Skocz do zawartości
  • Dołącz do społeczności!

👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Pytanie] Garen - czym dobrze skontrować?

4R3K

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Jak w temacie, czym dobrze skontruje garena? Tylko nie piszcie Teemo albo Yorick bo teemo nie lubię yoricka nie mam i też go nie lubię.

Proszę o podanie powodu dlaczego kontruje się garena tym bohaterem, jak grać na niego na linii oraz jakie przedmioty kupować podczas kontrowania.

Dzięki

Posty typu yorick albo teemo mogą być warnowane, bo wg to spam.

Jeżeli chcesz mi podziękować za pomoc kliknij Lubię to :)

Opublikowano

No to może teemo?

Cokolwiek z poke + range, co nie da mu podejść ani włączyć pasywki:

kayle, katarina, vladimir, nidalee

Opublikowano

Dobra Nidalka AD pojedzie każdego tanka/offtanka na topie ;]

Tymbardziej Garena...

Jest range, więc jego pasyw moze z latwoscia przerwac...Ma heala+speed atk, więc jak widzisz, że garen chce ci walnąć

ulti, to healasz się i jest gites. Jak wejdziesz na pumę to takiemu garenowi na combo zjesz pol hp :]

Kapi757_eune_92_3_nozg.png

Opublikowano

@Things

Tu bym sie nie zgodził ;p Garen to dobra i silna postać. Tylko trzeba potrafić nim grać.

Jeśli jesteś dobrym graczem to wszystko wszystkim scountrujesz.

Jeśli jesteś złym graczem to każdy Cie scountruje ;p

Opublikowano

Zdecydowanie Jayce.

Chce do Cb podbiec do go łatwo odrzucasz, masz duży dmg-range poke, który nie dość, że wyłączy mu passywke to jeszcze zada niebanalny dmg.

Do tego bardzo przyjemny w grze, dobry jak i na mida, jak i na topa, da się nawet do jungli (mój kumpel chodzi), ADC to pozycja nie dla niego, ponieważ po zadaniu dmg z range, jak zmieni się na młotek i wbije w TF to posprzątane.

Opublikowano

Gość który ma moda w LoLu pisze że Garen to słaba postać, sick.. To gówno można robić pod tanka, wystarczy jakiś black cleaver i będzie zabijał carry na QE, a ulta sobie zachowa na offtanka, dobry Garen rozjebie Teemo, wystarczą quinty pod movespeeda. Garen na Olafa? No nie wiem. Olaf polega na true damage'u, true damage kontruje życie, Garen buduje życie.. Wszystko zależy od umiejętności.

Opublikowano

Najlepsi olaf , trundle , są nie do Zgankowania i niszczą garena , na trundle budujesz kolczasta kolczuga , potem trochę hp i wygrywasz mecz 20/0 , to zajebista i nie doceniana postać.

Gramy w LOL'a

LV :30!!

Runy :

o.O ktos jescze wydal na to 100k ip?

Opublikowano

Jayce nigdy nie udało mi sie go pokonac Garenem na topie

"Celem wojny nie jest umrzeć za ojczyzne, tylko sprawić by tamci skurwiele zgineli za swoją" G.C.Patton

sygnatura22.jpg

2HardStyle2

Opublikowano

Wszystkim :D

Dużo tego jest garen to słaba postać

widze ze mamy tu eksperta... zgaduje ze jestes w brązowej dywizji V albo w ogóle rankedów nie grasz, bo jestes na nie za mocny, wiec grasz tylko przeciw botom?

co do tematu: garen jest jedna z najtrudniejszych postaci do skontrowania, nie radze brac przeciwko niemu AD, bo jesli na poczatek kupi +45armor (nie pamietam jak ten item sie nazywal) to razem z junglerem mogą smialo wbic pod turret a garen moze go tankowac do nastepnej zimy. Ja osobiscie probowalbym elise, vlada raczej nie polecam, jak zuzyjesz W to jestes bezbronny a roznica zasiegu garenowi nie straszna :P

