Skocz do zawartości
  • Dołącz do społeczności!

👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Która artyleria jest najlepsza?

Domi2533

Jaka nacja!  

59 użytkowników zagłosowało

1. 1. Jaka nacja ma najlepsze arty?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Siemka, mam pytanie ;) Jaka artyleria jest najlepsza? Bo ja się nakręciłem i to strasznie na FRANCUSKIE! A według was jaka artyleria jest najlepsza???

ref

Opublikowano

ref po 3 minutach >!!>

co do arty to :

USA- największy DMG i splash, niecelna, długo ładuje

ZSRR- dobry dmg świetna celność niedługie ładowanie

Fr- mały DMG nawet celna krótko ładuje [jak na arte] bat chat ma magazynek

Niemcy- dobry dmg niezła celność niezłe ładowanie

Opublikowano

dla mnie radziecka .

dlaczego??

na dobry dmg, strasznie mobilna od V tieru, celna w ch*j :).

moge jeszcze dodać że przyjemnie sie nia gra.

dużo osób poleca francuzów ale dla mnie to shit , ok szybko ładuja ale ich dmg zakrawa o śmieszność .

tyle w temacie :)

Opublikowano

dla mnie radziecka .

dlaczego??

na dobry dmg, strasznie mobilna od V tieru, celna w ch*j :).

moge jeszcze dodać że przyjemnie sie nia gra.

dużo osób poleca francuzów ale dla mnie to shit , ok szybko ładuja ale ich dmg zakrawa o śmieszność .

tyle w temacie :)

Z póżniejszych tierów, tylko 8 jest mobilny. S-51, SU-14 i obj na 7 tierze to artylerie rozmiarów autobusów i prędkością roweru :D

76561198001815076.png
Opublikowano

Ja polecam francuską! :D Jak trochę pograsz to nawet skauta 1v1 rozwalisz z odrobiną szczęścia. Dodatkowo jest celna i szybka. Natomiast amerykańska ma duży dmg, długi czas przeładowania i jest niecelna.

Opublikowano

Dla mnie Francuzka top arta.. jest dość słaba.

Bardzo mało penetracji ma.. i robi mało DMG. Co mi po magazynku jak mi zaraz zniknie z mapy cel albo schowa się za np. skała.

Franucuziki sa genialne na ESL i inne zawodny z ogarniętą drużyna.

-=-

Ja wybrałem niemiecką artę..

Tutaj jak bym miał jakoś porównać to sa one jak "amerykańskie czołgi" ogólne. :)

ZSRR- sa jak niemieckie.. super celne

USA- jak ZSRR.. super DMG mała celność

Francja- to coś innego

@Edit:

Zrozumieliście o co mi chodzi ?? :D

x

Opublikowano

USA na CW

Niemcy i ZSRR na randomki

Francja.... nie mam pojęcia bynajmniej nie widziałem ani na CW ani na kompaniach czasem na randomkach.

1372333810-U137250.jpg

Opublikowano

1. REF co 24 h od ostatniego postu
NIE KURWA, NIE MASZ PRAWA WCZEŚNIEJ, REGULAMIN CZYTAĆ -,-

2. Amerykańska moim zdaniem najlepsza, IV tier zajebiście szybkostrzelny (strzelał u mnie co 8 sekund <3) , Od V dobre pierdolnięcie + zajebisty splash

@Upy
SPECJALIŚCI KURWA WSZĘDZIE -,-

Tyle we francuskiej co dobre, to mobilność świetna, ewentualnie magazynek u VIII
A tak to T92 best VIII

Na randomkach widzę głównie niemce, co mnie dziwi, bo amerykańskie lepsze (dobra, GwPanther lepszy od M12 nieznacznie)

shoob.png

Opublikowano

M40/M43 który jest lepszy na CW niż wszystkie inne nacje T92 też. Francuzy są małe, mobilne i mają 3strzałowy magazynek oraz wieże (BatChat 155). T92 ma OP działo zdejmujące niemalże każdy T10 na strzała, Obj 261. Ma celne działo z dobrym RoFem i jest dosyć mobilny, a Niemce to dla mnie gówno powyżej T6.

Opublikowano

Boli was głowa... Francuskie arty to gówno a nie arta hujowy dmg... Najlepiej idź w arty ruskie które zaczynają się od S-51 lub od początku ... Su-14 potrafi zdjąć (nie goldem) prawie wszystkie Czołgi 9 tieru ... A z 10 to już troche inaczej :D ale bijesz w nie po 1,5k min..

Opublikowano

Ja polecam francuską! :D Jak trochę pograsz to nawet skauta 1v1 rozwalisz z odrobiną szczęścia. Dodatkowo jest celna i szybka. Natomiast amerykańska ma duży dmg, długi czas przeładowania i jest niecelna.

zapomniałeś napisać, że arta amerykanska ma takze duzego splasha ;]

Opublikowano

Cholerka.. co tutaj porównywać.

-=-

Durne pytania typu: "Co jest najlepsze".. pytania powinny brzmieć "Co jest najlepsze na CW/Random/ESL/Kompanie"

Nie można tak uogólniać i nazywać czegoś najlepszym. :)

Każda arta ma swoje zalety i wady.

x

Opublikowano

1. REF co 24 h od ostatniego postu

NIE KURWA, NIE MASZ PRAWA WCZEŚNIEJ, REGULAMIN CZYTAĆ -,-

2. Amerykańska moim zdaniem najlepsza, IV tier zajebiście szybkostrzelny (strzelał u mnie co 8 sekund <3) , Od V dobre pierdolnięcie + zajebisty splash

@Upy

SPECJALIŚCI KURWA WSZĘDZIE -,-

Tyle we francuskiej co dobre, to mobilność świetna, ewentualnie magazynek u VIII

A tak to T92 best VIII

Na randomkach widzę głównie niemce, co mnie dziwi, bo amerykańskie lepsze (dobra, GwPanther lepszy od M12 nieznacznie)

Zejdziesz na zawał jak się tak będziesz wkur**ał...

@2xUP Racja, zapomniałem :)

Opublikowano

Dude, co ty, po medycynie? Zawał to niedotleniona tkanka mięśniowa serca... Co najwyżej atak będzie miał.

Topic: Arty USA są najlepsze na CW i dobre na Randomki, Niemce moim zdaniem powyżej T6 mijają się z celem...

Opublikowano

@UP

Racja ! Wystarczy zobaczyć różnice celności pomiędzy GW Panterką, a GW Tigerem czy GW Typ E. Niemniej jednak do 6 tieru całkiem przyjemne SPG. Z Ruskich fajny jest S-51 i SU-26, innymi nie grałem to nie wiem i wolę się nie wypowiadać.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...