłem na pomysł, żeby zrobić w galaktyce kilka map o które były by wojny coś na kształt wojen gangów w GTA: SA. "Właściciele" tych map za zabicie tam alienów mieli by z nich większy zysk. Dało by rade coś takiego wprowadzić do gry nawet już po testach gry?

edit: O co kaman z tym cofaniem postów?

• Odpowiedzi 307
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Opublikowano

Z tym gangwars to fajnie wiem o co chodzi bo mam kolekcję wszystkich GTA ale nie o to chodzi ;)

Moim zdaniem najlepszym rozwiązaniem było by kazdą mapę podzelić na 20 kwadratów/działek.

Fajny pomysł z tym ale napewno każde terytorium było by zaznaczone kolorem a klanów było by tyle że HoHo więc trzeba by było zrobić tak żeby klan założyć trzeba by było zapłacić co zupełnie odpada albo jakąś bazę po środku i tam by pisała nazwa klanu jak jest obecnie w DO ;)

Opublikowano

Firmy myślę że nie wypalą bo jezeli w ogóle gra wystartuje to dorobić się czegoś to jak w BS/OL trochę czasu minie i nikt nie będzie robił wylotów by podbić mapkę.

A wojny klanów będą napewno musiały być bo zawsze się jakiś noobek znajdzie :O

Opublikowano

Ostatnio wpadłem na pomysł, żeby zrobić w galaktyce kilka map o które były by wojny coś na kształt wojen gangów w GTA: SA. "Właściciele" tych map za zabicie tam alienów mieli by z nich większy zysk. Dało by rade coś takiego wprowadzić do gry nawet już po testach gry?

edit: O co kaman z tym cofaniem postów?

Po prostu było 230 postów, ja wbijam i 180, MPC miał problemy z serwerem i backupami :/. Takie wojny klanów :)? Według mnie to może i nawet dobry pomysł (taka lepsza alternatywa od stacji bojowych), lecz jeśli już to zostanie wprowadzony grubo po otwarciu serwera :).

Opublikowano

A można się dowiedzieć na jakim poziomie tworzenia jest autor?

Tyle pomysłów.. wszystko ładnie, pięknie, lepsze od D O ale nie sądzę aby jedna osoba to wszystko sama uczyniła.

Opublikowano

A można się dowiedzieć na jakim poziomie tworzenia jest autor?

Tyle pomysłów.. wszystko ładnie, pięknie, lepsze od D O ale nie sądzę aby jedna osoba to wszystko sama uczyniła.

Lecę zgodnie z grafikiem: logowanie, strona główna, handel i federacje (klany) + szablony klas itemów. Serwer mam nadzieję jak najszybciej ukończyć, z klientem już będzie trochę zabawy :). Po handlu i federacjach system sklepu i kompletna klasa do zarządzania graczem (konkretniej to bazą danych), rozwinięcie itemów - dodanie wszystkich klas wraz z alienami, system misji, hangar, obsługa mapy + system wrót. Ferie mi się zaczynają 8 lutego, to więcej czasu będę miał :). Jeśli czegoś nie dodałem, to pewnie zrobię to w trakcie :). I taka informacja: zostałem wytypowany do zrobienia prezentacji o lekturze (termin do 27 lutego) więc może być małe opóźnienie :).

Opublikowano

Ty masz ferie 8 lutego ?! Przy okazji ja też ;) . Ty chcesz tworzyć grę i jeszcze do szkoły chodzisz ??? Jakie ty tam masz oceny skoro robisz grę ^^

Dobra ale nie o tym ...

Mam jeszcze fajny pomysł , gdy by były klasy ;) np.

1 klasa pod hp ;) 2. pod szybkość a 3 pod atak i może 4 pod obronę ;)

Radzę pomyśleć nad tym na niektórych serwerach to się udaję a na niektórych to klapa :D

I przy okazji to jak będzie z tym paskiem '' bojowym '' ???

