Skocz do zawartości
  • Dołącz do społeczności!

👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Szybsze ładowanie filmików na yt

lol121xx

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 75
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowano

Teoretycznie bezpiecznie bo to IP Google Incorporation, jak mówisz że jest jakaś różnica to może i warto spróbować ;p Niech ktoś obeznany się wypowie jeszcze

Opublikowano

Może ten artykłu naświetli to trochę :)

To jest ukryta treść, proszę

A ja zaraz sprawdzę jak to śmiga :)

@edit: hhhmmm sam nie wiem, nie raz ma się wrażenie że szybciej, bo nie raz przy 6Mb/s filmy w HD i full HD się zacinały co jakiś czas teraz idzie normalnie... Sam nie wiem nie chcę tutaj zaraz cieszyć się z nie wiem sam czego... Zobaczę jeszcze czy na pewno to coś dało.

@edit: 

Stwierdzam że raczej działa bo Full HD odpaliłem i leci bez przycinki.

TrueFaith lubi to

O co chodzi z tym programowaniem? Gdy programujesz, uczysz najprawdopodobniej najgłupszą rzecz na świecie, czyli komputer, jak ma coś zrobić.

Opublikowano

Działa! Włączyłem dla sprawdzenia 20 minutowy film FHD i pasek buforowania zapierdziela do przodu! Łap lajka

graphic.png

Opublikowano

Czy po każdym uruchomieniu komputera trzeba wklejać ten kod?

Nie, to dodaje do listy wyjątek a właściwie blokuje dane IP

Ja tam zapore mam wyłączoną więc nie mogę tego użyć jednak i tak z moim netem filmik FHD leci w kilka sekund

Opublikowano

Hmmm ... Nie odczuwam zadnej roznicy. Filmiki 480p chodzily bez problemu, a 720p sie juz zacinaly. Po zrobieniu tego co w tucie nie mam zadnej roznicy ;o

MAL

Uwielbiam "znawców" , którzy nakładają swój styl gry innym. Każdy ma własny styl i upodobania... Trzeba je tylko odkryć.

Opublikowano

Mi pisze "nie znaleziono następującego polecenia:netsh advfirewall firewall add rule name="BLOKADAYT" dir=in action=block remoteip=173.194.55.0/24,206.111.0.0/16 enable=yes" o co może chodzić?

Opublikowano

Mi pisze "nie znaleziono następującego polecenia:netsh advfirewall firewall add rule name="BLOKADAYT" dir=in action=block remoteip=173.194.55.0/24,206.111.0.0/16 enable=yes" o co może chodzić?

spróbuj uruchomić jako administator

Opublikowano

Działa zajebiście filmy 480p się ścinały a teraz 720p bez ścinki POLECAM :)

50 100 150 200 250 300 350 400 450 500

Opublikowano

Może ten artykłu naświetli to trochę :)http://www.chip.pl/artykuly/trendy/2013/03/dostawcy-specjalnie-spowalniaja-nam-internet

A ja zaraz sprawdzę jak to śmiga :)

@edit: hhhmmm sam nie wiem, nie raz ma się wrażenie że szybciej, bo nie raz przy 6Mb/s filmy w HD i full HD się zacinały co jakiś czas teraz idzie normalnie... Sam nie wiem nie chcę tutaj zaraz cieszyć się z nie wiem sam czego... Zobaczę jeszcze czy na pewno to coś dało.

@edit:

Stwierdzam że raczej działa bo Full HD odpaliłem i leci bez przycinki.

Od jakiego dostawcy masz internet ? Ja mam 4 mb to mniej niż ty a full HD mi się nie ścina.

Nie widzę u siebie różnicy

Opublikowano

a mi wyskakuje ze nie znajduje następującego polecenia advfirewall firewall add rule name="BLOKADAYT" dir=in action=block remoteip=173.194.55.0/24,206.111.0.0/16 enable=yes

sygnatura niezgodna z regulaminem forum mpc rozdział II pkt. 7

Opublikowano

Macie system XP więc może w nim polecenie musi być jakoś inaczej zapisane. Bo na pewno można takie coś wykonać.

O co chodzi z tym programowaniem? Gdy programujesz, uczysz najprawdopodobniej najgłupszą rzecz na świecie, czyli komputer, jak ma coś zrobić.

Opublikowano

Moim zdaniem to efekt placebo, bo to IP to IP jednej z amerykańskich firm. Przez to IP idzie ruch tylko w przypadku korzystania z amerykańskich łącz. U siebie też nie stwierdzam żadnej poprawy: po wklejeniu tej rulki YT w dalszym ciagu buforuje się jak gówno. Cytując komentarz z wykopu

Przecież to jest bzdura. To jest opis dla konkretnego amerykańskiego dostawcy internetowego - TWC.

Blokowane są serwery cache tego dostawcy, do których polski użytkownik i tak nigdy by nie trafił. To tak jakbyście liczyli na to, że pociąg Warszawa-Kraków będzie jeździł szybciej, jeśli umówicie się, że nie będziecie wysiadać w Nowym Jorku.

"Just because I'm weaker doesn't make you stronger".

krul | władca | mangozjeb | technik Ascarialu s2

Last.fm

Zainteresowanych fixami na source'owe game 40250 zapraszam PW.

Opublikowano (edytowane)

działa działa świetnie, przed na 1080p troszke musiałem zaczekać, a teraz wcale sek i cały pasek załadowany :P dzięki

Edytowane przez LubieZielone
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...