Skocz do zawartości
  • Dołącz do społeczności!

👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[1,000]Set Gamingowy[Słuchawki,Myszka,Klawiatura i Podkładka]

iVECTIM

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, jeżeli ktoś potrafi konfigurować super sety gamingowe to może mi pomoże : Potrzebuje słuchawek myszki klawiatury i podkładki najlepiej do 1,000 zł

Opublikowano

Sennheiser PC350/330/333D to będzie 400-500 zł, czyli mamy 500-600 na klawę i mychę, mysz może Razer DeathAdder (ok. 250) klawiaturka Razer DeathStalker (250-300 zł) reszta na podkładkę

Opublikowano

Ja Ci polecam coś lekko droższego. Słuchawki - Razer Megalodon, Klawiatura Razer BlackWidow 2013, Myszka Razer Death Adder. Niżej masz dla czego.

Słuchawki Razer Megalodon to doskonały dźwięk w standardzie 7.1 (w grach typu fps doskonale słychać, kiedy przeciwnik zachodzi nas od tyłu i z której strony dochodzą nas odgłosy wystrzałów) oraz 2.0 (słuchanie muzyki w dużo lepszej jakości, niż w niektórych high-endowych sprzętach czy popularnych beats by dr dre - dzięki złączu usb, które zapewnia dużo lepszą jakość dźwięku, niż standardowy jack i wbudowanej w słuchawki karcie dźwiękowej).
Klawiatura Razer BlackWidow 2013 to typowa klawiatura dla graczy, posiada klawisze mechaniczne, które znacznie poprawiają jakość pisania oraz grania (dokładnie wyczuwalny skok) . Posiada ona także 5 w pełni programowalnych buttonów, które możemy przypisać do czego nam się żywnie podoba. Można także zmienić przeznaczenie reszty klawiszy, jednak tego chyba nikt nie robi. Do tego dochodzi opóźnienie w granicach 1ms (niższego nie da rady) co także daje pewną przewagę w internetowych grach FPS.
Myszka także posiada opóźnienie poniżej 1ms , 4 programowalne przyciski oraz sensor 3,5 G 3500 dpi. Razer Death Adder jest powszechnie uznawana za najpopularniejszą myszkę dla graczy na świecie.
Podkładka Razer Vespula zapewnia optymalny komfort, zapobiega męczeniu się nadgarstka oraz jest dwustronna. Możemy zmieniać powierzchnie według swojego uznania - na ultra-szybką lub ultra-precyzyjną.
P.S
Nie jestem jakimś fanem wielkim Razera, ale sam posiadam taki confing i jestem z niego bardzo zadowolony.

viserion.png

Opublikowano

G prawda, a kopiowanie tekstu ze strony jakiejś to sobie możesz darować.

Już Sennheisery PC330 za 350 zł lepiej sobie radzą niż ten shit od razera, w dodatku z gąbkami co jest porażką w tej cenie.

Co do klawiatury - mechaniczna ? Nie że zła, ale z tego w nocy nie skorzystasz bo obudzisz cały dom. Nikt nie gra cały czas, lepiej coś z płaskimi klawiszami albo chociaż normalnymi

Co do mychy też ją dałem bo dobra

Opublikowano

Mysz polecam RAT 5. Bardzo dobra

PC: CPU: Intel Core2Duo E8400 3.0GHz, MOBO: Asus P5Q SE, RAM: Kingstone 2x2GB DDR2 800MHz, Zasilacz: Chieftec GPA-500S8 500W, Obudowa: SuperCase SK337, GPU: Asus Radeon HD 6670 1GB GDDR5, HDD: Samsung 500GB

Laptop: ASUS A555L

Opublikowano

G prawda, a kopiowanie tekstu ze strony jakiejś to sobie możesz darować.

Już Sennheisery PC330 za 350 zł lepiej sobie radzą niż ten shit od razera, w dodatku z gąbkami co jest porażką w tej cenie.

Co do klawiatury - mechaniczna ? Nie że zła, ale z tego w nocy nie skorzystasz bo obudzisz cały dom. Nikt nie gra cały czas, lepiej coś z płaskimi klawiszami albo chociaż normalnymi

Co do mychy też ją dałem bo dobra

Kopiowanie? Fakt, skopiowałem swój tekst z forum, na którym pisałem o tym samym bodajże wczoraj. Konkretnie forum prywatnego serwera glad*or. Nie jestem kimś, kto przywłaszcza sobie cudzą pracę. Troszkę za bardzo hejtujesz.

Gąbkami? Człowieku, nie miałeś tego na uszach. Są tak wygodne, że jak siadam do komputera to bez nich na głowie czuje się nieswojo.

"Szit" od Razera, a polecasz inne peryferia tejże firmy. Nie ładnie być hipokrytą. Ja wiem, jak głośna jest ta klawiatura i powiem szczerze, że przy zamkniętych drzwiach do pokoju komputerowego nie słychać jej z zewnątrz. Zresztą - może sobie kupować zwykłego DeathStalkera, ale w nim nie ma nic ciekawego.

viserion.png

Opublikowano

Gąbkami? Człowieku, nie miałeś tego na uszach. Są tak wygodne, że jak siadam do komputera to bez nich na głowie czuje się nieswojo.

