Skocz do zawartości
  • Dołącz do społeczności!

👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Pytanie] Co byście powiedzieli na grę podobną do DO? :)

TheCCAY

Ankieta :P  

177 użytkowników zagłosowało

1. 1. Co chcieliby?cie "ujrze?" w grze? :)

• Profil Pilota (Punkty post?pu i wi?cej umiej?tno?ci)
      103
    • Skylab
      97
    • Poczta
      62
    • Specjalne promocje czasowe, podczas których losowe przedmioty b?dzie mo?na kupi? po obni?onej cenie
      109
    • Piraci i mapy pirackie (w tym palladium)
      78
    • O wiele wi?cej wrót :)
      78
    • 3 waluty (3 waluta b?dzie rozwini?ta pó?niej, b?dzie mo?na j? jednak zbiera?)
      64
    • Bank o.O
      62
    • Systemy obronne baz korporacji
      49
    • Stacje bojowe klanów (federacji)
      52
    • P.E.T.
      98
    • High-Tech wraz z Apisem i Zeusem
      73
    • Ulepszanie itemów
      53
    • O wiele wi?cej ró?norodnych eventów
      89
    • Mikrop?atno?ci, by utrzyma? serwer gry
      41
    • Swego rodzaju bitwy JackPot, w których nagrod? by?aby waluta gry lub/i itemy
      56
    • 3 galaktyki
      55

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Przdgladam sobi dzial do i widze ten temat, jtz mnie szlak malo nie trafil bo myslalem, ze znowu jakis gowniany klon DO. Zagladam do tematu, zeby napisac kolesiowi "Odpusc sobie, sa juz setki takich klonow", ale wpierw czytam post i...

...Epicki pomysl nareszcie cos innego niz DO remix, ale skoro jest taki epicki to wielu graczy przejdzie na ta gre i jakies 4 reklamy nie utrzymaja serwera, ale jedna platna rzecz to chyba nie przesada, wiec dobrym pomyslem by byl 1 statek za trzy dyszki...robie 2-gi post

bo z psp pisze, prosze moda o polaczenie tych 2 postow... ten statek bylby zabojczy jak golec, szybki jak vega i taki jak aegis (brakuje mi slowa).

**\\BS//**

• Odpowiedzi 307
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Opublikowano

Wojo on dał te ankiety by lepiej się grało, nie doda wszystkiego tylko to co będzie miało najwięcej głosów :) I od razu tego nie będzie pewnie tylko po jakimś czasie :D

10sfaxw.png

Opublikowano

Jakby coś zgłaszam się na beta-testera, mógłbym także spróbować zrobić layout dla strony gry lub forum (Tak, czytałem temat, wiem że gra będzie do ściągnięcia lecz trzeba ją skądś pobrać.).

Dzięki :), napiszę do ciebie jak będzie pora :).

Chętnie bym w to zagrał ale musisz trochę uważać, bo:

1. bp to nooby, i gdy zaczną wytracać graczy, mogą Cię posądzić o prawa autorskie.

2. BOTY-jedną grę już zniszczyły.

1. No niestety :/.

2. Mam nadzieję, że ich nie będzie ;).

Przdgladam sobi dzial do i widze ten temat, jtz mnie szlak malo nie trafil bo myslalem, ze znowu jakis gowniany klon DO. Zagladam do tematu, zeby napisac kolesiowi "Odpusc sobie, sa juz setki takich klonow", ale wpierw czytam post i...

...Epicki pomysl nareszcie cos innego niz DO remix, ale skoro jest taki epicki to wielu graczy przejdzie na ta gre i jakies 4 reklamy nie utrzymaja serwera, ale jedna platna rzecz to chyba nie przesada, wiec dobrym pomyslem by byl 1 statek za trzy dyszki...robie 2-gi post

bo z psp pisze, prosze moda o polaczenie tych 2 postow... ten statek bylby zabojczy jak golec, szybki jak vega i taki jak aegis (brakuje mi slowa).

:). Serwer na beta-testy wykupię za własną kasę, jeśli widocznie z tych reklam będzie mało zysków, to przerzucimy się na swego rodzaju banery :). Jeśli także nie wypalą, to niestety trzeba będzie o czymś takim pomyśleć :/.

czyli alieny, statki, dodatki itp. nie byłyby związane z darkorbit, tak?

Nie, ale niektórych rzeczy po prostu nie da się zgapić (jak np. drony) :).

Dzisiaj mój komp przeszedł format, niestety po próbie wejścia do dokumentów (gdzie trzymałem projekt) zawieszało cały system i trzeba było resetować :/. Muszę teraz wgrywać wszystko od nowa, ale przynajmniej czysty system mam ^_^ .

