Skocz do zawartości
  • Dołącz do społeczności!

👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Parasole ochronne na mpc :-)

Gość kokosz

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 113
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Opublikowano

Zamiast napisać w dziale dla modów żeby nie dawali warnów nowym to jakieś chujowe parasolki. lolz.

Date rejestracji każdy widzi więc po jakiego chuja?

LAYOUT'Y POD SERWER MINECRAFT U MNIE. ZAPRASZAM PW

Opublikowano

Zamiast napisać w dziale dla modów żeby nie dawali warnów nowym to jakieś chujowe parasolki. lolz.

Po takiego, żeby tacy użytkownicy jak Ty widzieli od razu, że w temacie piszę nowy użytkownik, i jeśli zrobił coś źle ( nie mówię o perfidnym łamaniu regulaminu) to nie trzeba go wyzywać od razu od gimbusów, noobów i innych tego typu rzeczy, a wręcz przeciwnie udzielić mu pomocy/rady.

Pomysł ten ma zaprzestać odchodzeniu dużej ilości nowych użytkowników, którzy zostali skarceni za coś co nei było po ich myśli.

Ja na miejscu kokosza dodałbym jeszcze jeden taki element a mianowicie małego klauna i pierwsze co to wkleiłbym go Tobie, bo nie popisałeś się pisząc tego posta.

1363095337-U286162.png

Opublikowano

Wydaje mi się, że nie przeczytałeś tego co wcześniej zostało napisane. Od dawna jest tak, że nowi użytkownicy mają pewne przywileje. Są moderatorzy, którzy nie patrzą na datę rejestracji, ilość postów tylko walą na prawo i lewo warnami, banami, przez co tracimy użytkowników czego nie chcemy, dlatego powstały parasole. Następnym razem nie wypisuj głupstw w temacie z którym się nie zapoznałeś.

Opublikowano

Wydaje mi się, że nie przeczytałeś tego co wcześniej zostało napisane. Od dawna jest tak, że nowi użytkownicy mają pewne przywileje. Są moderatorzy, którzy nie patrzą na datę rejestracji, ilość postów tylko walą na prawo i lewo warnami, banami, przez co tracimy użytkowników czego nie chcemy, dlatego powstały parasole. Następnym razem nie wypisuj głupstw w temacie z którym się nie zapoznałeś.

Ja dostałem na początku warny i nie odszedłem z forum.

Poza tym to głupota rezygnować z forum o cheatach, które jest cholernie duże.

Parasolki to jest najgorszy pomysł ze strony administracji.

QtiV6xY.gif

Opublikowano

Po takiego, żeby tacy użytkownicy jak Ty widzieli od razu, że w temacie piszę nowy użytkownik, i jeśli zrobił coś źle ( nie mówię o perfidnym łamaniu regulaminu) to nie trzeba go wyzywać od razu od gimbusów, noobów i innych tego typu rzeczy, a wręcz przeciwnie udzielić mu pomocy/rady.

Pomysł ten ma zaprzestać odchodzeniu dużej ilości nowych użytkowników, którzy zostali skarceni za coś co nei było po ich myśli.

Ja na miejscu kokosza dodałbym jeszcze jeden taki element a mianowicie małego klauna i pierwsze co to wkleiłbym go Tobie, bo nie popisałeś się pisząc tego posta.

Ja na miejscu twojej mamy bym Cię wyskrobał. Joł pis elo.

Liczyć nie umiesz że parasolki potrzebujesz?

Dogłębnie się zapoznałem i zastanawiam się czy administracja umie dni liczyć ;c

LAYOUT'Y POD SERWER MINECRAFT U MNIE. ZAPRASZAM PW

Opublikowano

Niegłupi pomysł z tymi "parasolkami" :P Ale tak jak mówiło już pare osób proponowałbym jakąś inną ikonkę, bardziej w klimacie :P

1365336413-U179206.png
LIp6k.png
EPICSYGNA_erasnwx.jpg
LIp6k.png
1365336413-U179206.png

qar_gameplay.png

Opublikowano

A moim zdaniem to bez sensu tylko dodaje robotę moderatorom forum .. Taka jest prawda ani takiego nie ukarać ani nic co z tego że się zwróci uwagę jak będzie spamować .. Taka jest prawda .. Człowiek jak zaczynał Uczestnictwo na tym forum i coś zle napisał lub w innym dziale dup 5% za spam czy za coś innego . W czym mają być inni od nas nowy użytkownicy forum ????

