Skocz do zawartości
  • Dołącz do społeczności!

👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[13,000]Komputer do Gier/Streamu/Renderingu + Set Gamingowy i LQ

iVECTIM

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam was drodzy hakerzy i cziterzy.Mam w planie kupić komputer do 13,000 zł + Set Gamingowy + Liquid Cooling. Mam w planie O/C gdyż frytki by się przydały .. Najlesze są smażone na procesorze :D

Chodzi mi oglnie o dobry komputer z 3 monitorami z 23-24 cale. Buda z oknem oczywiście i kolorystycznie dobrane, gdyż każdy będzie chciał w to cudo patrzeć :)

Czyli tak :

Komputer sam - 9 tysięcy :D

Moniotry - 2 tysiące

Set Gamingowy - 1000zł

Liquid - 1,5 tysięcy

Dobranoc :)

Opublikowano

Przesada z budżetem na monitory, 3x to:

To jest ukryta treść, proszę

I wychodzi 2 tysiące

LQ wystarczy 1,5k - tutaj musi wkroczyć wilku bo zna się na LQ jak nikt tutaj

Set Gamingowy - rozumiesz przez to myche, klawe i słuchawki ? 1k około wyjdzie

13-4,5 tyś wychodzi 8500 na kompa, w takim budżecie można myśleć o LGA2011 choć raczej lepiej zainwestować w CrossFire/SLI

Dałbym propozycję ale nie jestem pewny wodowania GPU, bo chyba trzeba mieć referenty, nie wiem też jak z wodowaniem takiego SLI/CF

Opublikowano

Monitory 3x ten co podałeś, ramek nie ma więc jest git

Co do GPU, wiadomo że OC, po co niby LQ bez OC o.O

GTX690 referenty przeważnie są, do HD7970 tym bardziej CF pewnie ciężko coś dopasować o ile jest

Opublikowano

Najlepiej by gry oraz rendering i stream chodziły dobrze :) Zależy mi na dużym ramie i dużym dysku. Ogolnie moje dyski są pozapychane a mam 2 TB nie wiem jak to robie O_O Jakimś tam sposobem : d Ale dobra , nie mogę rozważyć decyzji.. jak weźmiemy HD7970 to możemy dwie bo są takie za 1,6k chyba no chyba że ta co mi chcecie dac to 3k albo 2 k kosztuje D:

Opublikowano

ja bym brał gtx 690 jako iż lepsza jest od 7970 ale temp gorsze no ale nie ważne bo LQ będzie + jest dobra tez do grafiki itp

jeżeli już masz dyski to nie trzeba brać więcej tzn np 4 tylko jak masz np 2x 2tb to jeszcze 1 2tb dokupić

Opublikowano

Nie kłóćcie się o takie coś ;p GTX'a 690 łatwiej zwodujesz i mniejszy koszt, bo 1 blok a nie 2 kupujesz

Zaraz coś spróbuję złożyć

Opublikowano

ale ja się nie kluce :D? tylko flap powiedział ze cf 7970 jest lepsze od 690 no a ja mu powiedziałem ze w moim poście nie ma słowa CF xD

a co do ekranu true daj mu ten co on dal

ramki nie ma tej grubej wiec jak będzie miał 3x obok siebie to mu fajniej się będzie grało

Opublikowano

Słuchaj bo zauważyłem że dysk hdd 700 zł. Jest taki HDD 3TB i tańszy o 200 zł :D Można go w np zestaw gamingowy

SSD troszkę mało czyta :( Powiedzmy że wieźmiemy samsunga albo OCz jakiś.

A co myślicie o tym :

Ojciec dorzucił 1,000zł bym go nie prosił więcej o Komputer :D

Opublikowano

Zamiast kingstona to bierz tego SSD

Jeśli będziesz zamawiał zestaw w morelach to możesz sobie dodać do koszyka usługę montażu.

to ta usługa.

Jeśli będziesz zamawiał to przy zamówieniu w polu kod promocyjny wpisz

O44Y129AC8

i naciśnij obok wyślij to koszt montażu się na 1 złoty a wysyłka będzie darmowa.

Zamiennie zamiast montażu możesz wybrać pendrive, dokładnie ten

Wtedy przy zamawianiu skorzystaj z kodu

WP35ZXZG5A

Opublikowano

Idiots, idiots everywhere czy jakoś tak to leciało ^^

Słuchaj bo zauważyłem że dysk hdd 700 zł. Jest taki HDD 3TB i tańszy o 200 zł :D

ten HDD jest w fabrycznym RAID i ma w dupie twoje 3TB ;p prędkość zapisu 110-120 mb/s z tego co piszą

Co do SSD Veloci Ci chyba dostatecznie wytłumaczył

Opublikowano

Dwóch zasilaczy aż to nie potrzebujesz do zasilenia tego.

Sory poprostu ten 2 mi wszedł :D

Chyba już bym wolał jeden monitor, ale porządny zamiast tych 3. Ale jak tam chcesz.

Ja wole 3 :) Bo jeden duży i masz mniej fps w grach a tak to gram na 1 mniejszym mam czat włączony na 2 a na 3 mam coś innego :D

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...