Opublikowano

widze ze mamy tu eksperta... zgaduje ze jestes w brązowej dywizji V albo w ogóle rankedów nie grasz, bo jestes na nie za mocny, wiec grasz tylko przeciw botom?

co do tematu: garen jest jedna z najtrudniejszych postaci do skontrowania, nie radze brac przeciwko niemu AD, bo jesli na poczatek kupi +45armor (nie pamietam jak ten item sie nazywal) to razem z junglerem mogą smialo wbic pod turret a garen moze go tankowac do nastepnej zimy. Ja osobiscie probowalbym elise, vlada raczej nie polecam, jak zuzyjesz W to jestes bezbronny a roznica zasiegu garenowi nie straszna :P

Ziomek weź nie kozacz, pewnie masz srebro i wielki elo hajtero, ostatnio grałem na mojim main koncie [4 dywizja bronzu] i w karzdej grze był garen i w karzdej grze wygrałem.

Od kiedy różnica zasiegu garenowi nie straszna? Z tego co wiem co gdy odpali e między czymś to -15% speed.

Postać trudna do skontrowania? Chyba sobie kpisz, garena zniszczy każdy ranged, KAŻDY.

Opublikowano

Pokaż mi mecz ligowy, w którym jest garen. No pokaż.

Dobry poke go niszczy bez problemu. Jayce jest w lepszy w early, ale z dobrym junglerem łatwo to można odwrócić.

General, kontruje go nid, teemo, kayle, olaf, panth. Wystarczy przerwać pasyw.

tumblr_nrthjyZ6c31u4ug6zo1_500.gif
exMPC Media Team Lider || exMPC Graphic Team || exModerator || exMentor || VIP

Opublikowano

sionem

Klan W-I-R Rekrutuje !

Wymagamy co najmniej jednej IX ale dobrze by było jakby ktoś miał dyszke :) Mamy własny TS3 i świetną atmosferę . Więcej info na priv .

Opublikowano

Ziomek weź nie kozacz, pewnie masz srebro i wielki elo hajtero, ostatnio grałem na mojim main koncie [4 dywizja bronzu] i w karzdej grze był garen i w karzdej grze wygrałem.

nie, nie mam srebra, mialem złoto I, 1750+elo i na rankedach grajac garenem nie przegralem topa ani razu (ani mida), a gralem nim ok 15-20x, juz nie gram, sprzedalem konto, nie gram dalej wlasnie przez takie dzieci jak ty, bo coraz czesciej losowalo mi takich "pro" do teamu i wszyscy wiedza jak to sie konczy...

Opublikowano

@up nie wykryłeś trolla?

kontruj go LEE SINEM. Tak, lee sinem, wlasnie gram rankeda (laduje sie) jestem lee sinem vs garen, i moge wam nawet staty potem wrzucic

jest jeszcze jayce mocny poke i jeszcze dmg :))

Opublikowano

@up nie wykryłeś trolla?

kontruj go LEE SINEM. Tak, lee sinem, wlasnie gram rankeda (laduje sie) jestem lee sinem vs garen, i moge wam nawet staty potem wrzucic

jest jeszcze jayce mocny poke i jeszcze dmg :))

Już widze jak ty kontrujesz garena lee sinem - mecz przegrany.

A co do kontry na garena to oczywiście elise - ma 2 spelle bijące % hp (postać pająka i człowieka) a garen buduje hp wieć elise jest bardzo dobra kontrą na garena.

Opublikowano

Już widze jak ty kontrujesz garena lee sinem - mecz przegrany.

A co do kontry na garena to oczywiście elise - ma 2 spelle bijące % hp (postać pająka i człowieka) a garen buduje hp wieć elise jest bardzo dobra kontrą na garena.

ogarnięty lee sin daje rady garenowi, nie wiesz nie udzielaj się.

<>

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...