Skocz do zawartości
  • Dołącz do społeczności!

👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Skromny Wojownik Body i skromna broń - pytanie

Yamper

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Zaznaczę, że prawie kompletnie nie znam się na Metinie :P. No to tak: Mam sobie 25lvl woja body i jako, iż raczej gram na biednym poziomie to bronie też mam takie....wystarczające jak na razie. Mam 2 bronie i nie wiem, którą wybrać, bo jedna ma dodatkowe obrażenia od czarów, a z kolei druga ma więcej dmg. Jakoś nie mogę tego określić, którą bronią bić, bo zdaje mi się, że:

Jeżeli biję z broni, która ma mniejsze dmg, ale dodatkowe od magii to jedne potwory padają szybciej, a drugie nie.

Co polecacie?

1? - Srebrny miecz (Wartość Ataku: 60-70 | Wartość Ataku Magicznego: 62-76 | szybkość ataku +30%)

2? - Kosa bojowa (Wartość Ataku 70-104 | Szybkość Ataku + 27%

I czy wgl na te obrażenia magiczne zwracać uwagę?

06378525511797333958.jpg

Opublikowano

Teoretycznie broń 1-ręczna dla bodego lepsza, ale na tym lv to nie wiem czy tak jest. Co do tych magicznych obrażeń to wątpię, żeby coś Ci dawało z tym lv. Bierz kose, bo trochę więcej dmg się przyda bardziej niż magiczne.

1361879167-U286162.png

O to moja galeria z tekstami: http://www.mpcforum.pl/topic/872257-troch-rapu-dla-dobrych-chopakw-art-pleniawek/

Postaram się jak najczęściej wrzucać nowe teksty ;)

Opublikowano

Jeżeli jesteś Wojownikiem Bodym to powinieneś wybrać Srebrny Miecz, ponieważ bronie dwuręczne są bardziej przystosowane dla Mentala. Bodziak skupia się na szybkości zabicia danych potworów, dlatego też miecz (jednoręka) będzie lepszym wyborem.

PS. Masz go teraz na +4 patrząc na obrażenia, więc powinieneś zdobyć jeszcze kilka Srebrnych Mieczy, ulepszyć wszystkie na +4, a następnie próbować ulepszać je na +6 po kolei. Czemu kilka? Aby mieć pewność, że nie zostaniesz z niczym jeżeli spali.

Opublikowano

Zdecydowanie srebrny kolega UP ślicznie to wytłumaczył. :) Ale co do tego ulepszania srebrnych to daj sobie spokój na +6 trzeba 2x Shuriken + :D Ludzie do robienia Białego Złota tego nie używają tylko do DT ciągną wiec Tobie też odradzam :) zrób sobie na +5 albo nawet domęcz do 30 na +4 i potem jakiegoś FMS mozesz sobie ogarnąć ;) Ja bym tak zrobił :D

Beztytuu2_xqrqehn.jpg

Opublikowano

To znaczy Ja mam zamiar na 30 lvlu trochę się w małże pobawić i jakiegoś fmsa kupić. Chodziło mi o broń na ten moment :). Dzięki.

06378525511797333958.jpg

Opublikowano

To znaczy Ja mam zamiar na 30 lvlu trochę się w małże pobawić i jakiegoś fmsa kupić. Chodziło mi o broń na ten moment :). Dzięki.

Do 30 lvl'a powinieneś jakoś dać radę ze Srebrnym Mieczem. Możesz też teraz podropić KU, sprzedać i kupić taki na +6/7, następnie wbić 30 poziom i tak jak zamierzasz - wziąć się za zarobek na małżach. ;-) Pamiętaj, że możesz zrobić też postać 7 lvl i pójść do M3 (Imha), gdzie dropią FMS'y. Gdybyś tam zdobył takiego ze średnimi +30% to yangi potrzebne byłby tylko na ulepszenie oraz KD.

Opublikowano

Do 30 lvl'a powinieneś jakoś dać radę ze Srebrnym Mieczem. Możesz też teraz podropić KU, sprzedać i kupić taki na +6/7, następnie wbić 30 poziom i tak jak zamierzasz - wziąć się za zarobek na małżach. ;-) Pamiętaj, że możesz zrobić też postać 7 lvl i pójść do M3 (Imha), gdzie dropią FMS'y. Gdybyś tam zdobył takiego ze średnimi +30% to yangi potrzebne byłby tylko na ulepszenie oraz KD.

