Skocz do zawartości
  • Dołącz do społeczności!

👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

`MPC ArtWorm ~!

Isuribi

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

MPC ArtWorm?
Idea worma polega na tworzeniu jak najdłuższej grafiki wspólnie przez wielu użytkowników. Najpierw jedną część tworzy jeden, później kolejny tworzy drugą część, tak, żeby obie ładnie się łączyły, trzeci robi trzecią i tak... można by powiedzieć w nieskończoność. Tworzenie grafiki do ArtWorma nie różni się wiele od tworzenia zwykłej grafiki, trzeba tylko zwrócić uwagę na utworzenie odpowiedniego przejścia pomiędzy częścią swoją, a tą poprzedzającą, aby cały worm wyglądał płynnie i estetycznie.

przykład ArtWorma:

0yv6k0.jpg

W miejscach gdzie sa kreski kończy sie praca jednej osoby a zaczyna kolejnej, jak widac przejscia sa płynne, a całość wyglada estetycznie.

Jak zacząć i współtworzyć worma?

Calego WORM'a bedziemy robic pionowo w jednym poscie < mam bardzo duzo czasu na MPC jestem od 2009r, wiec uzupelniac bede na bieząco >.

W poscie wstawiamy kolejna cząstke. Kto pierwszy ten lepszy ! ( nie ma rezerwowania sobie miejsca w wormie )

= Worm jest w formie tradycyjnej, kawałeczek po kawałeczku.
= Nie będzie żadnego zgłaszania się do kolejek. Kto pierwszy ten lepszy ! ( nie ma rezerwowania sobie miejsca w wormie )
= Żeby każdy mógł się pobawić i nie było zbyt gęstego siania prac jednego usera to jak ktoś zrobił cząstkę, następną może zrobić dopiero 4 cząstki później (od tej zasady dopuszczam pewne odstępstwa jeśli będzie potrzeba)
= Co do jakości cząstek to najistotniejsze jest 'płynne' przejście! nawet najładniejsza cząstka nie będzie zaakceptowana jeśli będzie miała jakieś brzydkie przejście.
= Mimo to, brzydka cząstka nie będzie też zaakceptowana nawet jeśli będzie mieć najpiękniejsze przejście.
= Wymiary: szerokość 400px, wysokość 400px
= Grafiki zbyt duże oddajemy w spoilerze!
= Zakaz zbędnych postów, każdy post musi zawierać kolejna grafikę.
= Nie musimy się podpisywać, jak ktoś bardzo chce może dać napis ze swoim nickiem, ale wolałabym żeby tego nie robić, jak ktoś koniecznie musi dać jakiś napis to niech coś napisze, nie mam nic przeciwko, ale własnych nicków wolałabym unikać

No to zaczynamy: ( PAMIETAJAJCIE O PŁYNNYCH PRZEJSCIACH ! )

wqou38.png

1362172134-U739101.png

3KIpGJ1.gif

Opublikowano

Myślę, że jest to całkiem ciekawa rozrywka, dlatego temat podpinam i będę miał na niego oko.

FanArt musi się rozwijać a taka zabawa pomoże nam właśnie w tym temacie :)

W razie pytań można pisać do Isuribi lub do mnie, posty niezwiązane z tematem( bez grafiki) będą usuwane i warnowane.

@@ w razie niejasności dla mniej kumatych :

Zapisujesz obraz z postu Isuribi, dodajesz do niego swój element i wrzucasz:)

Isuribi jest zobowiązana aktualizować swój post :)

1363095337-U286162.png

Opublikowano

Zaraz coś wykombinuje ;d

// czytaj to co jest napisane:

= Zakaz zbędnych postów, każdy post musi zawierać kolejna grafikę.

Zostawiam ten post dla tych, żeby widzieli. Następnym razem będą sypać się warny

ItgMSFz.gif­

Opublikowano

hraaaabiuuuś w dóóóół... ( bo poziomo na forum nie ma opcji zebysmy to zmiescili )

Specjalnie na czerwono zrobiłam PIONOWO ! T_T

no i ten swoj obrazek dajesz bez mojego <3

btw. Bardzo fajnie o to chodzilo tylko ze w dol !~

3KIpGJ1.gif

Opublikowano

Dobra niech juz bedzie, tyle że:

przejścia moga byc inne nie takie jak ja zrobiłam w 1 poscie ze poprostu czarny soft brush xD

+ next time, dodawajcie swoja prace jako pojedyncza < chodzi o to zeby obylo sie potem bez pliku wielkosci 400x38742010 px > bo przykladowo tu gdzie teraz jestem na internecie 1mb dzielonym na 15 komputerow ta gorna czesc laduje mi sie troche dlugo, no i chodzi o to zeby nie edytowac pracy poprzednika.