EDIT: Jak zwykle muszę mieć problemy (może wie ktoś jak to rozwiązać): przy instalacji SSDT (SQL Server Data Tools) wymagany jest Windows 7 z SP 1. Ciągle wywala mi ten komunikat mimo, że mam zainstalowane SP1 <_< .

Opublikowano

Co do high-techu to oczywiście tak, ale może więcej przedmiotów, ale bez apisa i zeusa.

Przedmioty mogłyby być takie jak np.

- Rakieta z antymaterii - zadaje obrażenia w wielkości 30k hp przeciwnikowi ignorując jego osłonę.

- Zakłócacz laserów - przez 3 sekundy nie docierają obrażenia z laserów.

- Zwiad - wyrzucało by to falę w stylu emp'a na całą mapę i pokazywałoby wszystkie statki i alieny na niej(przydatne na pvp:D)

Przepraszam jeśli nazwy są bez sensu czy coś, ale to tylko luźne pomysły:)

Co do beta testów to również się zgłaszam:D

Chcesz zacząć grać w LOL'a? Szukasz fajnej ekipy? Również zapraszam na PW:D

Opublikowano

Ja bym polecał, stara fe, pp, desingy typu bastion,enforcer.

Wyrzutnia, x2,x3,x4,rsb, sab.

Rakietni z wyrzutni( te za urke)

I kilka, rzeczy a nie lf4 etc..

I stopniowo dodać, ale inne rzeczy dla graczy bo gra stała by się nudna.

FCB/BvB/Chelsea.

Messi<3

fbmessis.png

Opublikowano

Jeżeli będzie gra do pobrania to dobrze by odbywało się to przez torent tak jak jest w WOT, dzięki czemu ze słabszym internetem by mogli pobierać i nie trzeba było wszystkiego na raz :)

10sfaxw.png

Opublikowano

Co do high-techu to oczywiście tak, ale może więcej przedmiotów, ale bez apisa i zeusa.

Przedmioty mogłyby być takie jak np.

- Rakieta z antymaterii - zadaje obrażenia w wielkości 30k hp przeciwnikowi ignorując jego osłonę.

- Zakłócacz laserów - przez 3 sekundy nie docierają obrażenia z laserów.

- Zwiad - wyrzucało by to falę w stylu emp'a na całą mapę i pokazywałoby wszystkie statki i alieny na niej(przydatne na pvp:D)

Przepraszam jeśli nazwy są bez sensu czy coś, ale to tylko luźne pomysły:)

Co do beta testów to również się zgłaszam:D

Pomysły dobre, wrzucę je do ankiety :). Gdy zostaną otwarte zapisy do beta testów, założę specjalny temat :).

Ja bym polecał, stara fe, pp, desingy typu bastion,enforcer.

Wyrzutnia, x2,x3,x4,rsb, sab.

Rakietni z wyrzutni( te za urke)

I kilka, rzeczy a nie lf4 etc..

I stopniowo dodać, ale inne rzeczy dla graczy bo gra stała by się nudna.

Stopniowo właśnie dodawać będę, gdy już gracze się w miarę rozwiną z obecnymi itemami/rzeczami/funkcjami, dodam nowe, więc trzeba będzie się ciągle rozwijać :).

Jeżeli będzie gra do pobrania to dobrze by odbywało się to przez torent tak jak jest w WOT, dzięki czemu ze słabszym internetem by mogli pobierać i nie trzeba było wszystkiego na raz :)

Trzeba będzie o tym pomyśleć, jednak zobaczymy jaki rozmiar będzie miała instalka :).

EDIT: Zapomniałem wspomnieć, że w razie gdyby support odnosił się do graczy w taki sam sposób jak support polski, to byłyby kary (chociaż raczej "zwolnienie" :)).

Opublikowano

Ja tam osobiście uważam, że jeśli by Ci się udało, to powinieneś wprowadzić formę płatności. Bo chyba każdego stać na 5 zł sms raz na miesiąc. No np. mógł by być abonament na tą gre abyś mógł utrzymać serwer lub premium (abonament jakaś niska cena nie wiem sms - 5 zł lub premium większa cena bo nieobowiązkowe, lecz dające zyski). Bo tak czy siak, jak będzie ciekawie i ludzie zaczną dochodzić to i przyjdą z czasem ataki ddos-ów. A kasę będziesz potrzebować na zabezpieczenia. Z tym, że jeśli już zamierzasz takie coś robić to, wypadało by przeprowadzać jakieś ankiety i przedstawiać swoje pomysły aby w pełni spełniały wymagania społeczności. Mi się np. podoba rodzaj rozgrywki w DO-prosty i grafika cieszy oko jak na grę na przeglądarkę. Ty z kolei zamierzasz robić grę która wymaga clienta, to masz dużo większe możliwości jak i będą dużo większe wymagania. Reasumując jeśli Ci się uda to masz mnie po swojej stronie i licz na moje drobniaki w kieszeni :). Pozdrawiam.

