Skocz do zawartości
  • Dołącz do społeczności!

👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Parasole ochronne na mpc :-)

Gość kokosz

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 113
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Opublikowano

Bardzo fajny pomysl :D, szkoda ze nie ma czegos takiego jak tarcza ochronna na warny :> np za duza pomoc w dziale albo konkursy.

Na kilka dni

Pomogłem? Daj Lubie to! :)

2252770056.png

Opublikowano

Przynajmniej można dostrzec, że ktoś jest nowy na forum, co spowoduje mniejsze spiny moderatorów do nowych.

Każdy kiedyś zaczynał....

Opublikowano

Jako moderator chcesz karać każdego za każde przewinienie? No to widzę, że nie znasz idei tejże rangi :). Moderator to osoba, która ma również wskazywać dobrą ścieżkę, a nie tylko trzaskać % innym, bo nie na tym cała rzecz polega :).

Ah ta nadinterpretacja. Nie chodzi mi o najebanie akcji(którymi i tak się nie pochwalę, bo modlogs mnie nie obejmuje) tylko o to, że jeśli ktoś łamie regulamin, to powinien ponieść tego karę. Wszędzie tak jest i nikomu to nie przeszkadza. Simply as that.

"Just because I'm weaker doesn't make you stronger".

krul | władca | mangozjeb | technik Ascarialu s2

Last.fm

Zainteresowanych fixami na source'owe game 40250 zapraszam PW.

Opublikowano

Ah ta nadinterpretacja. Nie chodzi mi o najebanie akcji(którymi i tak się nie pochwalę, bo modlogs mnie nie obejmuje) tylko o to, że jeśli ktoś łamie regulamin, to powinien ponieść tego karę. Wszędzie tak jest i nikomu to nie przeszkadza. Simply as that.

Dawanie ostrzeżeń nie nalicza akcji.

Nigdy nie rozmawiaj z idiotą. Najpierw sprowadzi Cię do swojego poziomu, a później pokona doświadczeniem.

Opublikowano

I dobrze, że są te parasole, bo nowi nie będą dostawać otrzeżeń od razu tylko jak już to upomnienie

Parasol fajnie wygląda - co wy chcecie :D

4770714280454741315510.png
Opublikowano

Dobry pomysł

zdaje mi się, że to jest od dawna lecz nie oficjalnie, lub w zależności od moderatora

Przykładowo ja po zarejestrowaniu tego konta pierwsze trzy warny od RMCF to były ostrzeżenia "nie zmieniaj poziomu" i prośba o zapoznanie się z regulaminem, lecz zależało to od moderatora.

Teraz jest to oficjalnie i jest to dobry pomysł,

1354749589-U576612.jpg

By miko213

Opublikowano

Ja dostałem po zaledwie paru dniach od rejestracji ostrzeżenia, dlatego to nie jest fair.

Poza tym użytkownicy z parasolką są traktowani ulgowo, wręcz są panami moderatorów.

Kokosz zrobił źle, że dał im takie możliwości.

A poza tym:

Link

Gość ma 21 postów, z czego 50% 100% napisał w dziale odkopując stare tematy, A POST MIAŁ CO MINUTĘ. Czy administracja nie widzi, że to jest droga do spamienia BEZ OSTRZEŻEŃ?

W końcu jak gość napisze w tej samej godzinie spam posty i moderator nie zwróci mu uwagi bo jest offline, to ten gość będzie miał 0% i 700 POSTÓW ZAWIERAJĄCYCH SAM SPAM.

QtiV6xY.gif

Opublikowano

Dla mnie akurat to dziwny pomysł szczerze mówiąc... to że nowy to musi być jakieś specjalne traktowanie dla niego? Jak dziecko?

Z regulaminem rzadko kto się zapoznaje, a z resztą są przypięte prawie wszędzie do każdego działu, więc nietrudno ich przeoczyć. A chamstwo i tak je zignoruje :P.

Okres 30 dni od momentu rejestracji to czas dla nich, aby zapoznali się z kulturą mpc :-)

To coś takiego jak kultura tu istnieje???

Pomagam w projektach dotyczących programowania (C++/C/Java/C#/inne). Jak masz jakiś problem, napisz do mnie, wspólnie poszukamy rozwiązania ;).

Opublikowano

Mija trochę czasu od wprowadzenia parasolek i zaczynają się marne trolle .. tworzą nowe konta żeby mieć tą zieloną parasolkę i nie być tak ''surowo'' ukaranym. Jak dla mnie powinno się jeszcze pomyśleć o dopracowaniu tej idei a potem dopiero zobaczyć efekty ;)

Opublikowano

Kokosz czy to był napewno dobry pomysł?

To jest ukryta treść, proszę

To już chyba przesada!

Spokojnie ;-) Sądzę, że przewidzieli tego typu przypadki, więc "funkcję" parasolki da się ominąć i nadać ostrzeżenie lub bana. Zresztą gdyby to było niemożliwe, również botów nie dałoby się banować.

Opublikowano

To nie blokuje ostrzeżeń, banów ani nic w tym stylu, to po prostu informacja dla moderatora, że tego powinno się pouczyć na PW, a nie odrazu karać.

To jest również informacja dla użytkowników, mentorów, że ta osoba jest nowa i nie zawsze wie jak się odnaleźć, więc warto pomóc jej wprowadzić się w "nasz świat" .

Nie mówimy tu o spamerach, spambotach, reklamiarzach itp.

1363095337-U286162.png

Opublikowano

Pomysł jest bardzo dobry. W końcu forum jest dla użytkowników i powinniśmy się o nich troszkę zatroszczyć. Uważać trzeba będzie tylko na tych, którzy będą chcieli wykorzystać dany im okres 'nietykalności' i skutecznie ich odwieść od tego pomysłu. :)

Opublikowano

Jak dla mnie to średni pomysł.. kiedyś na starcie to sypali warnami,a teraz jakaś ochronka na oko 30dni, trochę bez sensu, dostali by kilka warnów i się ogarnęli, a tak widzą że mają wolną rękę przez ten okres ^^

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...