Skocz do zawartości
  • Dołącz do społeczności!

👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Nostale] LoD - czyli co i jak ;)

KlauS.

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Chciałbym zaprzyjaźnić każdego z tym tematem, który nie wie co to jest LoD ;).

Spis pojęć:

1. Czym jest LoD?

2. Jak się tam dostać?

3. Jestem w środku. Co teraz?!

4. Mroczny Róg - kto to jest i gdzie go znajdę?

5. Jak się schronić przed Rogiem oraz innymi potworami?

LoD - co to jest?

LoD to kraina śmierci, na której znajdują się potwory z poziomem powyżej 75. Aby się tam dostać, trzeba mieć rodzinę.

Jak się tam dostać?

Mamy do wyboru:

1. U NPC Malcom Mix znajdującym się w NosVille kupić przedmiot Wieczorny teleport, po czym kliknąć na niego. Automatycznie zostaniemy przeniesieni pod bramę krainy śmierci.

2. Pójść do Góry Krem(możemy tam się dostać przez NosVille poprzez teleport), potem dojść na Wschodnią Górę Krem. Jak już dojdziemy, to musimy iść na Szczyt Góry Krem. Jak dojdziemy, to znów musimy iść do miejsca Klif Zachodzącego Słońca. Tam znajduje się brama do krainy śmierci.

Jest! Wraz z rodziną jestem w krainie śmierci! Co teraz?!

Odkładamy pety(jeżeli są z nami) gdzieś przed paszczą, po czym przechodzimy przez paszczę i stoimy przy ścianie. Jeden z graczy powinien zacząć lurować*. Musimy poczekać na mobki i gracza, po czym możemy atakować.

To jest tylko jedna z opcji, ponieważ można też iść na smoki. Gracze powinni już wytłumaczyć ;)

Mroczny Róg - kto to i gdzie go znajdę?

Mroczny Róg(zwany także dh) pojawia się w 69 minucie i zjawia się on przy ostatnim graczu, który wszedł do krainy śmierci(target). Jest to boss całej krainy śmierci. Gdy jest 70 minuta, to uciekamy do paszczy, żeby Mroczny Róg się tam zjawił.

Mroczny Róg przez minutę czeka na swój cel, by go zaatakować, po czym znika na cztery minuty. Jeżeli gracz nie ucieknie, to zostanie zabity. Jeśli dana osoba nie ma Fontanny Wybawcy i zostanie zabita, to nie może już później wejść na LoD do końca dnia.

Róg dokładniej pojawia się w minutach:

69, 65, 61, 57, 53, 49, 45, 41.

Jak się schronić przed Mrocznym Rogiem oraz innymi potworami?

Pierwsza opcja:

Wszyscy ustawiają się w jednym miejscu, blisko paszczy. W momencie pojawienia się bossa wszyscy wchodzą do paszczy - róg do niej nie wejdzie, o ile była pusta.

Druga opcja:

Uciekamy do środka paszczy. Gdy Róg się zjawi, to uciekamy z niej.

Mam nadzieję, że treść jest zrozumiała.

Zabraniam kopiowania na inne fora bez mojej zgody.

QtiV6xY.gif

Opublikowano

Na prawdę? Chyba już nie macie o czym pisać tych tutów. Nawet jeżeli ktoś nie wie, to wystarczy, że dojdzie do fam i tam mu wytłumaczą. A po kilku dniach grania zeby wbic 55 powinien załapać o co chodzi...

Opublikowano

No tuty już wszystkie były, ciężko wymyślić coś nowego ;)

Poza tym na serwerze piszą "Fam szuka osób 55+ lvl OGAR LOD!" i taki się zapyta, to go wyrzucą od razu ;)

Ja osobiście przez dużą ilość poziomów nie wiedziałem o co chodzi na LoD ;) Tak to przynajmniej już ktoś się dowie :P

QtiV6xY.gif

Opublikowano

nie chce mi się czytać ;>

Dodaj ss dh, czaszek, smoczkow, rycerzykow itd bo dawno nie grałem a chcę się napalić widokiem NT ;D

fajnie że masz pomysły na pisanie czegoś własnym zdaniem. GJ

Kliknij ,, Lubię to '' a postaram się odwdzięczyć ;D

dlayarkera.png

by

+

Bonus ;D

Ex Moderator NosTale x2 I Gold Member

Opublikowano

Dodaj ss dh, bo na początku newbie nigdy nie wiedzą gdzie jest to dokładne miejsce przy paszczy.

Opisz moby, smoki, jakie resy, sp, co robi warek, czym lurać itd.

• Biter. zmienił(a) tytuł na [Nostale] LoD - czyli co i jak ;)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...