Skocz do zawartości
  • Dołącz do społeczności!

👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Pytanie] Minimalne Wymagania na Serwer MT2

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Siemka.

Chciałbym założyc serwer ale tylko dla siebie. Cos jak Single Player xD. Chciałbym się podszkolic w tych wszystkich pliczkach itp.

Pytanie : Czy mój komp udźwignie serwer dla mnie?

1gb Ram

2.01 GHz

Karta 128mb Radon 9250

I drugie pytanie :

Jak coś to na jakich pliczkach ?

Opublikowano

Tak da rade, tylko musisz wyłączyć wszystkie zbędne programy sam robiłem na 1gb ram i procku 2ghz i uciągnąłem aż 2 osoby :P

Ja robiłem serwer ponad rok temu wtedy jedyne dobre pliki to były badara

teraz nie wiem jakie pliki bd dobre bo już sie tym nie interesuje ale poszukaj w dziele z plikami

Powodzenia.

1354749589-U576612.jpg

By miko213

Opublikowano

Dzięki, ściągam pliki RykoXa . Dopiero 38% xD

Będziesz musiał powyłączać efekty świecenia w cliencie rykoxa ponieważ nie będziesz grał tylko przeglądał zdjęcia :P

Ustaw plikowi Metin2client.bin największy piorytet to będzie dobrze.

Opublikowano

Twoje wymagania komputerowe oczywiście że starczą bo jako że ty jesteś hostem nie będziesz miał żadnych lagów w grze czy też cofek.

„Can you feel it?

Your future, torn away.

There is no escape, only oblivion.”

Opublikowano

Da rade bez problemowo bez cofek/lagów itp. itd. , ma być to server hamachi? Jak tak to mógłbym się pisać jako 2osoby było by fajniej :)

1341833700-U255743.jpg
Opublikowano

Lagów w grze czy coś mieć nie będziesz.

Mam taki sam sprzęt, postawiłem serwer to w grze było wszystko okej.

Jedyne co, to mogą pojawiać się lagi w komputerze. Walniesz tam X RAM'u na serwer, to analogicznie mniej zostaje Ci na system i procesor może nie dawać zbytnio rady. Jeśli powyłączasz wszystko, żeby komputer zużywał tylko tyle ile potrzebuje na serwer to powinno być wszystko w porządku.

727881401622271220780.jpeg
Opublikowano

Zabrałem się za tworzenie serwera. Wszystko według tutorialu RyKoxa. Ale mam problem z ftp. Czy moglibyście odpowiedziec w moim drugim temacie ?

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...