// jak robicie prace to zakonczcie ten dol tak zeby kolejnej osobie latwiej bylo zrobic dalej, nie zostawiajcie ucietych postaci,c4d,fractali, bo potem ciezko zaczac kolejna czesc, a chodzi o to zeby to wygladalo ladnie jako calosc.

3KIpGJ1.gif

Opublikowano

Skoro Miyoshi napisala ze slabsi tez moga to czemu nie : >

robak.png

Cieszę się, że zabawa się rozwija, ale czytaj to co jest napisane :)

@edit spoko nie zauwazylem : )

mmg7cy.jpg
Wkoncu :D

Opublikowano

....

Później płacze, że warny się sypią itp.

Czytajcie dokładnie to :

next time, dodawajcie swoja prace jako pojedyncza < chodzi o to zeby obylo sie potem bez pliku wielkosci 400x38742010 px > bo przykladowo tu gdzie teraz jestem na internecie 1mb dzielonym na 15 komputerow ta gorna czesc laduje mi sie troche dlugo, no i chodzi o to zeby nie edytowac pracy poprzednika.

Skopiujcie sobie grafikę wyżej, doróbcie do niego swój element i tylko jego dodajcie do komentarza, bo inaczej, żeby zobaczyć całość będę musiał na dół zjeżdżać z pół dnia.

Isuribi będzie edytować swoją pracę jako całość.

1363095337-U286162.png

Opublikowano

nie akcpetuje pracy Sweetasnego w sumie z 3 powodow:

-rozumiem ze przejscia moga sprawic trudnosc, ale pisalam wyzej ze nie edytowac pracy poprzednika ._.

Zakryles dolne swietliki z pracy Julietty.

-prace moga byc slabe, ale nie dawajmy obrazka 400x400 wykonczonego soft brushem jako przejscie + praca nie ma na dole zakonczenia co znacznie utrudnilo by kolejna czesc.

-no i praca nie jest jako pojedynczy obrazek 400x400 tylko jako calosc, ma byc jako pojedynczy obrazek!

3KIpGJ1.gif

Opublikowano

Nie miałem zbytnio pomysłu i czasu ale też coś dodam od siebie :)
1362153945-U286162.png

Mam nadzieję, że zostanie podpięta pod węża

@@ po zaktualizowaniu węża widzę, że nie jest to zbyt dobrze połączone... u mnie nie była widoczna tak ta "linia" :/

1363095337-U286162.png

Opublikowano

Nie wiem, czy tutaj jest jakiekolwiek przejscie, bo się akurat na tym nie znam, ale dodam. Jak coś to mogę poprawić xD

1362314919-U812918.png

@

lub:

1362316064-U812918.png

Opublikowano

Przepraszam, że tutaj piszę, ale nie ma żadnego tematu do dyskusji odnośnie ArtWorma.

To jest bardzo źle prowadzone i dlatego użytkownicy mają problemy.

Po pierwsze projekty nie powinny być ciągle takie same rozmiarowo. Oczywiście mam na myśli wysokość. Chyba, że tutaj zostały wprowadzone jakieś nowe zasady, ale przeważnie artworma robi się już z powstałych projektów, a nie jak w tym przypadku, tworzy się projekty do AW.

Druga sprawa, to opiekun AW tworzy przejścia, co również dotyczy tego co napisałam w poprzednim zdaniu.

Tak powinno to wyglądać przykładowo:

To jest ukryta treść, proszę

A tutaj zrobiliście duże problemy wymyślając jakieś przejścia, wymogi itp. I jeszcze raz powtórzę: artworma robi się już z powstałych projektów, a nie jak w tym przypadku, tworzy się projekty do AW.

Opublikowano

Ja to znam z forum graficZnego i tam robiło się prace specjalnie do AT tylko nie myślałam że będą takie problemy z przejściami... Obecnie leżę w szpitalu więc trochę ciężko mi o tym myśleć. Wyjdę to pomyśle nad tym aby samemu robić przejścia. Dzięki za wskazówki :)

3KIpGJ1.gif

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano

1365196798-U30633.png

@Down

Sprawdzałem, nie widać szczególnej różnicy, chyba że się przyjrzysz. Gdyby nie limit wysokości to by się coś wykombinowało no ale cóż...

