Skocz do zawartości
  • Dołącz do społeczności!

👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Temat do dyskusji o aktualizacjach botów

Gość Pan Szymek

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Bez sensu ... Ja kończę z tą grą bo teraz aby być dobrym potrzeba
ładować kasę. Albo oni są ślepi i nie widzą że na serwerach dużo mniej
graczy zostają tylko SFE które wcześniej to wybociły. Jak zostana same SFE to nikt ładować kasy nie będzie bo po co aby mieć więcej LF 4 Jak ma już full ?

mca.png
  • Odpowiedzi 1,1 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Opublikowano

Kurwa jak to ma tak wyglądać z tymi botami to sprzedaje konta... Porażka.

też jestem tego zdania 8S

Opublikowano

Kurwa jak to ma tak wyglądać z tymi botami to sprzedaje konta... Porażka.

ja już to zrobiłem, chuj z tą grą...

:ninja::ninja: :ninja::ninja: :ninja::ninja: :ninja: :ninja::ninja: :ninja: :ninja::ninja: :ninja::ninja: :ninja::ninja: :ninja: :ninja::ninja: :ninja::ninja: :ninja::ninja: :ninja::ninja: :ninja::ninja: :ninja::ninja:

Opublikowano

Z wszystkich wyżej wymienionych Botow mogę wam szczerze polecic IBot-a cena nie jest bardzo duża a możliwości tego bota są na prawdę zadowalające. Czekam aż będzie dostępny to przedłużam licencję :)

Opublikowano

Hipokryzja!

Jedno słowo, a określa całe wasze zachowanie ;/

Są boty... - "latacie" 24/7 i narzekacie na auto namierzanie (mimo iż sami nic nie robicie, ponieważ bot was wyręcza w biciu alienów)

Nie ma botów... nie ma "uczciwie zarobionej" urki - sprzedajecie konta bo nie opłaca się grać... to Wy w ogóle graliście? ja non stop widziałem tylko te same nicki, które orbitowały lordakie i saimony (nieraz się dziwiłem, że jakiś gracz istnieje w tej grze jak przelatywałem przez pierwszą galę... na oczy nigdy nie widziałem, a delikwent full koks lata... albo jeszcze lepiej... bocik lata od miesiąca i już kronosa złożył)

Ostatnio też spotkałem się z wypowiedzią "latać polatam ale NPC nie ruszę" ... to teraz moje pytanie ;) czy kiedykolwiek sami zaznaczaliście alieny? 0.o

Podsumowując...

Jak są boty to latacie non-stop i tylko wkurwiacie innych graczy, a jak wam bota wyłączą to płaczecie jak małe dzieci bo grać się nie da? ;o

Wiem, ze teraz na mnie hejt poleci ale piss off

Opublikowano

Boże jaka histeria... Nie będzie końca botów! Skąd to wiem? A z tąd, że to się BP nie opłaca ;). Zobaczcie:

Aktualnie na serwerach (wszystkich) gra około 38.000 graczy z czego 12.000 może zrobić coś kupić (załóżmy przelew za 300zł).

Więc wyjdzie im około 3.600.000zł zarobku. Jeżeli programiści mieliby codziennie robić update, który by wyłączył boty to zażądali by podwyżki.

Jeżeli BP nie da im podwyżki - oni odchodzą - nie ma pracowników

Jeżeli BP da im podwyżkę - BP traci kasę - bankrutują

Więc jak mówiłem. Nie opłaca się to BP ;)

Opublikowano

Eeech Adzik, jakby to było takie proste ;)
Do opracowywania nowego kodowania pakietów codziennie prawdopodobnie nie trzeba więcej niż 2-3 osoby, jeśli do rozkodowywania wystarcza w v5dev głównie jD.
No to pomyśl. Załóżmy że jest tam 5 programistów odpowiedzialnych za to.
Zarabiają 6tyś, dostaną podwyżkę np. do 8tyś.
10tyś miesięcznie więcej jako cena braku botów? Co tu się niby nie opłaca?
A brak botów = duużo większe wpływy. Więc podejrzewam że wyłożyliby spokojnie i 30 tysięcy miesięcznie więcej, żeby zupełnie wyeliminować boty.

7yo9.png

Opublikowano

Eeech Adzik, jakby to było takie proste ;)

Do opracowywania nowego kodowania pakietów codziennie prawdopodobnie nie trzeba więcej niż 2-3 osoby, jeśli do rozkodowywania wystarcza w v5dev głównie jD.

No to pomyśl. Załóżmy że jest tam 5 programistów odpowiedzialnych za to.

Zarabiają 6tyś, dostaną podwyżkę np. do 8tyś.

10tyś miesięcznie więcej jako cena braku botów? Co tu się niby nie opłaca?

A brak botów = duużo większe wpływy. Więc podejrzewam że wyłożyliby spokojnie i 30 tysięcy miesięcznie więcej, żeby zupełnie wyeliminować boty.

