Skocz do zawartości
  • Dołącz do społeczności!

👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[PYTANIE] Czy opłaca się kupić tą grę.?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Napiszcie czy opłaca się kupić tą grę bo się tak właśnie zastanawiam. ;D

Pozdrawiam YankesS.

1364900282-U895327.png

Jak pomogę daj plusika | Jak pomożesz dam plusika

Opublikowano

Jeżeli naprawdę chcesz grac w WoWa, to kupuj. Może nie będziesz miał jakichś kox itemków z radów itp itd, ale przynajmniej nauczysz się mechaniki tej gry, jako tako ubierzesz postać i będziesz gotowy na nowy dodatek.

Nie trać czasu na prywatne serwery ;)

caltoro lubi to
Opublikowano

Ja chcem grać PVE

Trudno będzie Ci teraz znaleźć gildię, bo to połowa dodatku.

Będziesz musiał poświęcić dużo czasu na daily (codzienne Q) dla repy i itemów.

Ale jeżeli nie chcesz hardcore raidingu, to jakąś tam lov gildię znajdziesz.

Jeżeli szukasz dobrego mmo, masz kasę i nie grałeś wcześniej w wowa, na pewno będziesz zadowolony.

1373369406-U138092.png

Opublikowano (edytowane)

Ja żeby nie zakładać nowego tematu zapytam się tutaj bo mnie również ciągnie do WoW'a będzie to moja druga płatna MMO ale wasze komentarze raczej mnie oddalają od zakupu tej gry w WoWie też wolał bym PvE bo oglądałem mase filmów co mi się spodobało dopiero potem jakimś innym herosem PvP. Jestem raczej osobą która sama by grała w WoW'a ponieważ żaden z moich znajomych nie gra tym bardziej że zbliża się Maj gdzie bedę w szkole miał połowe maja wolnego a potem wakacje nie jestem osobą grająca po 8h gram raczej rekreacyjnie ale czy samemu da się wbić ten 90 ? czekam na wasze odopowiedzi i dalsze sugestie czy jest sens zaczynać gre w WoW ciężko teraz znaleźć dobre MMO .

@Edit

no właśnie z tego co tutaj czytam to raczej gildii na pokazanie gry nie znajdę i z innych MMO wiem że Dungeonów raczej samemu się nie da przejść chyba że w WoWie jest innaczje

Edytowane przez 4pr000only

Zbieram +

Opublikowano (edytowane)

Da się wbić samemu 90 lvl (jakby nie bylo można, to WoW nie miałby tylu graczy).

A zbierać itemki do pve możesz zaczynając od dungeonów normal. Ew. znaleźć gildię która Cię ubierze.

Edit: Nie musisz mieć znajomych(grających w wowa :P), żeby robić dungeony. Blizzard od Wotlka udostępnił fajne narzędzie które nazywa się Dungeon Finder który po "wpisaniu" się na listę sam znajdzie Ci grupę i przeteleportuje do celu.

Edytowane przez WsU☼

1355848650-U247153.png

Opublikowano

Jeżeli się martwisz o to czy, bezziesz miał jak grać bo nie masz znajomych. Nie martw się, w Wowie gra tyle osób online i masz group finder i znajdziesz na prawie wszystko grupę.

Jeżeli bedziess grał rekreacyjnie - kupuj bez.zastanosienia

1373369406-U138092.png

Opublikowano

Da się wbić samemu 90 lvl (jakby nie bylo można, to WoW nie miałby tylu graczy).

A zbierać itemki do pve możesz zaczynając od dungeonów normal. Ew. znaleźć gildię która Cię ubierze.

Edit: Nie musisz mieć znajomych(grających w wowa :P), żeby robić dungeony. Blizzard od Wotlka udostępnił fajne narzędzie które nazywa się Dungeon Finder który po "wpisaniu" się na listę sam znajdzie Ci grupę i przeteleportuje do celu.

Gra w wow'a bez ekipy jest nudna. ;)

simply.4557.gif

Opublikowano

Gra w wow'a bez ekipy jest nudna. ;)

ale ekipę można bardzo łatwo znaleźć w WoW'ie ;p

moi znajomi nie grali w wow'a ze mną i co, zawsze miałem z kim co robić :P

ale +, że potrafiłem raidować z Norwegami itp. :D openraid rulez też był

więc to nie problem

1373369406-U138092.png

Opublikowano

ale ekipę można bardzo łatwo znaleźć w WoW'ie ;p

moi znajomi nie grali w wow'a ze mną i co, zawsze miałem z kim co robić :P

ale +, że potrafiłem raidować z Norwegami itp. :D openraid rulez też był

więc to nie problem

Mnie trzyma przy tej grze to, że poznałem zajebistych ludzi. Inaczej dawno bym skończył z tą grą ;) A z moich znajomych w rl to nikt w wow'a nie gra ;D

simply.4557.gif

Opublikowano

Hah, ja pamiętam jak za małolata jeszcze byłem przekonany, że jak pisali Roma to byli włosi. (No wiadomo, Rzym przeca)