Z tym, że mówiłem, że Ja na metinie prawie się nie znam, a ty mi mówisz coś o 7 lvlu i Imha :D. Mój cel to były małżel

06378525511797333958.jpg

Opublikowano

Właściwie to wyczytałem, że lvl postać może mieć nawet 20 ( z tym, że wtedy jeden item mi już nie dropnie). Mógłbym sobie zmaksować silne ciało i dać resztę pkt w inne umiejętności. Jednak nie wyczytałem jakie eq na takiego mentala przydało by się mieć. Trzeba jakieś ekstra? No i jak to jest z tym oddawaniem expa. Żeby kolejne lvle nie były wbijane.

06378525511797333958.jpg

Opublikowano

Właściwie to wyczytałem, że lvl postać może mieć nawet 20 ( z tym, że wtedy jeden item mi już nie dropnie). Mógłbym sobie zmaksować silne ciało i dać resztę pkt w inne umiejętności. Jednak nie wyczytałem jakie eq na takiego mentala przydało by się mieć. Trzeba jakieś ekstra? No i jak to jest z tym oddawaniem expa. Żeby kolejne lvle nie były wbijane.

Wystarczy Ci podstawowy ekwipunek, a FMS'y będą najlepiej dropić na 7-9 lvl'u. Oddawanie expa polega na tym, że dochodzisz do jakiejś gildii i oferujesz, że będziesz wpłacał doświadczenie - wtedy exp nie idzie na postać, a na daną gildię i możesz w spokoju expić nie martwiąc się o level.

Opublikowano

Wystarczy Ci podstawowy ekwipunek, a FMS'y będą najlepiej dropić na 7-9 lvl'u. Oddawanie expa polega na tym, że dochodzisz do jakiejś gildii i oferujesz, że będziesz wpłacał doświadczenie - wtedy exp nie idzie na postać, a na daną gildię i możesz w spokoju expić nie martwiąc się o level.

A mogę zrobić tak, że założę gildię wojem swoim (bodym, którym gram), dołączę do niego ten mój 15 czy 20 lvl (woj mental) i tam będę odkładał doświadczenie? Czy to najlepiej dojść do jakiejś innej gildii nie martwiąc się o nic? :D - sory, że tak was męczę.

06378525511797333958.jpg

Opublikowano

Jeśli chcesz założyć gildię potrzebuje 40 lvl co najmniej na swoim bodziaku. Ja Ci polecam jako stary wyjadacz zrobić bodego 10 lvl i chodzić na metiny walki/bitwy/czerni w m1 to też dobry zarobek.

Opublikowano

Jeśli chcesz założyć gildię potrzebuje 40 lvl co najmniej na swoim bodziaku. Ja Ci polecam jako stary wyjadacz zrobić bodego 10 lvl i chodzić na metiny walki/bitwy/czerni w m1 to też dobry zarobek.

Tak, wiem, ale jak mam też opcję fmsów :). Byle znaleźć gildię, która będzie chciała ode mnie expa małego :D

06378525511797333958.jpg

Opublikowano

Tak, wiem, ale jak mam też opcję fmsów :). Byle znaleźć gildię, która będzie chciała ode mnie expa małego :D

Zagadaj do jakichś graczy, zakoleguj się z kimś, poproś ładnie jakiegoś lidera gildii, co sam ma 40-45 lvl czy mógłby Ci pomóc, itd, a na pewno znajdą się chętni - trzeba tylko dobrze poszukać. :-)

Opublikowano

zapewne nie masz bojowca to jest jeden pieron czy jestes mentalem czy bodym jesli nie masz bojowca i lejesz z buta to srebny miecz zdecydowanie

Opublikowano

Dla Bodziaka Srebrny miecz. Masz tę Aurę więc ona Ci tego DMG doda a jeszcze masz sporą szybkość ataku.

Będąc Bodziakiem bierz tylko miecze. ew. na wierzchowce dobre są 2ręki z SR.

Opublikowano

Co do gildii to zrób oddzielne konto i załóż gildie na kamermodzie. Wtedy na 1lv możesz :)

A co do broni to srebrny.

MOBO: Asus Pro Gamer z97

CPU: Intel CORE i5-4690K                                                             CPU cooling: Arctic 7 Pro Rev.2

RAM: Corsair Vengeance Pro Red DDR3, 2x4GB, 2400MHz, CL11  GPU: nVdia GeForce 980Ti Matrix Platinum 6GB

SSD: Kingston SSD Now 2,5'' 120GB                                               HDD: Samsung 1TB

PSU: Corsair CX750                                                                                                  TOWER: IN WIN GRone Full Tower (black)

Monitor: Acer 24' K242HLABID + LG L1918S

Opublikowano

Jesteś bodziakiem, posiadasz berka czyli broń 1- ręczną. Jak najbardziej Srebny miecz (;

1380739777-U870849.png

1375732994-U592769.png1375735056-U683421.png1378238828-U336505.png

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...