Opublikowano

Przepraszam, że tutaj piszę, ale nie ma żadnego tematu do dyskusji odnośnie ArtWorma.

To jest bardzo źle prowadzone i dlatego użytkownicy mają problemy.

Po pierwsze projekty nie powinny być ciągle takie same rozmiarowo. Oczywiście mam na myśli wysokość. Chyba, że tutaj zostały wprowadzone jakieś nowe zasady, ale przeważnie artworma robi się już z powstałych projektów, a nie jak w tym przypadku, tworzy się projekty do AW.

Druga sprawa, to opiekun AW tworzy przejścia, co również dotyczy tego co napisałam w poprzednim zdaniu.

Tak powinno to wyglądać przykładowo:

To jest ukryta treść, proszę

A tutaj zrobiliście duże problemy wymyślając jakieś przejścia, wymogi itp. I jeszcze raz powtórzę: artworma robi się już z powstałych projektów, a nie jak w tym przypadku, tworzy się projekty do AW.

True, dużo prawdy jest w tym co pisze Wredna, z przejściami to różnie bywa bo widziałem robaki gdzie przejścia robili, Ci którzy dodawali ale to już zależy od forum, najgorszym rozwiązaniem, które jest tutaj zastosowane to wymiary pracy, rozumiem szerokość, ale wysokość po co skoro to pionowy worm? Zmieńcie tą zasadę to można będzie coś się pobawić ;) Co do tego, że ArtWorma tworzy się z powstałych projektów, jak już ktoś coś pod robaka stworzył to znaczy, że praca powstała więc nie ma znaczenia czy tag był już zrobiony wcześniej czy powstał przed chwilą, taka filozoficzna myśl :D

Up, jak to się doda to render będzie miał powielone nogi. Można byłoby też stworzyć dyskusję na temat worma by tutaj nie spamić.

xb4c9CP.png

Serwer, który sprawi, że przypomnisz sobie dlaczego zacząłeś grać w metina :) 

Opublikowano

True, dużo prawdy jest w tym co pisze Wredna, z przejściami to różnie bywa bo widziałem robaki gdzie przejścia robili, Ci którzy dodawali ale to już zależy od forum, najgorszym rozwiązaniem, które jest tutaj zastosowane to wymiary pracy, rozumiem szerokość, ale wysokość po co skoro to pionowy worm? Zmieńcie tą zasadę to można będzie coś się pobawić ;) Co do tego, że ArtWorma tworzy się z powstałych projektów, jak już ktoś coś pod robaka stworzył to znaczy, że praca powstała więc nie ma znaczenia czy tag był już zrobiony wcześniej czy powstał przed chwilą, taka filozoficzna myśl :D

Up, jak to się doda to render będzie miał powielone nogi. Można byłoby też stworzyć dyskusję na temat worma by tutaj nie spamić.

Jeśli moje zdanie się liczy to jestem za tym aby wszystko zrobić od początku, tylko dodawać zwykłe swoje prace z mniej więcej określonym rozmiarem ^_^ później jakaś osoba wszystko w 1 całość pozbiera i doda przejścia. Robak miał być pionowy by się na forum zmieścił, bo tak w poziomie to tylko 3 prace by się zmieściły w pełnych rozmiarach.

ItgMSFz.gif­

Opublikowano

Rozmawiałem o tym ostatnio z autorką zabawy i dałem czas do weekendu by coś wymyśliła z tym wormem.

Trzeba to trochę zmienić, bo zabawa jest całkiem fajna.

Więc jeśli macie jakieś pomysły itp. to proszę pisać tutaj, temat później zostanie przeniesiony i otworzymy nowy z ogólnymi zasadami itd.

1363095337-U286162.png

Opublikowano

Przede wszystkim znieście zasadę, która mówi o estetyczności pracy, czy też jej poziomie. Jeżeli zabawa ma być dla wszystkich, to nie powinno mieć znaczenia, kto jaką ma wiedzę na temat grafiki.

Rozumiem, gdyby to było forum graficzne, a jego użytkownicy pracowali w studiach graficznych i mieli ogromną wiedzę, ale tak nie jest. Zarówno autorka, jak i reszta użytkowników traktuję grafikę, jako zabawę, więc nie można wymagać, by prace były zajebiste. Niech każdy robi po swojemu, niech worm ukazuję różne style i poziomy, by zabawa objęła wszystkich, a nie tylko wybranych.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...