Opublikowano

Ja tam osobiście uważam, że jeśli by Ci się udało, to powinieneś wprowadzić formę płatności. Bo chyba każdego stać na 5 zł sms raz na miesiąc. No np. mógł by być abonament na tą gre abyś mógł utrzymać serwer lub premium (abonament jakaś niska cena nie wiem sms - 5 zł lub premium większa cena bo nieobowiązkowe, lecz dające zyski). Bo tak czy siak, jak będzie ciekawie i ludzie zaczną dochodzić to i przyjdą z czasem ataki ddos-ów. A kasę będziesz potrzebować na zabezpieczenia. Z tym, że jeśli już zamierzasz takie coś robić to, wypadało by przeprowadzać jakieś ankiety i przedstawiać swoje pomysły aby w pełni spełniały wymagania społeczności. Mi się np. podoba rodzaj rozgrywki w DO-prosty i grafika cieszy oko jak na grę na przeglądarkę. Ty z kolei zamierzasz robić grę która wymaga clienta, to masz dużo większe możliwości jak i będą dużo większe wymagania. Reasumując jeśli Ci się uda to masz mnie po swojej stronie i licz na moje drobniaki w kieszeni :). Pozdrawiam.

może smsy od 2,30 zł ? oczywiście za takiego mniejszego smsa mniejszy bonuis w grze zamiast 5 k waluty z gry 2.5 napewno jak ktos by nie mial 5 zl na komórce szlo by mu to na reke a i grze sie to oplaci bo zysk
Opublikowano

wijas9444. Wszystko by sobie sam ustalił ja dałem przykład bo jednak na tych reklamach to raczej fortuny nie zbije, a raczej mu zabraknie. Nie mów o jakiejś walucie bo nawet nie wiadomo czy to wszystko wypali :)

Opublikowano

To ja takie ogłoszenia małe dam :):

Niestety w tym tygodniu nie napiszę tyle ile normalnie bym napisał - oceny trzeba poprawiać :/.

Beta-testy - niektóre osoby chcą wiedzieć, kiedy będą. Jeśli bym się streścił (tzn na feriach dużo czasu na grę poświęcał) może otworzę je 1 marca :). Jest to czysto teoretyczna data, więc raczej na pewno się zmieni :).

EDIT: SQL Server cudem się zainstalował, mam nadzieję coś zrobić na weekendzie :) (coś więcej niż coś :P). Poinformuję Was o postępach ;).

Opublikowano
Wolałbym, aby gra szła bardziej pod stare DO ;)

Też mi się tak zdaje że coś podobnego do starego silnika DO wypaliło by ponieważ dużo osób narzeka że za dużo tego wszystkiego dodali i albo trzeba bocić albo sporą kasę w to ładować żeby polatać.

Opublikowano

Też jestem za tym żeby szła bardziej pod stare DO bez apisa/zeusa rsb też wydaje się zbędne, bez ulepszania itemów, ale mogłaby być taka waluta jak uridium, ale smsy za 4zł + vat, bo ze startera będzie można sobie na luzie wysłać, a nie tak jak jest w do 7zł ^ ^ Mi nie przeszkadza, że można uri kupywać, ale nie rób taki krów jak Citadel bo można takiego czasami złapać na prawym górnym porcie i nie zdążyć ubić jakby leciał do lewego dolneg, jeśli by miał 2 czołgi po 1.5mln osłon. Za to Aegis mi nie przeszkadza, jest spoko.

Powodzenia, niech ci zapał nie gaśnie :D

fanboy19_eune_121_1_logo.png

Opublikowano

Też jestem za tym żeby szła bardziej pod stare DO bez apisa/zeusa rsb też wydaje się zbędne, bez ulepszania itemów, ale mogłaby być taka waluta jak uridium, ale smsy za 4zł + vat, bo ze startera będzie można sobie na luzie wysłać, a nie tak jak jest w do 7zł ^ ^ Mi nie przeszkadza, że można uri kupywać, ale nie rób taki krów jak Citadel bo można takiego czasami złapać na prawym górnym porcie i nie zdążyć ubić jakby leciał do lewego dolneg, jeśli by miał 2 czołgi po 1.5mln osłon. Za to Aegis mi nie przeszkadza, jest spoko.

RSB jeszcze mogło by byc :)

Bo z samej białej to raczej nie ujebiesz na mapach chyba ze na bitach ze srodka i jak ktos na czołgu

Opublikowano

Tak, może zróbmy przelewy po 300zł?

Ludzie! Człowiek nie chce zarabiać tysięcy złotych na grze, a inni(którzy pewnie płakali kiedyś na to, że BP żuli na pieniądze) piszą mu "zrób sms'y", "zrób płatne korzystanie z toalety"...