Może by zrobić 2 paski ;P

1.Pod ammo 2.Pod skille :)

( Sory że tak wolno to napisałem i wgl ale ręka złamana :( )

@edit

@up

Co to jest ?!

Nie korzystajcie z tego to gościu sobie '' refflinki '' robi !!!

mca.png
Opublikowano

Ja bym na pewno zagrał, mam taki pomysł aby w każdej firmie była jakaś umiejętność np. baza 1 10% do ataku, baza 2 10% do osłony, baza 3 10% do szybkości.Pozdro.

Opublikowano

Ty masz ferie 8 lutego ?! Przy okazji ja też ;) . Ty chcesz tworzyć grę i jeszcze do szkoły chodzisz ??? Jakie ty tam masz oceny skoro robisz grę ^^

Dobra ale nie o tym ...

Mam jeszcze fajny pomysł , gdy by były klasy ;) np.

1 klasa pod hp ;) 2. pod szybkość a 3 pod atak i może 4 pod obronę ;)

Radzę pomyśleć nad tym na niektórych serwerach to się udaję a na niektórych to klapa :D

I przy okazji to jak będzie z tym paskiem '' bojowym '' ???

Może by zrobić 2 paski ;P

1.Pod ammo 2.Pod skille :)

( Sory że tak wolno to napisałem i wgl ale ręka złamana :( )

@edit

@up

Co to jest ?!

Nie korzystajcie z tego to gościu sobie '' refflinki '' robi !!!

Klasy w jakim sensie? Myślę, że co do pasków ograniczenie będzie jak w DO, dla premium (skoro ma być tanie) będą dodatkowo 3 paski odblokowane (albo więcej :P). Oceny... 4,86 na semestr mam :P(tak między nami 6 z infy ;)) Poza tym w domu to ja się uczę tyle... no bardzo mało, praktycznie tylko jak mam sprawdzian albo kartkówkę to sobie trochę powtórzę :P. Więc czasu mam mnóstwo, gorzej jak już mam coś robić, jak natrafiam na coś czego nie umiem to mi się odechciewa i kończę nazajutrz ;).

Opublikowano

Ale jak zrobią serwer ze starym klientem wszyscy starzy gracze z darkorbit jak ruszą na ten serwer to będzie przeludnienie . I Nie wiem czy oni to uciągną na pewno pierwszy tydzień to ludzie po 24h będą grać oby boty tam nie działały bo tak to sensu nie ma grać z botami .

Opublikowano

@2up naprawdę?? o.O Bardzo, ale to bardzo dziękujemy za twoje chęci, okazanie nam miłosierdzia i zaszczyt grania z tobą.

@up TheCCAY podobno będzie robił wszystko, aby nie było botów.

Opublikowano

Przepraszam że tak pytam ale jestem trochę w tyle bo net zawalił chciałbym się dowiedzieć Jak daleko doszedł.. Ostatnią rzeczą była formacja dronów którą pobierałem od producenta ... Proszę o odpowiedz a nie wyzywanie za byle co

Opublikowano

Ja aktualnie trochę przystopowałem z robieniem grafiki, brak weny.

Zacznę coś robić w czasie ferii, za tydzień.

Opublikowano

Co wy na to? ^_^

Statki:

26574bab951b6.jpge3616361de186.jpg5d7b1fc049f6d.jpg

Reaper - Statek Naprawczy

Statek Reaper jest średniej wielkości statkiem wsparcia.

Już wkrótce statki w Twojej grupie nie będą mogły obyć się bez Twojej pomocy.

Reaper posiada następujące umiejętności:

skill_icon_healing_beam_32x35.png?__cv=f362034055e23378c621303ad6725000 Regeneracja HP - Dzięki regeneracji HP przywracasz stopniowo przyjaznym statkom ich hitpoints.

skill_icon_shield_recharge_32x35.png?__cv=95ddd104846643240ce0d733dcebc200 Naprawa Osłony - Poprzez naprawę osłony wysyłasz wybranym przez Ciebie przyjaznym statkom nową energię do osłony.

skill_icon_healing_pod_32x35.png?__cv=070a2f785dc9a7e8c31a26c307483700 Urządzenie naprawiające - Dzięki tej umiejętności, Twój statek Reaper może zrzucić urządzenie, które przywraca wszystkim

zaprzyjaźnionym statkom stopniowo ich HP.

