Skocz do zawartości
  • Dołącz do społeczności!

👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[ Problem ] Windows Xp instalacja

KorakTM

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam mam duży problem z instalacją windows xp ponieważ gdy go instaluje wszystko fajnie wybieram dysk na którym chcę go zainstalować potem formatuje mi się ale gdy już po tym formatowaniu się resetuje system to gdy to się robi to nie włącza mi się dalsza instalacja po prostu robi się czarny ekran 0 reakcji nie wiem co zrobić moim zdaniem jest to wina botowania płyty z systemem jak już pisałem na początku gdy włącza mi się system klikam f8 i wybieram botowanie na dvd i się włącza ale gdy już robi się ten reset to to się nie włącza.

Może mi ktoś napisać jak z botować płytę aby ten problem został rozwiązany ponieważ nie mam teraz kompa piszę to na laptopie rodziców.

Ps. Płytka wraz z komputerem została sprawdzona jest ona 100% dobra a ten komputer na którym chce ten system zainstalować to śmigał na xp

1377531174-U173186.png

Opublikowano

jak dysk na SATA w biosie przełącz kontroler dysków z trybu AHCI na Compatybile albo IDE

If you = stupid then

insert(foot.in.your.ass)

end if

licznik-54-96732-stat.png

Opublikowano

Zaraz sprawdzę i dam edita bo właśnie w biosie coś pogrzebałem i zmieniłem z usb na dvd/cd i chyba działa

Edit: Już sobie sam poradziłem i zrobiłem wielkie dzięki za pomoc temat można zamknąć

1377531174-U173186.png

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...