Mam tak na każdych słuchawkach. Gąbki w tej cenie to shit, w dodatku Razer nie prezentuje jakiejś zabójczej jakości dźwięku prócz wirtualnego 7.1

Resztę sprzętu polecam bo za bardzo nie ma zamienników, chyba że Corsair z tym że klawiaturka droga i chyba mechaniczna

Słuchawki i dźwięk to dział elektroniki w którym wielkie reklamujące się firmy nie robią dobrego sprzętu

Opublikowano

Razer Megalodon biorę te słuchawki oraz BlackWindow .. A co myślicie o Razer Mamba ?

Do Ciebie informacje nie docierają czy jak ? Jak masz zamiar brać Razery to za 350 zł masz lepsze Sennheisery PC330/333D o podobnym wyglądzie nawet z tym że skóra a nie gąbka.

Opublikowano

ja czuje ze mu się podoba te kuleczko co ma razer i może dlatego je bierze ;x? jak dla mnie te pc330 są lepsze zara dam edita z linkami ;d

To jest ukryta treść, proszę

tutaj jest 360 no ale wiadomo ze czym nowsza wersja tym lepsze sluchawki ;d chyba xD

no ale tak ogl ludzie mówią ze sennheiser maja dobre doświadczenia itp

Opublikowano

true, co masz do rat 5? jest tanszy od tego razera o 80zł, ma więcej przycisków i tylko troszkę mniejszą dpi: rat ma 5600, a raz 6400.

PC: CPU: Intel Core2Duo E8400 3.0GHz, MOBO: Asus P5Q SE, RAM: Kingstone 2x2GB DDR2 800MHz, Zasilacz: Chieftec GPA-500S8 500W, Obudowa: SuperCase SK337, GPU: Asus Radeon HD 6670 1GB GDDR5, HDD: Samsung 500GB

Opublikowano

Przecież on ma 2 czy 3 dodatkowe przyciski z tego co widać :f Chyba że źle paczam. Po za tym Razer to Razer ;p Lepiej leży w dłoni etc. z tego co się naczytałem

Opublikowano

Sennheisery są audio-company jak tam piszą gdzie pokazał natan

Razer jest Gaming-Company..

Za to

Creative SB Tactic 3D Rage są dobre :)
Opublikowano

No a ja za RAT'a 5 korzystałem wiele razy u kolegi i gdybym miał te 200zł to bym kupił hehe, ale nie mam ostatnio :<

Opublikowano

Jako myszkę polecam Ci jednak przewodową. Jest pewniejsza, nie trzeba jej ładować (czasami można zapomnieć, i już sobie nie pograsz). Jeśli bardzo chcesz bezprzewodową, to Mamba refresh jest ok, jednak gdybym teraz kupował, to wybrałbym chyba Razer Naga Epic lub ouroboros. Oczywiście, jeśli szykujesz na myszkę ok. 500 zł. W innym wypadku najlepsza jest DeathAdder refresh.

Panowie - Sennhaiser robi dobre sprzęty, to prawda. Ale te dobre sprzęty zaczynają się od 700 w górę. Reszta wcale nie jest taka różowa. Nie będę przekonywał na siłę ,że Razer Megalodon, to najlepszy wybór, ale zaręczam ,że w tej w chwili na rynku nie widzę nic bardziej sensowniejszego. Te słuchawki już dosyć długi czas są jednym z najlepszych i najładniejszych modeli na rynku. Nie bez powodu.

viserion.png

Opublikowano

Jako myszkę polecam Ci jednak przewodową. Jest pewniejsza, nie trzeba jej ładować (czasami można zapomnieć, i już sobie nie pograsz). Jeśli bardzo chcesz bezprzewodową, to Mamba refresh jest ok, jednak gdybym teraz kupował, to wybrałbym chyba Razer Naga Epic lub ouroboros. Oczywiście, jeśli szykujesz na myszkę ok. 500 zł. W innym wypadku najlepsza jest DeathAdder refresh.

Panowie - Sennhaiser robi dobre sprzęty, to prawda. Ale te dobre sprzęty zaczynają się od 700 w górę. Reszta wcale nie jest taka różowa. Nie będę przekonywał na siłę ,że Razer Megalodon, to najlepszy wybór, ale zaręczam ,że w tej w chwili na rynku nie widzę nic bardziej sensowniejszego. Te słuchawki już dosyć długi czas są jednym z najlepszych i najładniejszych modeli na rynku. Nie bez powodu.

Sennheisery maja juz 68 lat doświadczenia z audio :)

a razer był znaleziony w 1998 wiec to daje nam 15 lat :) wiec jest duża różnica

Opublikowano

Myszki : kinzu v2 steelseriers , a4tech x7

Podkladka : steelseries qck różne rozmiary

Słuchawki : 7h steelseiers albo siberia v2

Klawa : Logitech G6

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...