Wpływy im spadną po zlikwidowaniu botów. Bo z tego co wiem wiele osób kupuje premki, podwajacze i inne. Załóżmy, że 2.000 osób które bociły wystawią ofertę kupna, a gdzieś z 500 kupi. Reszta (znacznie duża liczba osóB) Zostawi tą grę, i nie będą niczego kupować, czyli będzie tak jak teraz średnio 38.000 graczy no i możliwe jest to, ze będzie ich co raz mniej Przypuśćmy, że BP miesięcznie zarabia 10.000.000zł, i po zlikwidowaniu botów będzie zarabiał 3.600.000 wątpię, ze im się to opłaca.

Opublikowano

No teraz mało kto kupuje podwajacze z powodu limitów. Premki będą kupować dalej, a znajdą się ludzie którzy dalej będą inwestować w grę. Np. 300 tyś uri będzie kosztowało 75zł - czyli milion na mhh. Żeby za to zrobić np. full havoc, herc i ogólnie super FE trzeba będzie wydać i tak ~500zł, a ludzie do zrobią i bp na tym zyska. Pamiętam jak było w NFSW, kiedy zmienili ceny tak, że waluta gry staniała kilkunastokrotnie. Wtedy każdy wydał te 20-50zł, więc zyski wzrosły.

7yo9.png

Opublikowano

Hipokryzja!

Są boty... - "latacie" 24/7 i narzekacie na auto namierzanie (mimo iż sami nic nie robicie, ponieważ bot was wyręcza w biciu alienów)

Nie ma botów... nie ma "uczciwie zarobionej" urki - sprzedajecie konta bo nie opłaca się grać... to Wy w ogóle graliście? ja non stop widziałem tylko te same nicki, które orbitowały lordakie i saimony (nieraz się dziwiłem, że jakiś gracz istnieje w tej grze jak przelatywałem przez pierwszą galę... na oczy nigdy nie widziałem, a delikwent full koks lata... albo jeszcze lepiej... bocik lata od miesiąca i już kronosa złożył)

Ostatnio też spotkałem się z wypowiedzią "latać polatam ale NPC nie ruszę" ... to teraz moje pytanie ;) czy kiedykolwiek sami zaznaczaliście alieny? 0.o

Podsumowując...

Jak są boty to latacie non-stop i tylko wkurwiacie innych graczy, a jak wam bota wyłączą to płaczecie jak małe dzieci bo grać się nie da? ;o

Wróciłem do tej gry po 3 latach przerwy tylko dlatego że właśnie był taki duży wybór w botach. Dla mnie przyjemność jest z tego że z kimś możesz się pobić 1 vs 1 albo wziąć np. udział w bitwie Jackpot. Szkoda mi ewidentnie czasu na kręcenie jak pojebany alienów czy bicie kubików, mam realne życie w przeciwieństwie do Ciebie. I dla mnie gra bez bota który zdobędzie mi uridium żebym mógł kupić RSB albo inną amunicję jest bez sensu i nie mam najmniejszej ochoty ładować smsów ani robić przelewów. Co do twojego pytania moja gra polegała na tym że bot mi kręcił alienki non stop a wtedy kiedy nie miałem nic ciekawszego do roboty leciałem na statki lub można też zrobić w ten sposób że bocisz tylko po to żeby ulepszać sobie konto - dla niektórych to jest frajda. A tobie żal dupe ściska bo nie stać cię na Ibota czy PBDObota i musisz napierdalać wszystko ręcznie.

silvertcsax.gif

Opublikowano

Hipokryzja!

Podsumowując...

Jak bym tak jak pare lat temu siedział nonstop przed darkorbit to by mi się brak botów podobał. Obecnie w dupie mam bicie alienów, chyba że robię wrota, szkoda mi czasu na takie bzdury.

W samo DarkOrbit już wcale nie gram, bo BP zniszczyło właśnie tą grę. Teraz nawet nie ma co bić, w dodatku EMP nie działa, oraz zepsuto RSB.

Pewnie gdyby nie PaRGo już bym konto sprzedał, ale on mi mówi żebym zostawił to może pogramy potem jak BP zrobi grę stabilną za pare miesięcy :p

No teraz mało kto kupuje podwajacze z powodu limitów. Premki będą kupować dalej, a znajdą się ludzie którzy dalej będą inwestować w grę. Np. 300 tyś uri będzie kosztowało 75zł - czyli milion na mhh. Żeby za to zrobić np. full havoc, herc i ogólnie super FE trzeba będzie wydać i tak ~500zł, a ludzie do zrobią i bp na tym zyska. Pamiętam jak było w NFSW, kiedy zmienili ceny tak, że waluta gry staniała kilkunastokrotnie. Wtedy każdy wydał te 20-50zł, więc zyski wzrosły.

500 zł sfe? Chyba o jednym zerze zapomniałeś.

