Skocz do zawartości
  • Dołącz do społeczności!

👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Szczegółowy opis komendy "give" - Essentials

Bruzdi

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Jak pewnie większość z Was wie, komenda ta służy do przyzywania przedmiotów. Aby działała potrzebujemy pluginu Essentials.

Ogólny... wzór komendy wygląda tak:

/give <nick> <przedmiot|przedmiot:wartość_zniszczeń> <ilość> <ulepszenie:poziom>

Nick - wpisujemy nick gracza, który ma dostać przedmiot, na przykład: Bruzdi
Przedmiot - wpisujemy nazwę lub ID przedmiotu, na przykład: 264
Wartość zniszczeń - jeżeli chcemy, aby item, który dajemy graczowi był już trochę zniszczony to wpisujemy id:wartość, na przykład 276:100
Ilość - chyba jasne, ilość itemów, które dajemy komuś komendą
Ulepszenie:poziom - na przykład: knockback:1 - daje nam przedmiot z odrzutem na poziomie pierwszym

Przykład zastosowania:
/give Bruzdi 276:100 1 knockback:1 - Daje mi jeden trochę zniszczony diamentowy miecz z ulepszeniem

Gdy przywołujemy tą komendą skórzaną zbroję, możemy nadać jej też kolor. Należy dodać:
"color:<ilość koloru czerwonego>,<ilość koloru zielonego>,<ilość koloru niebieskiego>"

Na przykład:
/give Bruzdi 300 1 color:255,0,0 - daje mi jedną parę czerwonych skórzanych spodni

Permisje:
essentials.give - Pozwala na używanie komendy "/give"
essentials.itemspawn.exempt - Pozwala na przyzywanie itemów z czarnej listy zdefiniowanej w pliku konfiguracyjnym pluginu
essentials.give.item-all - Pozwala na przyzywanie wszystkich itemów
essentials.give.item-<nazwa_itemu> - Pozwala na przyzywanie itemów tylko o określonej nazwie
essentials.give.item-[id itemu] - Pozwala na przyzywanie tylko itemów o określonym ID
essentials.oversizedstacks - Pozwala na przywyzwanie itemów w stackach większych niż normalnie

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Postaram się jeszcze bardziej rozwinąć ten poradnik. Jest on moim pierwszym, więc proszę o opinie w komentarzach.

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Do moderacji MPC: byłabym wdzięczna za zdjęcie kilku procent. ;]

Pozdrawiam
Bruzdi

Zapraszam na jedyny taki serwer w Polsce. ;] ----> KLIK  <----

Opublikowano

No w koncu wiem jak mam zrobic ten enchantowany przedmiot zrobic w sms shopie -.-'

Wielkie dzieki ;)

Just keep and flying

• 2 tygodnie później...
  • 1 rok później...
Opublikowano

A wie ktoś jak ustawić te komende w too many items? Bo jak wgrałem ten mod i chciałem wziąć coś z too many items to mi wyskakuje : Błąd: Nieznana nazwa przedmiotu minecraft:(nazwaprzedmiotu). Próbowałem w configu usunąć liczbe odpowiadającą  części "minecraft:"

ale wtedy gdy na cos klikam daje mi zupełnie inny przedmiot np klikając na diaxowy miecz dostaje 64 stone. .. Licze że kogoś to zainteresuje ^^  

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...