Skocz do zawartości
  • Dołącz do społeczności!

👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Pytanie] Co byście powiedzieli na grę podobną do DO? :)

TheCCAY

Ankieta :P  

177 użytkowników zagłosowało

1. 1. Co chcieliby?cie "ujrze?" w grze? :)

• Profil Pilota (Punkty post?pu i wi?cej umiej?tno?ci)
      103
    • Skylab
      97
    • Poczta
      62
    • Specjalne promocje czasowe, podczas których losowe przedmioty b?dzie mo?na kupi? po obni?onej cenie
      109
    • Piraci i mapy pirackie (w tym palladium)
      78
    • O wiele wi?cej wrót :)
      78
    • 3 waluty (3 waluta b?dzie rozwini?ta pó?niej, b?dzie mo?na j? jednak zbiera?)
      64
    • Bank o.O
      62
    • Systemy obronne baz korporacji
      49
    • Stacje bojowe klanów (federacji)
      52
    • P.E.T.
      98
    • High-Tech wraz z Apisem i Zeusem
      73
    • Ulepszanie itemów
      53
    • O wiele wi?cej ró?norodnych eventów
      89
    • Mikrop?atno?ci, by utrzyma? serwer gry
      41
    • Swego rodzaju bitwy JackPot, w których nagrod? by?aby waluta gry lub/i itemy
      56
    • 3 galaktyki
      55

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Nie ma gry, nie ma serwera ,a wy się na adminów i beta-testerów zgłaszacie ? Na razie jest to pomysł tylko i wyłącznie. Pytanie było o zainteresowanie czymś takim, nie wiadomo czy autor to zrobi sam, bo bardzo trudno jest coś takiego napisać.

• Odpowiedzi 307
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Opublikowano

Sam klient gry będzie opierał się na XNA Game Studio (to samo środowisko co Terraria), język C# ze względu na to, że mam w nim spore doświadczenie i umiem się w nim "poruszać", serwer także w tym języku.

No to następne pytania:

-Robiłeś kiedyś serwer?

-Robiłeś kiedyś grę(online/offline)?

"Jeśli pięćdziesiąt milionów ludzi mówi głupstwa, nie przestają one być głupstwami." ~ Bertrand Russell

Opublikowano

Pomysł wygląda ciekawie, wiedzę że masz zapał i najchętniej nie przestawał byś pracować nad tym ale z czasem jak zobaczysz ile to roboty to na pewno go stracisz. Gra kompletnie za free. Hmm, brzmi super ale z samych reklam ciężko będzie utrzymać serwer a co dopiero osiągnąć zysk. Oczywiście mowa o tych 2 reklamach po obu stronach ekranu, bo można wywalić reklamy na cały ekran po każdym kliknięciu i kasa będzie lecieć :D ale niestety mało kto będzie grał bo będzie to bardzo denerwujące.

Jak coś takiego wypali to oczywiście że będę grał :D

reklama

Opublikowano

Pomysł wygląda ciekawie, wiedzę że masz zapał i najchętniej nie przestawał byś pracować nad tym ale z czasem jak zobaczysz ile to roboty to na pewno go stracisz. Gra kompletnie za free. Hmm, brzmi super ale z samych reklam ciężko będzie utrzymać serwer a co dopiero osiągnąć zysk. Oczywiście mowa o tych 2 reklamach po obu stronach ekranu, bo można wywalić reklamy na cały ekran po każdym kliknięciu i kasa będzie lecieć :D ale niestety mało kto będzie grał bo będzie to bardzo denerwujące.

Jak coś takiego wypali to oczywiście że będę grał :D

Szczerze ci powiem, że ile to będzie pracy to ja się domyślam, pamiętam jak całkiem niedawno pisałem prosty komunikator TCP klient-serwer z szyfrowanym połączeniem ;). Mam nadzieję, że pomysł wypali, jeśli reklamy nie będą przynosiły zysków, wymyśli się coś innego :).

Opublikowano

Szczerze ci powiem, że ile to będzie pracy to ja się domyślam, pamiętam jak całkiem niedawno pisałem prosty komunikator TCP klient-serwer z szyfrowanym połączeniem ;). Mam nadzieję, że pomysł wypali, jeśli reklamy nie będą przynosiły zysków, wymyśli się coś innego :).

Reklamy BOT,TOP,LEFT,RIGHT powinny w zupełności wystarczyć.(czyli w sumie 4 reklamy na stronie)

Opublikowano

No to jak jesteś tego świadomy to czekamy na jakieś postępy :D

reklama

Opublikowano

JA to uwazam za znow fake...

Miszcuz mial zrobic ale nie zrobi

Ale tera emulator robi v5 z jD .. wiec wolał bym to , no ale jak zrobisz to sie okaże ;)

Ja czekam na emulatorek od v5 ;)

to ja samios2 ;)

Opublikowano

JA to uwazam za znow fake...