Opublikowano

Jak bym tak jak pare lat temu siedział nonstop przed darkorbit to by mi się brak botów podobał. Obecnie w dupie mam bicie alienów, chyba że robię wrota, szkoda mi czasu na takie bzdury.

W samo DarkOrbit już wcale nie gram, bo BP zniszczyło właśnie tą grę. Teraz nawet nie ma co bić, w dodatku EMP nie działa, oraz zepsuto RSB.

Pewnie gdyby nie PaRGo już bym konto sprzedał, ale on mi mówi żebym zostawił to może pogramy potem jak BP zrobi grę stabilną za pare miesięcy :P

500 zł sfe? Chyba o jednym zerze zapomniałeś.

PaRGo? Powiedz mu żeby się zajął filmikami na razie bo od dwóch miesięcy pusto u niego ;_;

Myślę, że gdyby sfe kosztowało 500zł to BP miałby więcej kasy niż gdyby jego zrobienie kosztowało 5k. Nie jakość a ilość ;)

7yo9.png

Opublikowano

Płaczecie o koniec botów...

Wystarczy lekko pomyśleć..

Powiedzmy, 100-200 graczy z 1 serwera ładuje kase ostrą w gre.. Ponieważ nie bocą, ładują kase..

Gdy boty się zatrzymały, większości ludzi, którym chodził bot, zaczyna brakować amunicji, uridium itd..

Gracz który robił przelewy, widzi, że staje się lepszy, i nie musi już robić tych przelewów, a może jednak musi, tylko już w mniejszych ilościach..

BugPoint myśli, tylko w jakim stopniu ?

Opublikowano

Wróciłem do tej gry po 3 latach przerwy tylko dlatego że właśnie był taki duży wybór w botach. Dla mnie przyjemność jest z tego że z kimś możesz się pobić 1 vs 1 albo wziąć np. udział w bitwie Jackpot. Szkoda mi ewidentnie czasu na kręcenie jak pojebany alienów czy bicie kubików, mam realne życie w przeciwieństwie do Ciebie. I dla mnie gra bez bota który zdobędzie mi uridium żebym mógł kupić RSB albo inną amunicję jest bez sensu i nie mam najmniejszej ochoty ładować smsów ani robić przelewów. Co do twojego pytania moja gra polegała na tym że bot mi kręcił alienki non stop a wtedy kiedy nie miałem nic ciekawszego do roboty leciałem na statki lub można też zrobić w ten sposób że bocisz tylko po to żeby ulepszać sobie konto - dla niektórych to jest frajda. A tobie żal dupe ściska bo nie stać cię na Ibota czy PBDObota i musisz napierdalać wszystko ręcznie.

Nie pisz jeśli nie znasz...

Osobiście gram w DO jakieś 2-3h tygodniowo (czasu coraz mniej) lecz czysto ponieważ nie bawi mnie latanie na bocie...

Brak Ci czasu na bicie alienów i zbieranie urki na ammo? EMP? etc.? nie graj i wszystkim ulzy (nawet Twój portfel będzie pełniejszy)

Tak więc "żal mi dupy nie ściska" gdyż boty mi niepotrzebne (teraz sobie policz ile wydałeś na licencje i wyobraź sobie ile kasy więcej posiadam)

szkoda mi czasu na takie bzdury.

To po co w ogóle się udzielać ? ;/

Szkoda czasu = nie grasz = nie bocisz = wszyscy zadowoleni

Opublikowano

Nie pisz jeśli nie znasz...

Osobiście gram w DO jakieś 2-3h tygodniowo (czasu coraz mniej) lecz czysto ponieważ nie bawi mnie latanie na bocie...

Brak Ci czasu na bicie alienów i zbieranie urki na ammo? EMP? etc.? nie graj i wszystkim ulzy (nawet Twój portfel będzie pełniejszy)

Tak więc "żal mi dupy nie ściska" gdyż boty mi niepotrzebne (teraz sobie policz ile wydałeś na licencje i wyobraź sobie ile kasy więcej posiadam)

To po co w ogóle się udzielać ? ;/

Szkoda czasu = nie grasz = nie bocisz = wszyscy zadowoleni

I pokaż jak wygląda twoje konto po 2-3 h grania tygodniowo. Tak wygląda moje:

63763089690477884421.jpg

Na licencje wydałem 220 zł (podwójna licka na PBDObota) + 70 zł (x2 na ibota) = 290 zł

Moje 2 konta są warte teraz łącznie 1000-1200 zł, do tego dochodzi sprzedaż 2 licencji na PBDOBota to gdzieś tak 150-170 zł czyli po wszystkich zaokrągleniach wychodzę 1000 zł na plus. Więc nie wiem kto tu więcej kasy posiada zią :D Naucz się czytać ze zrozumieniem, napisałem po co gram. Żeby m.in wziąc udział w bitwie jackpot. A gdybym miał wydac prawdziwe pieniądze na takie konto jakie widzisz na screenie to musiałbym chyba być jebnięty....

silvertcsax.gif

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...