Skocz do zawartości
  • Dołącz do społeczności!

👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Dyskusja] Grzybkowy event

Franko_1998

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Dzisiaj niby jest ten "grzybkowy event" i u barmana jest napisane że częściej dostaję się grzybki z questów. Zrobiłem na dzisiaj już wszystkie i co mi wydropiło? Gówno! 1 grzybek. I tutaj moje pytanie: za przeproszeniem na chuj robić event gdzie częściej dropią grzyby jak i tak wydropi 1 albo wcale. Jak mam farta to zdaża mi się że zwykłego dnia pójdzie 2-3 grzyby. Piszcie ile wam dropło dziś grzybów i co sądzicie o tym evencie.

Opublikowano

Ta, ale jak już wcześniej wspomniałem raz zwykłego dnia udało mi się wydropić 3 grzyby, a dzisiaj tylko 1 co dostaję codziennie + 1.

@down

Albo na expa by dali żeby szybciej next lvl wbić, a gold event był tydzień temu.

Opublikowano

@DamianPro98

To nie ma zależeć od szczęścia.W evencie ma być to co jest obiecane a nie jak u większości 1 grzyby więcej albo nic, więc dla mnie zjebali ten weekend.

Opublikowano

@DamianPro98

To nie ma zależeć od szczęścia.W evencie ma być to co jest obiecane a nie jak u większości 1 grzyby więcej albo nic, więc dla mnie zjebali ten weekend.

co tu ma być obiecane? jest obiecany większa szansa na lotnięcie z misji grzyba i jest o co wam chodzi? to od szczęścia zależy nie podoba się nie graj..

Opublikowano

Na ten event jest sposób . Bo normalna szansa na drop grzyba to 3 - 17 %-bez eventu 23 - 27 %-w event ( z wieszchowcem 11+ ) 32 - 37 %-w event ( z wieszchowcem 10 % ! ) Chodzi o wieszchowca im miejszy % misjii tym wieksza szansa : )

1359788419-U703653.jpg

Opublikowano

Mi poszło wczoraj jakieś 7-8 grzybów. Jeśli ma się gryfa to naprawdę widać różnice - czy jest event czy nie.

hahahah no chyba nie..mam gryfa i co ? 2 grzyby dzisiaj a wczoraj 1

Opublikowano

Jak dla mnie te grzybowe eventy są bez sensu od kiedy zaczynałem grać.

Niby pisało że większe szczęście itp ale nic gorzej nawet niż bez tego eventu

wiec to jest wielka lipa!

1372687195-U932691.png

Created by

. Gentleman .

Opublikowano

to zalezy od szczęscia a nie ty bys chcial ze codziennie ci leci po 6 to za dzuo mi dzis droplo 5 czy 6 grzybow a wczoraj z tyle samo ok .. Pomysl najpierw a nie robisz takie glupie posty ...

Opublikowano

Wy myślicie że na każdym evencie będziecie dostawali po 20 grzybków ? Nie ! Na jeden tydzień dostaniecie mniej, na drugi może trochę więcej. W tym tygodniu dostaliście mniej, ale to nie znaczy, że od razu trzeba mówić, że event to beznadzieja.

7510260_4_1.png
Opublikowano

Wy myślicie że na każdym evencie będziecie dostawali po 20 grzybków ? Nie ! Na jeden tydzień dostaniecie mniej, na drugi może trochę więcej. W tym tygodniu dostaliście mniej, ale to nie znaczy, że od razu trzeba mówić, że event to beznadzieja.

dokładnie robicie tematy o byle pierd...

Opublikowano

To się chyba koledzy nie znacie... Wejdzcie na forum sfgame i sprawdzcie...

Rospiska jakie są szanse na grzyba dla postaci o każdym poziomie :

Wierzchowiec -50% = szansa na grzybka 5% - z eventem 15% (Smokogryf, Gryfosmok)
Wierzchowiec -30% = szansa na grzybka 6% - z eventem 18% (Raptor, Tygrys)
Wierzchowiec -20% = szansa na grzybka 7% - z eventem 21% (Koń, Wilk)
Wierzchowiec -10% = szansa na grzybka 8% - z eventem 24% (Świnia, Krowa)

Im macie lepszego wierzchowca tym mniejsza szansa na grzybka rozumiecie ?

Nie zależy to wcale od szczęścia.

24% z eventem z krową, świnią.

Czyli można uważać że tak jakby co 4 misje macie grzybka. Jeżeli nie macie wgl wierzchowca to nie ma się co dziwić że wam najmniej leci grzybów bo gdy napisałem do Ignis (administratorka gry) Ona napisała że bez wierzchowca z eventem czy bez mamy zaledwie 10% na grzybka czyli to jest 1/10 na grzyba.

Więc można zauważyć że mając Świnie, Krowe mamy największą szanse na grzyba z eventem czy bez. Czyli jeżeli planujemy robić event lub wgl próbować zdobywać grzybki bez wierzchowca to tylko tracimy cenną awke (awanturniczość) Istnieje również pojęcie że gdy jedna osoba chwali się że podczas eventu poleciało jej 10 grzybów a ta druga mówi że tylko przykładowo 5 grzybów to na następny event rola się odwraca i zawsze ale to zawsze rola się odwraca (nie koniecznie o taką samą sumę tylko o dość podobną) potem ta osoba która miała 5 grzybów będzie mieć naprzykład 9,10,11 a ta osoba co pierwotnie zdobyła 10 grzybów na następny raz może co najwyżej zdobyć już tylko 5,6,7 ! (i to wcale nie jest wymyślona moja historyjka tylko już jakieś 2 tygodnie temu kiedy był na forum już planowany ten event zdobyłem informację m.in od administratorów takich jak : )

-Ignis

PAMIĘTAJCIE, nie dawajcie sobie kity pociskać jak koledzy wyżej o szczęściu. Szczęście nie gra roli...

Pozdrawiam TheMarine !

1921.png

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...