Skocz do zawartości
  • Dołącz do społeczności!

👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Poradnik Paladyn - Szybkie wbijanie 50 lvl

Why

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Siemka.

Dzisiaj przedstawię wam drogę, jak szybko i skutecznie wbić 50 lvl profesją : Paladyn od razu przy tym zarabiając!

Jeśli gramy cały czas non stop, a nie dokupujemy wyczerpania po skończeniu się tego czas wyznaczam na około 2 i pół tygodnia.

Jeśli dokupujemy wyczerpanie czas zmniejsza się o 5 dni.

Zaczynajmy!

Tworząc paladyna zaczynamy w miejscu zwanym Świętym Zagajnikiem. Znajduje się on koło Przedmieści Karka-Han.

1 - 10 lvl = Expimy w wiosce. Do około 7 lvl siedzimy poza jaskinią. Później możemy iść do jaskini w północno-wschodniej części.

Na 10 lvl udajemy się do Ithan (Roan, Unil) ew. Torneg ( Umbar) i zaopatrujemy się w ekwipunek.

Podczas expa zbieramy wszystko i sprzedajemy.

Kiedy mam kasy to kupujemy u Makatry ( ithan ) lub Kapłanki ( Torneg. Północno-Wschodni róg) najmniejsze mikstury leczenia i idziemy do Starych Ruin na wilki, ponieważ jesteśmy paladynem i mamy dużo pancerza.

11 - 15 = Expimy na wilkach zbierając wszystko co z nich leci.

Po wbiciu 15 LVL udajemy się do Ithan i kupujemy nowy ekwipunek u Roana i Unila. Pamiętajcie! Róbcie questy, to one powodują, że gra jest super, a wy dostajecie fajne EQ! Polecam zrobić quest u Igora ze zbieranie grzybków, bo dostaniemy naszyjnik na 15 lvl, który możemy ulepszyć w Ratuszu Karka-Han na unikatowy, a wtedy stanie się on przedmiotem na 18 lvl!

Mając mikstury idziemy do Starych Ruin, a tam wchodzimy do podziemi zamku i expimy na nieumarłych.

15- 20 = Nieumarli.

Wykonujemy questy, kupujemy eq ( powoli u Alrika w Torneg ) i idziemy do Eder i wchodzimy do Siedziby Maga. Są tam demony 22 - 26 lvl. Potrzebujmy dużo mikstur, ale i tak będziemy się wracać do Ithan, kupować i znowu wracać i expić.

20 - 25 = Demony

Na 25 lvl mamy już unikat z questa na 22 lvl od Rozalii w Werbin. Zakładamy i lecimy na żulusy.

Dochodzimy do nich w ten sposób :

Karka-Han (KH) - Prastara Puszcza - Tygrysia Granica  ( mapa pomarańczowa ) - Osada Żulusów ( nie polecam... pełno dedaczy, mapka czerwona, zabijają często, ale Tygrysia Granica jest ok)

25 - 29 = Żulusy

Na 29 idziemy z questem od Dowódcy znajdującego się w Werbin expić na gobliny

29 - 33/34 = Gobliny ( staramy się o unikat na 29 lvl bijący od zimna dla Paladyna )

Mając już 34 poziom i unikat na 29 lvl ( kupcie nawet, tani. Sposoby zarabiania niżej ) prosimy kogoś o rozłożenie umek pod zimno i expimy dalej.

34 - 38 = Ghule (Eder - Fort Eder - Mokradła - Dolina Rozbójników - Wioska Ghuli - Zapomniany Grobowiec p1, p2, p3, p4)

39 - 42/43 = Orki (Ithan - Zniszczone Opactwo - Zburzona twierdza [jaskinie] - Nawiedzony Jar [jaskinie])

43 - 46/47 = Bazyliszki ( Werbin - Brama Północy - Góry Zrębowe - Zachodnie Rozdroża - Kanion
Straceńców - Krasowa Pieczara p1 - Krasowa Pieczara p3 - Kanion
Straceńców ( na górze ) - Pieczara Szaleńców p1, p2, p3, p4)

Dalekie, ale super expowisko. Ubijecie 4 poziomy, wracacie na p1 i już się porespiły! :)

47/48 - 50/51/52 = Pszczoły

Expowisko nawet od 46, ale potrzebujemy na 46 hero z Tarmusa i zmianę umek na ogień.

To tyle gdzie expić. Paladynem serio expi się super, jednak uważajcie na mobki łowców, bo to właśnie oni nas najbardziej bolą przez trutkę.

