Skocz do zawartości
  • Dołącz do społeczności!

👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Wciąganie tabaki?

Baggio™

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

tylko kichawę Ci przeczyści

@down gadanie takie same jak o marihuanie, prawda jest taka, że wszystko co się bierze bez umiaru jak to mówią wszystko jest dla ludzi ale z głową :)

Opublikowano

Od "snuffania" a właściwie aplikowania sobie tabaki można dostać takich powikłań jak: zapalenie śluzówki nosa, mocny krwotok nosowy, zapchanie nosa, zwężenie dziurek nosowych, zapalenie zatok, pogarszanie się pamięci, a w najgorszym przypadku (dla uzależnionych [zaawansowanych] snuffaczy) nowotwór nosa. To ostatnie nie jest częste i wogóle znane.

A z doświadczenia wiem że katar będziesz miał!

Działania tabaki nie można porównywać z zapaleniem papierosa, ponieważ człowiek nie zostaje poddany toksycznym substancjom wydzielającym się podczas palenia tytoniu (np. CO).

Psychiczne: - Polepszenie nastroju. - Optymizm. - Lepsze dostrzeganie kolorów, dźwięków - wyostrzenie zmysłów. - Chwilowa euforia. - Jasność umysłu. - Przypływ siły, energii, gotowości i chęci do działania.

Fizyczne: - Łzawienie i niewielki ślinotok (zaraz po przyjęciu dawki tabaki). Wprost proporcjonalne do ilości wciągniętej tabaki. - Zawroty głowy. - Rozluźnienie. - Może występować zwiększenie popędu płciowego. - Poszerzenie śluzówki - chwilowe (od 5 do 30 minut) lekarstwo na przewlekły katar.

Objawy przedawkowania: - Ślinotok. - Ból głowy. - Mdłości, a w większych dawkach nawet wymioty (tylko w przypadku wielokrotnego przyjęcia sporych dawek w bardzo małych odstępach czasu po spożyciu większej ilość jedzenia). - Ból brzucha. - Zwężenie śluzówki nosa - efekt podobny do kataru - niemożność oddychania przez nos. - Ból spowodowany spływaniem tabaki do gardła. - Chwilowe otępienie (co niektórym się podoba). - Krwawienie z nosa.

Uzależnienie psychiczne: - Może występować po dłuższym okresie przyjmowania. Objawy odstawienia to senność, ból głowy, złe samopoczucie.

Uzależnienie fizyczne: - Może wystąpić po bardzo długim okresie przyjmowania ze względu na nikotynę zawartą w tabace, która bierze udział w procesie metabolizmu."

Opublikowano

Wciągam tabake od czerwca ubiegłego roku i nic mi się nie stało.

Jeszcze nie miałem zapalenia śluzówki, bo potrawie wciągać z umiarem ;)

@Autor

Polecam ci wciągać tylko wieczorem, a najlepiej tak:

Cały dzień nic nie wciągasz, a na wieczór dwie wielkie kreski i wszystkie te objawy:

Psychiczne: - Polepszenie nastroju. - Optymizm. - Lepsze dostrzeganie kolorów, dźwięków - wyostrzenie zmysłów. - Chwilowa euforia. - Jasność umysłu. - Przypływ siły, energii, gotowości i chęci do działania.

Fizyczne: - Łzawienie i niewielki ślinotok (zaraz po przyjęciu dawki tabaki). Wprost proporcjonalne do ilości wciągniętej tabaki. - Zawroty głowy. - Rozluźnienie. - Może występować zwiększenie popędu płciowego. - Poszerzenie śluzówki - chwilowe (od 5 do 30 minut) lekarstwo na przewlekły katar.

Będziesz miał gwarantowane.

1372333810-U137250.jpg

Opublikowano

Wciągam tabake od czerwca ubiegłego roku i nic mi się nie stało.

