Skocz do zawartości
  • Dołącz do społeczności!

👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Jak zrobić automatyczny start wagonika

SowazZ

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam wszystkich. Zacząłem robić automatyczną kolejke, niestety spotkał mnie dosyć duży problem. Jak można zrobić by po wejściu do wagonika on zaczą jechać? Kiedyś można było tak zrobić z użyciem płytki naciskowej, gdzie tyłkiem o nią zachaczaliśmy, teraz to już mi nie działa.

beznazwy1za.png

Opublikowano

po prostu rozpalony tor i jak wsiadasz wystarczy ze podejdziesz do wagonika i lekko go tkniesz, tak to raczej sie nie da.

Moje tutki:

"Bad Video Card Drivers" - Błąd w mc? Zobacz do mnie aby dowiedzieć się jak to naprawić!

Chcesz wyciągnąć maksymalną ilość fps w minecraft? Kliknij

tu!

Opublikowano

Kładziesz wagonik na booster rail. popychasz go w stronę ściany, i później wystarcza, ze tylko uruchomisz ten booster

Opublikowano

Nie rozumiecie mnie dalej. Po prostu chce zrobić cos takiego:

-stoi wagonik gdzieś

-wsiadam

-wagonik sam zaczyna jechać po tym jak wsiadłem

ps ta skillex to gowno

beznazwy1za.png

Opublikowano

a ja ciebie tez troche nie rozumiem ;/ ja bym napisał to co koledzy wyżej :)

Serwer Minecraft 20 slotów [survivial/Klany]

Super serwer sponsorowany !Brak lagów, wkrótce rekrutacja !

IP: 94.23.91.50:25575

Opublikowano

Teraz jest to niewykonalne próbowałem różnych możliwości . Może jak wejdzie nowa wersja Minecraft to będzie dodany jakiś tor który umożliwia automatyczny start .

Opublikowano

Wystarczy że wprowadzą patcha, który naprawi "latanie" w wagoniku, jesteśmy wyżej a po chwili opadamy, przynajmniej ja tak mam, przez to właśnie tyłkiem nie zahaczam o płytke a machanizm juz nie działa

beznazwy1za.png

Opublikowano

Ludzie co wy piszecie "tlenek azotu" "przycisk" . Próbowałem wszystko i nie da się muszą zrobić to że jak wagonik wjedzie na płytkę to musi stać i jak usiądzie się w nim to pojedzie .

Opublikowano

Problem rozwiązany. Zrobiłem kilka zdjęć, abyś zobaczył jak to zrobić. Pamiętaj, aby do podajnika wsadzić wagoniki.

Jak to działa?

Gdy wejdziesz na płytki naciskowe zostanie wysłany sygnał do dispensera, który wydropi wagon. Kiedy wejdziesz do wagonu zostanie wysłany sygnał przez tripwire, który aktywuje tory.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...