Później okazało się, że to jednak rumuni... :D

A do plusów grania w wowa możesz doliczyć jeszcze naukę języka angielskiego wliczoną w cene pre paida ^ ^

1355848650-U247153.png

Opublikowano

Hah, ja pamiętam jak za małolata jeszcze byłem przekonany, że jak pisali Roma to byli włosi. (No wiadomo, Rzym przeca)

Później okazało się, że to jednak rumuni... :D

A do plusów grania w wowa możesz doliczyć jeszcze naukę języka angielskiego wliczoną w cene pre paida ^ ^

Dokładnie :D W wow'ie umiem normalnie się komunikować itp. po angielsku, a w szkole z anglika ledwo 2 się wyciąga :D Hahahah xD

simply.4557.gif

Opublikowano

Zależy też kto co preferuje prawdę mówiąc, bo jak dla mnie. PvP w WoWie to dodatek jest, bo Blizzard skupia się głównie na storyline serii, czyli na PvE.

Chociaż, w 5.3 patchu ma być zmiana dla graczy PvP, jak usunięcie resilience ale pozostaną gemy i enchanty z resi. Do tego też na random BG będzie można zapisywać się jak na DF'a. Czyli po prostu jako heal lub DPS się zapisujesz i cześć. ;)

Ale PvE w WoWie to najmocniejszy plus jest, bo od TBC widać że storyline jest ważne dla Blizza, mimo że często to się kłóci z pewnymi zagadnieniami.

Opublikowano

ludzie w WoWie są pomocni dla lov lvl ?

Jeżeli masz z czymś problem to zazwyczaj pomogą, ale jeżeli prosisz o gold lub coś innego to ignorują :D

simply.4557.gif

Opublikowano (edytowane)

Dobra póki co wejde na trial bo jednak 130zł drogą nie chodzi :] mam nadzieje że promocja FULL PACK będzie jeszcze jak będę miał ochote grać dalej teraz przetestuje sobie wersje Trial

@Edit

Dobra zdecydowałem się do kupna gra już się pobiera :] idzie ładnie 3.64mb/s trochę to waży mam nadzieje że się opłacało :]

Edytowane przez 4pr000only

Zbieram +

Opublikowano

Ja mam inne zdanie niż wyżej .

Według mnie powinieneś pograć na jakimś polskim privie typu Sunwell ,aby nauczyć się podstaw gry,klas,ras itp .

Następnie aby nie tracić kasy dopiero potem kupić grę i grać na globalu ;)

28928409202092795768.jpg

Fearless <3

Opublikowano

Drakoris ma racje.

Privy są reklamą w sumie dla globa, i dużo ludzi z privów przechodzi właśnie tam. Sam niedługo przenoszę się na globa, po siedmiu latach gry. Ale kto co preferuje też, bo są tacy co przechodzą na privy.

Opublikowano

Ale, jak już zdecydujesz się grać na privie to nie graj na polskich, tylko na zagranicznych

Dobra ale bes offtopu. Proszę dalej nie rozwijać tematu privow.

@Top do autora - i co, zdecydowałeś sie kupić??

1373369406-U138092.png

Opublikowano

Oczywiscie że sie opłaca grać na Globalku :) Mniej bugów, więcej ludzi chętnych na Insty, itp :) Spotykasz prawie same osoby +15-18 lat bo jakie dziecko by Ci kupiło WoW'a :))? Skąd kase by wzieło :D?

Opublikowano (edytowane)

Sam się ostatnio zastanawiam nad kupnem. Obecnie gram na Trialu i nawet się wciągnąłem, co mi się często nie zdarza. Mam teraz luźnejszy semestr, mało się dzieje i wieje nudą więc szukam sobie zajęcia. Kilka lat temu grałem chwile na priv, ale zazwyczaj kończyło się po 10lv i jakoś tego nie czułem. Sam już nie wiem co robic, szukać dobrego priv'a czy kupic. Nie bardzo to jeszcze ogarniam, doszedłem jedną postacią do 20lv na RP a teraz próbuje z PvP. Swoją drogą, jaki polecacie na początek? RP, PvP, może RPPvP?

@edit

Jeszcze jedno. Obecnie mam konto założone na polski adres. Mam też do niego przypisane Diablo III. Lepiej założyć nowe konto, na kraj, w którym możliwy jest ten cały RAF? Nie dostanę też za to jakiegoś bana za multi konto? Ew. czy da się zmienić dane konta w pl aby dało się użyć RAF? Mało informacji o tym, przynajmniej z tego roku a nie wiem czy dalej to działa i jak...

Edytowane przez Kostner