Skocz do zawartości
  • Dołącz do społeczności!

👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Pytanie] Problem

ostry1960

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Cześć. Mam problem z darkorbit. Gdy się zaloguje wszystko ładnie pięknie działa, a jak już najeżdżam myszką na start mam straszne lagi i się nie włącza (na kompie kolegi wszystko dobrze działało).

Od razu mówię, że to nie wina tego, że komp jest za słaby, bo wchodzą mi lepsze gry i nie mulą (np.: metin2 )

Proszę o pomoc. :)

23562935567511174409.jpg

Opublikowano

Proponuje przeczyścić komputer, masz za dużo syfu i tym są one spowodowane.

Możesz mi doradzić w jaki sposób?

Czyszczę kompa codziennie programem CCleaner, a zbędne programy itp. mam usunięte.

23562935567511174409.jpg

Opublikowano

Możesz mi doradzić w jaki sposób?

Czyszczę kompa codziennie programem CCleaner, a zbędne programy itp. mam usunięte.

Masz coś takiego jak monitor zasobów, otwierasz go w menedżerze zadań w zakładce wydajność. Tam na 90% masz proces startman.svc ( coś podobnego ) który żre w cholere RAMu także usuń to, no i wszystkie inne niepotrzebne procesy.

7yo9.png

Opublikowano

Masz coś takiego jak monitor zasobów, otwierasz go w menedżerze zadań w zakładce wydajność. Tam na 90% masz proces startman.svc ( coś podobnego ) który żre w cholere RAMu także usuń to, no i wszystkie inne niepotrzebne procesy.

Tylko, że ja mam windows xp i żeby włączyć monitor zasobów muszę w uruchom wpisac: perfmon i pokazuje się coś takiego. Jak wyłączyć tu ten proces?

Sory, że trzeba ściągać ;/

23562935567511174409.jpg

Opublikowano

Hmm nigdy się nie bawiłem w to w xpku takze tutaj nie wiem, może w "akcje", może gdzieś indziej, teraz po prostu nie wiem takze nie pomoge ;)

7yo9.png

Opublikowano

Zalecam użycie CCleanera w wersji najnowszej ( + CCEnnhancer 3.6, który dodaje masę programów do czyszczenia ). Daj mu żeby usunął wszystko, łącznie z ciasteczkami. Przeinstaluj Adobe Flash Player-a i zaaktualizuj sterowniki w systemie. I jak już wejdziesz do gry to ustaw sobie grafikę na "Niska" oprócz Staków, gdzie zostaw na "Wysoka".

Pozdrawiam!

Opublikowano

Wyłacz gg/skype inne gry steama i co tam masz jeszcze i powinno lepiej działać

Wszystko mam wyłączone.

proponuje użyć innej przeglądarki na początek ;)

Próbowałem firefoxa, google chrome, internet explorer i Comodo Dragon. Wszędzie to samo (lagi) <dodam też, że jakieś 2 miechy temu działało wszystko normalnie 0 lagów.>

Zalecam użycie CCleanera w wersji najnowszej ( + CCEnnhancer 3.6, który dodaje masę programów do czyszczenia ). Daj mu żeby usunął wszystko, łącznie z ciasteczkami. Przeinstaluj Adobe Flash Player-a i zaaktualizuj sterowniki w systemie. I jak już wejdziesz do gry to ustaw sobie grafikę na "Niska" oprócz Staków, gdzie zostaw na "Wysoka".

Pozdrawiam!

Spróbuję

Tylko, że ja mam windows xp i żeby włączyć monitor zasobów muszę w uruchom wpisac: perfmon i pokazuje się coś takiego. Jak wyłączyć tu ten proces?

Sory, że trzeba ściągać ;/

Zna się ktoś na tym? Jak wyłączyć ten proces startman.svc ( coś podobnego )

23562935567511174409.jpg

Opublikowano

Dzięki all za pomoc :)

@Edit

Może ktoś zerknąć na moje procesy i powiedzieć które są zbędne i co je powoduje. Z góry dzięki. Sorki, że znowu trzeba ściągać.

23562935567511174409.jpg

Opublikowano

Usuń różne gówna z dysku C. Masz za mało miejsca.

To jest ss z Program files. Co mogę z stąd usunąć?

To jest ukryta treść, proszę

Dzięki all za pomoc :)

@Edit

Może ktoś zerknąć na moje procesy i powiedzieć które są zbędne i co je powoduje. Z góry dzięki. Sorki, że znowu trzeba ściągać.

Pomoże mi ktoś z procesami?

NIE POBIERAJCIE OD TERAZ BĘDĘ WRZUCAŁ ZDJĘCIA NA FOTOLOAD

23562935567511174409.jpg

Opublikowano

Zrób tak:

1. Wejdź Start --> Uruchom --> wpisz msconfig --> Uruchamianie --> Wyłącz wszystko --> Zastosuj --> Uruchom komputer ponownie --> daj jeszcze raz zrzut wtedy :)

Opublikowano

Zrób tak:

1. Wejdź Start --> Uruchom --> wpisz msconfig --> Uruchamianie --> Wyłącz wszystko --> Zastosuj --> Uruchom komputer ponownie --> daj jeszcze raz zrzut wtedy :)

Proszę

Oczywiście procesy drogon to procesy używanej prze zemnie przeglądarki. W liście powyżej ich nie ma, bo zrobiłem ss-a od razu po restarcie kompa, a w wcześniejszej podanej liście są bo robiłem je z odpaloną przeglądarką .

23562935567511174409.jpg

Opublikowano

Ja bym wywalił iple firefoxa i sweetIM ale to chyba niewiele pomoże. Spróbuj na najnowszej operze mnie na chromie też szlag trafiał po przejściu na opere jest sporo lepiej, no i najnowszego flasha instaluj.

7yo9.png

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...