Rozumiem, żeby coś zrobił, ale na 100% moim zdaniem nie płatną walutę.

Już rozumiem np. sms za 1.23zł za założenie klanu(to nie jest dużo, a nie byłoby 3 tysięcy klanów, a np. 300:D) czy coś w tym stylu(ale żeby na każdym kroku tego nie było).

Pozdrawiam:)

Opublikowano

Ja zaproponowałem tylko walutę i mowa tu o 5zł a nie 300zł. Strasznie wyolbrzymiasz wszystko, mi uridium nie przeszkadza, bo bardzo szybko można je zarobić bez wysyłania smsów. Nikt nikogo nie zmusza do wydawania kasy i to jest dobrowolne, jak ktoś nie umie sobie zarobić to żeby nie stał cały czas w jednym miejscu w grze, wyśle sobie smsa raz na miesiąc podczas mhh i ma 15tyś uri, na chwile mu wystarczy.

fanboy19_eune_121_1_logo.png

Opublikowano

Dziwnybot a Ty człowieku myślisz, że z czego serwer się utrzyma? Same zabezpieczenia w ch*j kosztują. A później trzeba płacić za sam serwer co do reklam to nie jestem przekonany, ponieważ utrudnia grę. Najlepiej to jak by wpłacił abonament 5 zł na miesiąc (sms) i każdy by grał (bo teraz każdego już stać 5 zł na miesiąc) a wtedy, żadnych dodatkowych płatnych walut tylko do zdobycia grając. A jeśli już tak bardzo chcecie mieć ułatwienia to można jeszcze się pokusić na premium... I to wszystko co powinno być. 0 możliwości do zdobycia za pomocą zł dodatkowej waluty bo zaraz będzie tak samo jak na DO.

Opublikowano

A ja chciałbym zobaczyć nowe, Tylko czy to bd klon+twoje itemy, czy gra podbna.

Chodzi o to, że zrobisz darkorbit i dodasz np: LF5 i inne iteny tylko do klona czy to bd gra oparta po prostu na podobnych zasadach do darkorbit ale z twoją inwencją twórczą?

@edit: Co do płatności możesz zrobić że np: statke bd od 12lvl a jak ktoś chce kupić mimo niższego to wysyła sms ;)

Space War
Faza alpha
War of Peace
Faza tworzenia engine

Opublikowano

A ja chciałbym zobaczyć nowe, Tylko czy to bd klon+twoje itemy, czy gra podbna.

Chodzi o to, że zrobisz darkorbit i dodasz np: LF5 i inne iteny tylko do klona czy to bd gra oparta po prostu na podobnych zasadach do darkorbit ale z twoją inwencją twórczą?

@edit: Co do płatności możesz zrobić że np: statke bd od 12lvl a jak ktoś chce kupić mimo niższego to wysyła sms ;)

Jak chcesz flaksie padac na strzał i sie jebac ze burdelpoint to wypierdalaj na darkorbit...

Nie bedzie zadnych lf5 czy kurwa lf60 ...

Jak zrobi pod stare DO .. to lf3 bo2 i juz -.-

Opublikowano

Jeżeli będziesz robił, to proszę żeby nie była to kolejna kopia DO z tymi samymi statkami, tą samą muzyką i ogólnie żeby nie wszystko było skopiowane.

Niech zrobi premium płatne nie wiem 10-20 zł duże, bonusy.

Bo z czego serwa utrzyma? -.-

Na reklamach można się nawet dobrze utrzymywać.

Opublikowano

Dziwnybot a Ty człowieku myślisz, że z czego serwer się utrzyma? Same zabezpieczenia w ch*j kosztują. A później trzeba płacić za sam serwer co do reklam to nie jestem przekonany, ponieważ utrudnia grę. Najlepiej to jak by wpłacił abonament 5 zł na miesiąc (sms) i każdy by grał (bo teraz każdego już stać 5 zł na miesiąc) a wtedy, żadnych dodatkowych płatnych walut tylko do zdobycia grając. A jeśli już tak bardzo chcecie mieć ułatwienia to można jeszcze się pokusić na premium... I to wszystko co powinno być. 0 możliwości do zdobycia za pomocą zł dodatkowej waluty bo zaraz będzie tak samo jak na DO.

Jeśli będzie wystarczająca liczba reklam to powinien się utrzymać.

Ewentualnie mógłby dodać np. za 3.66zł(tak, żeby jeszcze na + wyszedł) sms wyłączenie reklam na miesiąc.

Bo jeśli zacznie robić kupna waluty do gry czy coś w tym stylu, bo kilku idiotów napisze boty i ch*j będzie z gry.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...