Miszcuz mial zrobic ale nie zrobi

Ale tera emulator robi v5 z jD .. wiec wolał bym to , no ale jak zrobisz to sie okaże ;)

Ja czekam na emulatorek od v5 ;)

to ja samios2 ;)

Wiesz, normalnie to by mi się takiej gry pisać nie chciało, ale skoro oznajmiłem to ludziom, którzy są za i chętnie by w tę grę grali, to raczej się już nie wycofam ;).

Opublikowano

neQu statki premium w sensie, że za tą "lepszą" walutę tak jak w DO czy za realną kasę? Bo jeśli będą statki za realną kasę to życzę powodzenia w szukaniu graczy;p

A co do systemu handlu, z którym miałeś "rozkminę" to mogłoby to oddawać np. 33% postawionej kwoty:)

Chcesz zacząć grać w LOL'a? Szukasz fajnej ekipy? Również zapraszam na PW:D

Opublikowano

Za prawdziwą kasę nic nie będzie, myślałem nad Premium które otrzymywałoby się np. za wygraną eventu czy swego rodzaju wrota :). Poczekamy, zobaczymy :).

Opublikowano

Po wielu problemach z kompem, udało mi się teoretycznie ukończyć system aukcji: teoretycznie, bo muszę napisać jeszcze kilka osobnych klas, bez których nie odpalę tego systemu (np. klasę itemów). Jutro po szkole postaram się to ukończyć i w miarę możliwości przetestować z poziomu konsoli. Backupa aukcji ustawię na co minutę, a (wedle życzenia) ilość zwracanych kredytów w razie przegranej na 40 %. Z racji tego, że w grze będą 3 waluty, będzie można licytować dwoma z nich.

Jakby ktoś miał pomysł na jakiś nowy typ czegokolwiek, niech pisze, postaram się go w miarę możliwości wprowadzić ;). Im wcześniej tym lepiej, przynajmniej podczas beta testów nie będę musiał serwera wyłączać :).

PS: Jeśli ktoś umie (bądź zna taką osobę) tworzyć grafikę i byłby zainteresowany zrobieniem takowej do tego projektu, prosiłbym o kontakt ze mną. W przypadku, gdy z reklam będa zyski ponad miarę kosztów utrzymania serwera, byłbym gotowy do zapłaty; oczywiście niemały bonus po uruchomieniu właściwego serwera także owa osoba otrzyma :).

Opublikowano

Po wielu problemach z kompem, udało mi się teoretycznie ukończyć system aukcji: teoretycznie, bo muszę napisać jeszcze kilka osobnych klas, bez których nie odpalę tego systemu (np. klasę itemów). Jutro po szkole postaram się to ukończyć i w miarę możliwości przetestować z poziomu konsoli. Backupa aukcji ustawię na co minutę, a (wedle życzenia) ilość zwracanych kredytów w razie przegranej na 40 %. Z racji tego, że w grze będą 3 waluty, będzie można licytować dwoma z nich.

Jakby ktoś miał pomysł na jakiś nowy typ czegokolwiek, niech pisze, postaram się go w miarę możliwości wprowadzić ;). Im wcześniej tym lepiej, przynajmniej podczas beta testów nie będę musiał serwera wyłączać :).

PS: Jeśli ktoś umie (bądź zna taką osobę) tworzyć grafikę i byłby zainteresowany zrobieniem takowej do tego projektu, prosiłbym o kontakt ze mną. W przypadku, gdy z reklam będa zyski ponad miarę kosztów utrzymania serwera, byłbym gotowy do zapłaty; oczywiście niemały bonus po uruchomieniu właściwego serwera także owa osoba otrzyma :).

Zagrał bym w taką grę :)

Jeśli chodzi o to grafikę to napisz mi dokładnie na pw co to miało by być. I pomyśle nad tym;)

Opublikowano

Fajnie by było, gdybyś zrobił rubryczkę na wpisanie adresu ts3(w klanie/gildii czy czymś takim), bo inaczej będzie trochę lipa, żeby podawać przez czat wszystko:P

Pozdro

Chcesz zacząć grać w LOL'a? Szukasz fajnej ekipy? Również zapraszam na PW:D

Opublikowano

Fajnie by było, gdybyś zrobił rubryczkę na wpisanie adresu ts3(w klanie/gildii czy czymś takim), bo inaczej będzie trochę lipa, żeby podawać przez czat wszystko:P

Pozdro

Myślałem nad tym, żeby wprowadzić też czat głosowy do gry, jednak jeśli będzie to przeciążało łącze czy sam serwer, może wykupię serwer TS specjalnie do gry :).

PS: Rubrykę wprowadzę :).

Zagrał bym w taką grę :)

Jeśli chodzi o to grafikę to napisz mi dokładnie na pw co to miało by być. I pomyśle nad tym;)

Napiszę Ci po szkole, niestety teraz musiałem wkuwać biologię żeby 5 mieć na półrocze :/.

Taką nowość chciałem przy okazji ogłosić: do klanu/federacji/organizacja/czegoś będzie można wpłacać wszystkie 3 waluty od któregoś tam levela (trzeba wymyślić system leveli :/), a pobierać podatki tylko w postaci kredytów :).

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...