- Prędkość 300

- Ładunek 2.000

- Lasery 10

- Generatory 15

- Baterie 25.000

- Punkty życia 295.000

- Rakiety 3.000

- Dodatki 4

5c7abf4030200.jpgf08cf7fd9a785.jpg07e91a989564e.jpg

Tanker - Ciężki krążownik

Statek Tanker jest niezwykle ciężkim krążownikiem.

Posiada sloty na 2 wyrzutnie rakiet i następujące umiejętności, które sprawiają, że jest "czołgiem" grupy:

skill_icon_draw_fire_32x35.png?__cv=d68814d30de5592b467f15e1432bdd00 Przyciągnij atak - Dzięki tej zdolności możesz tymczasowo skierować na siebie ogień wrogich statków znajdujących się w pobliżu.

skill_icon_travel_mode_32x35.png?__cv=6e378495edd9d9775a01e0c3a5a41900 W drogę! - Ta umiejętność zwiększa na krótko prędkość poruszania się, a więc możesz pokonać szybciej duże odległości.

skill_icon_protect_32x35.png?__cv=038d8d948c1e31a5e423ad6396d77b00 Ochrona - Podczas używania tej umiejętności możesz rozwinąć tarczę ochronną wokół statku. Osłona ta kieruje na Ciebie

część szkód wszystkich członków grupy w Twoim zasięgu.

skill_icon_fortify_32x35.png?__cv=1e5df504b5ad98e2e842e8b5c58f5500 Wzmocnij - Ta umiejętność tworzy pancerz ochronny na Twoim statku i zmniejsza tym samym odniesione przez Ciebie szkody.

Z drugiej strony jednak sprawi, że nie będziesz w stanie się ruszać przez ten czas.

- Prędkość 130

- Ładunek 6.000

- Lasery 10

- Generatory 20

- Baterie 40.000

- Punkty życia 575.000

- Rakiety 6.000

- Dodatki 5

9ecbad2d463cb.jpg

Killer - Krążownik Wojenny

- Prędkość 300

- Ładunek 2.500

- Lasery 20

- Generatory 15

- Baterie 32.000

- Punkty życia 235.000

- Rakiety 3.600

- Dodatki 4

22bbfa60220b6.jpg

Infernus - Myśliwiec Gwiezdny

- Prędkość 380

- Ładunek 1.500

- Lasery 12

- Generatory 12

- Baterie 16.000

- Punkty życia 175.000

- Rakiety 800

- Dodatki 2

Designy:

890e8d8827c3f.jpg

Yagger - Design Do Killer'a

+10% większa Ładownia

606439f1dd38a.jpg

Grass - Design Do Killer'a

+20% więcej HP

47d1fa236a579.jpg

Fire - Design Do Killer'a

+10% więcej DMG

4960ed606e2d5.jpg

Shield - Design Do Killer'a

+10% więcej Osłony

f84739131611d.jpg

Avenger - Design Do Infernus'a

+10% więcej Osłony

d024ea3046ebb.jpg

Destroyer - Design Do Infernus'a

+10% DMG

Inne:

57d88d4025169.jpg

Police Admin - Statek Administratora

- Prędkość 500

- Ładunek 100.000

- Lasery 50

- Generatory 0

- Baterie 100.000

- Punkty życia ∞

- Rakiety 100.000

- Dodatki 10

Statek Administratora. Niedostępny w grze. Posiada nieskończoność HP (nie ubywa).

Statek ten jest nastawiony pokojowo i nie należy go atakować!

To moja propozycja podstawowych statków w grze co do cen to nie wiem jeszcze bo nie mam pojęcia jaka będzie waluta w grze. Mam wszystkie pozycje (obroty) statków więc o to sie nie bać ^_^

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...