Skocz do zawartości
  • Dołącz do społeczności!

👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Jaki VPS pod serwer

Zoh4n;P

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam!

Mam zamiar założyć serwer do cs 1.6 na VPS (18-20 slotów z małą ilością pluginów [ffa]). Jaki hosting vps wybrać? Gdzie tanio mogę dorwać jakiś sprzęcik? :)

Jeżeli masz VPSa i nie wiesz co masz z nim zrobić to pisz do mnie pw lub gg:D

gg: 12808654

Proszę o podanie linków do stron i dokładnych ofert:)

EDIT: I jeszcze żeby uciągnął teamspeak'a 3 np z 20+ slotów

Opublikowano

Nie wiem czy VPS będzie dobrym rozwiązaniem. Myślę, że jeśli chcesz mieć stabilny serwer VPS to za niego troszkę zapłacisz., i to na pewno nie będzie mała sumka.

Lepiej zainteresuj się ofertą fiberhost.pl

Jeśli natomiast strasznie chcesz VPS'a to sprawdź ofertę biznes-host.pl dam Ci nawet kilka kodów rabatowych -25%

TN87-93T3-MB8E

9B2H-1RHP-BRKJ

KX98-35M7-3T9B

PPJ2-J93R-BY19

3RMN-3FF2-T15P

Opublikowano

Gry.wilan to koszmar. Ownserwer lepszy, ale najbardziej polecam pukawkę, 1shot1kill, zabijaka, shooters i progamers,

ou7821.jpg

exModerator Counter Strike

Opublikowano

a która oferta z np. ownserwer, pukawka itp? I jeżeli ktoś się orientuje to jaki jest cennik na zabijaka? Mam jakiś błąd ze stroną i nie działa poprawinie:)

Opublikowano

Zabijaka jest droga, ale dobra. Wszystkie serwery LITE kosztują około 30-50zł/mies, ale posiadają stałe 1000fps (w większości przypadków). Jeśli nie chcesz wydawać aż tyle kasy, to polecam progamers, 1s1k i pukawkę.

ou7821.jpg

Opublikowano

Na ownserver.pl zależy jaki pakiet wybierzesz i jaką lokalizację . Ceny wachają się od 0.89 gr za slota do 1.25zł za slota w pakiecie LITE . W pakiecie STANDARD po 1.89zł masz slota . A w pakiecie PRO od 3.09 zł za slota do 4.50zł . Są tańsze hostingi ale większa prawdopodobność, że bd ścinki . Ja od siebie polecam Pukawkę - trochę drogo ale masz gwarancję jakości ; p .

Opublikowano

Zastanawiałem się najbardziej nad ownserwer. I takie pytanko jeszzce, Pakiet na pukawcee (Niemcy) i na ownserwer (lite Europa) są bardzo tanie, czy na 18 slotówy serwer wystarczty? jednak może to będzie za mało? Chyba wybiorę na ownserwer pakiet LITE z Polski. Opłacaa się?:D

Opublikowano

Bierz z Polski. W Niemczech i innych państwach (oprócz Litwy) będą wysokie pingi.

ou7821.jpg

Opublikowano

No to moje ostatnie pytanko:

Na czym polegaja te FPSy na hostingach?

Polegają na stabilności gry. Czasami lepiej jest mieć mniej FPS ale stabilne. Wiele hostingów oferuję np. 1000 FPS za 2zł a tak na prawdę jakość będzie gorsza niż 200 FPS w ogarniętym hostingu z tą samą ceną. Tak jak pisałem już wyżej polecam

To jest ukryta treść, proszę
stabilne fpsy mają ceny też w porządku :)

Opublikowano

Aktualnie mam serwer testowy na 7 dni z FiberHost. Jest tu 100FPSów i 16 slotów. Czy na ffa wystarczy takie cus?

EDIT: Znalazłem jeszcze taką ofertę :

To jest ukryta treść, proszę

co o niej sądzicie? ta wersja 600FPS

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...