Opublikowano

Według mnie pomysł nie jest zły, ale też bez przesady z tymi ulgami. Jest nowy, czegoś nie wie - okey, pomożemy. ;] Ale, żeby później nie doszło do takiej sytuacji, że na przykład rejestruje się taki użytkownik, zakłada temat i odświeża go co 5-10 minut, mimo iż to przeczy regulaminowi, i nie ponosi tego konsekwencji i nawet nikt mu nie powie, że robi źle, bo przecież ma "ochronny parasol", więc mu wolno. Później jak ten okres próbny się skończy to taka osoba dalej będzie spamować, bo nie będzie wiedzieć, że tak nie można. Wiem, że to może skrajny przypadek, ale akurat wielu użytkowników uważa, że akurat jego regulamin nie dotyczy. Ja zauważyłam to na przykład w dziale Publikacje Serwerów Minecraft. Znalazłam chyba ze 2 tematy, gdzie autor cierpliwie czeka te 24h. A poza tym, jak dotąd parasolek nie było i jakoś sobie wszyscy radzili. Tutaj 5% za spam, a tutaj kolejne 5% za odsyłanie do wyszukiwarek... Może zamiast nie karać ich, dać użytkownikom możliwość odpracowania ostrzeżeń? Jak wspomniałam na początku - jestem za, dopóki nowego użytkownika i tego starszego nie będzie dzielić przepaść. W końcu wszyscy są równi.
Pozdrawiam

Zapraszam na jedyny taki serwer w Polsce. ;] ----> KLIK  <----

Opublikowano

Według mnie pomysł nie jest zły, ale też bez przesady z tymi ulgami. Jest nowy, czegoś nie wie - okey, pomożemy. ;] Ale, żeby później nie doszło do takiej sytuacji, że na przykład rejestruje się taki użytkownik, zakłada temat i odświeża go co 5-10 minut, mimo iż to przeczy regulaminowi, i nie ponosi tego konsekwencji i nawet nikt mu nie powie, że robi źle, bo przecież ma "ochronny parasol", więc mu wolno. Później jak ten okres próbny się skończy to taka osoba dalej będzie spamować, bo nie będzie wiedzieć, że tak nie można. Wiem, że to może skrajny przypadek, ale akurat wielu użytkowników uważa, że akurat jego regulamin nie dotyczy. Ja zauważyłam to na przykład w dziale Publikacje Serwerów Minecraft. Znalazłam chyba ze 2 tematy, gdzie autor cierpliwie czeka te 24h. A poza tym, jak dotąd parasolek nie było i jakoś sobie wszyscy radzili. Tutaj 5% za spam, a tutaj kolejne 5% za odsyłanie do wyszukiwarek... Może zamiast nie karać ich, dać użytkownikom możliwość odpracowania ostrzeżeń? Jak wspomniałam na początku - jestem za, dopóki nowego użytkownika i tego starszego nie będzie dzielić przepaść. W końcu wszyscy są równi.

Pozdrawiam

Regulamin dotyczy każdego użytkownika od dnia rejestracji. Nowo zarejestrowania użytkownicy są traktowani ulgowo, ale to nie znaczy, że nie będą odpowiednio nagradzani za łamanie regulaminu. Jeżeli zobaczę, że dana osoba odświeża temat co 5/10 min, wyślę mu wiadomości prywatną. Sytuacja będzie się powtarzała pomimo ostrzeżenia słownego na PW, dostanie 5% (w tym momencie parasolka mu nie pomoże). Chcemy nowym pokazać jak mają się zachowywać w pewnych sytuacjach, co mogą a czego nie. Masz rację bez parasolek też sobie radziliśmy, ale czasy się zmieniły ;).

Ktoś napisał, że to forum o cheat'ach i ludzie nie uciekną. Uciekają jak widzą, że osoby pilnujące porządku to banda debili (nikogo nie obrażam), którzy karzą za wszystko i tylko czekają na to, aby wlepić procenty/bany za byle gówno. Chcemy aby każdy brał czynny udział w życiu na forum i nie bał się wyrazić swojej opinii na dany temat (oczywiście z zachowaniem kultury) jak to się mówi, co dwie głowy to nie jedna.

Opublikowano

Jak dla mnie ten okres ochronny to wielkie nic.

Bo to tak jakby administrator godził się na nie czytanie regulaminu...

img_ref1525_01-800x200.jpg

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...