Zarabianie :

Na 21/22 lvl możemy postać na Astratusie znajdującym się na ostatnim piętrze zamku w Starych Ruinach. Słaby zarobek, ale zawsze jakiś.

21-25 Kotołak. To jest już lepsze. Najgorsza jest droga, ale postoimy i możemy dropnąć zwoje. Kilka sobie zostawiamy, bo teleportują nas do kotołaka, a wszystko inne sprzedajemy. Nawet zwykłe przedmioty z niego, bo są dużo warte.

25-27 Paladyn Apostaty. Oblegany, loot słaby, mały zarobek. Ale czemu by nie :)

27-30 Cereber. Jest w Siedzibie Maga na ostatnim piętrze. Już lepiej :)

34-38/40 Herszt Rozbójników. Znajduje się on w Fort Eder w dwóch miejscach. Jedno w północno-zachodnim rogu, a drugi w namiocie, ale nie polecam. Jest tam czerwona mapka i dużo dedaczy.

42-45 Thowar. Znajduje się w Zburzonej Twierdzy na drugim poziomie jaskini. Ładne looty, unikaty, hero leci :)

45-48 Krogor. Trochę gorzej. Polecam już Thowara. Nie ma hero, ale lecą uni i jest mniej oblegany.

47-50 Władca Rzek. Jest to mocna e2. Bardzo dużo dropów, ale też bardzo oblegany. Świetny zarobek.

Opublikowano

Czy ja wiem może i się przyda :P ale patrząc w tytuł myślałem ze naprawde szybkie :/

Dasz '+' Plosee:***

31234410162108496453820.jpg

Opublikowano

No szybszego serio nie ma. I ja to napisałem tak dla kogoś kto ma zapewnioną w jakiś sposób kasę. Bo tak to trzeba stać jeszcze na elitach co pociągnie za sobą tydzień +

Opublikowano

Jak masz kasę to 6h Ci wystarczy xD Zamiast Bazyliszków i Pszczół można dać Harpie i Orły. O tyle lepszy exp, że tam nikogo nie ma, bo red :)

Opublikowano

@Up

Problem w tym, że jest dużo ludzi. No chyba, że grasz na prywatnym...

6h nie starczy. Jest to niemożliwe. Exp od 40 do 50 zajmuje 11h.

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Fajny poradnik :) - skorzystam na pewno!

Mam 1 poprawkę :

21-25 Kotołak. To jest już lepsze. Najgorsza jest droga, ale postoimy i możemy dropnąć swoje. - piszę " swoje " zamiast Zwoje :).

• 6 miesięcy temu...
  • 2 miesiące temu...
  • 6 miesięcy temu...
Opublikowano

Brawo ! Dobry poradnik osobiście sam z niego korzystałem, oczywiście +sik za pomysłowość i chęci stworzenia poradnika :P

Opublikowano

Poradnik dobry tylko rozmiar czcionki i kolor bije (przynajmniej mi) strasznie po oczach i przez to ciężko się to czyta.

wiUSaJB.jpg

Ktoś ci pomógł?Daj "Lubie to" w nagrodę za pomoc. :)

Opublikowano

Hmmm... Poradnik daję radę. Przeczytałem całość z 3 razy. Tylko nie napisałeś nazw questów  i ew, lokacje gdzie można je wziąść. (A z questów 40-50 dostaje się naprawdę sporo expa można szybko nabić nawet 3-4lvl) Ale i tak dam + :P

@PorTuna

Problem w tym, że jest dużo ludzi. No chyba, że grasz na prywatnym...

6h nie starczy. Jest to niemożliwe. Exp od 40 do 50 zajmuje 11h.

Z tym postem się nie zgodzę. Można nabić od 40 do 50lvl w 6-8h. Napewno nie 11h czy więcej. Może w twoim przypadku tak było.

Opublikowano

Od tego czasu sporo się zmieniło, a sam poradnik nie jest aktualny. 

Co do 6-8h mogę się zgodzić, jeśli mamy odpowiednie EQ i brak tłumów na serwerze. 

Pisząc to nie było mapy nad Kanionem Strateńców, ani lepszych grup na bazyliszkach. Stąd ta liczba. 

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Poradnik bardzo fajny. Na pewno się przyda. Dzięki. :)

10, 20, 30, 40, 50, 60, 70, 80, 90, 100, 111, 123, 1337 postów! Już nie daleko ^^

• 5 tygodni później...
  • 6 miesięcy temu...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...