Jeszcze nie miałem zapalenia śluzówki, bo potrawie wciągać z umiarem ;)

@Autor

Polecam ci wciągać tylko wieczorem, a najlepiej tak:

Cały dzień nic nie wciągasz, a na wieczór dwie wielkie kreski i wszystkie te objawy:

Będziesz miał gwarantowane.

aha, dzieki, a jaką tabake polecisz na razie mam "redbul"

Opublikowano

RedBull i wszelkie medyki.

Dobrze jakbyś zrobił sobie jakąś dobrą zwijkę, bo lepiej się wciąga.

zwijkę? chodzi ci o lufke?

coś takiego?

post-840213-0-33620300-1359118288.jpgrandomowa fotka z neta ;D

Opublikowano

Lufka jest do baki, ale też można przez nią wciągać (ja tylko na zajebce z lufy wciągam).

Lepiej rozłożyć na części jakiś fajny metalowy długopis i szkielet wziąć sobie do wciągania.

1372333810-U137250.jpg

Opublikowano

Dzieci jarają się tabaką a nie wiedzą po co jest i jak się prawidłowo ją aplikuje.

To jest ukryta treść, proszę

To nie feta czy koka, żeby robić krechy na stole, to się sypie na rękę (najlepiej kciuk i palec wskazujący ustawić w literę L i na ich styku posypać)

Zażywa się jej, gdy ma się problem z nieudrożnionym nosem, a nie żeby w gimnazjum poszpanować.

Tyle w moim temacie - żałosne.

Flap co Ty pierdolisz o euforii po tabace?

Człowieku fajne masz jazdy naprawdę

xD

Opublikowano

Dzieci jarają się tabaką a nie wiedzą po co jest i jak się prawidłowo ją aplikuje.

To nie feta czy koka, żeby robić krechy na stole, to się sypie na rękę (najlepiej kciuk i palec wskazujący ustawić w literę L i na ich styku posypać)

Zażywa się jej, gdy ma się problem z nieudrożnionym nosem, a nie żeby w gimnazjum poszpanować.

xD

Masz racje tabakę aplikuję się z ręki, ale liczy się też wygoda? przynajmniej mi się tak zdaje że wygoda też się liczy :D Dlatego niektórzy wciągają z "luffki", i do kresek też ci przyznam racje, lepiej sypnąć kupkę i wciągnąć, a zresztą robienie kreski to strata czasu ;D

Opublikowano

Snuffam od jakiś 3 lat i nic oprócz rzygania po przedawkowaniu mi nie było, także nie masz się czym obawiać.

sygnlamborginipro.png

Filmy z Metin2.PL Solar s26

Opublikowano

FLAPU DILLER

Widze same wycinki z wikipedii

nic nie powinoo być po tabace -,-

Do dillera mi brakuje ja tylko ogarniam komuś ;)

xD

Na rękę sypią ci którzy jeszcze się nie wciągnęli i snuffają dla smaku ja snuffam, bo lubię efekty tabaki, a żeby zadziałały trzeba wciągnąć dużo, a nie kupeczkę z ręki.

1372333810-U137250.jpg

Opublikowano

@KaKoke

Najlepiej to podsumowałeś xD

Najczęściej górnicy używają tabaki, bo w robocie od pyłu im się nosy "zatykają" i tabaką udrażniają :)

35175.png

Moje motocykle: Kawasaki KLR 650, Honda MTX 80.

A zbieram na Yamahe R1 ^_^

LWG!

Opublikowano

Do dillera mi brakuje ja tylko ogarniam komuś ;)

Na rękę sypią ci którzy jeszcze się nie wciągnęli i snuffają dla smaku ja snuffam, bo lubię efekty tabaki, a żeby zadziałały trzeba wciągnąć dużo, a nie kupeczkę z ręki.

przecież ten 'diller' to sarkazm. hahaha, kupuje w aptece tabakę i "ogarnia komuś", ahaha.

Opublikowano

Szpan 100% , kredy się nawciągaj

Co ma na celu twoj post? Jezeli nie tolerujesz tego lub jest to dla ciebie zecz nowa, i nie wiesz co powiedziec, to sie nie udzielaj lub napisz cos mądrego.....

jakie podstawy masz ze robie to dla szpanu?

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...