Skocz do zawartości
  • Dołącz do społeczności!

👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

HLDJ - Z czym to się je? [update 2013/2009]

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

nfsbr8.png

Link do HLDJ - LINK

Skanu nie bd. dodawać, ponieważ jest to główna strona projektu :)

Witajcie ! W tym poradniku opiszę wam do czego służy program Half-Life DJ. Więc na początku opiszę wam jego funkcję i po co został stworzony.

HLDJ służy do puszczania muzyki w na silnikach HL1 (GoldSrc) oraz na HL2 (Source) oraz można w nim konwertować pliki muzyczne do optymalnego puszczania w grach.

6r0yn6.png

Jest to po prostu ulepszona wersja HLSS w której nie trzeba nie potrzebnie bindować przycisków w grze, ponieważ wszystko można ustawić w programie.

2l8l1ki.png

Program ma jeszcze więcej opcji ale ich nie trzeba opisywać ponieważ każdy się połapie o co chodzi :)

wjgkqs.png

W tej części poradnika opiszę wam jak go poprawnie skonfigurować i uruchomić. Postępujcie zgodnie z obrazkami załączonymi na dole:

17ejhs.png

Po kliknięciu pojawi wam się komunikat, kliknijcie "Yes" i pokaże wam się takie okno:

24cdteg.png

1 - ustawiasz tutaj przycisk którym będziemy uruchamiać muzykę

2 - tutaj wybieramy folder w którym znajduję się nasza muzyka.

Po tym wszystkim klikamy ptaszek i ukaże nam się takie okienko klikamy taki plusik:

d7b0l.png

A potem pokaże się takie okno, tutaj postępujemy zgodnie z liczbami.

30w1lvm.png

1 - Ustawiamy tutaj nazwę wpisujemy np. "CS 1.6" lub "cstrike_polish"

2 - Tutaj wybieramy silnik gry, jeśli gra znajduję się na silniku HL1 to wybieramy GoldSrc, jeżeli na HL2 wybieramy Source.

3 - Przycisk który wybraliśmy przedtem lub teraz którym puszczamy muzykę w CS'ie.

4 - Ścieżka gdzie znajduję się gra, jeżeli macie aktualizacje 2013 to wybieramy cstrike_hd lub cstrike jeżeli wam to nie działa poradnik macie na dole.

5 - Ścieżka do plików dźwiękowych.

Po tych wszystkich zabiegach klikamy ptaszek i uruchamiamy CS'a tym guziczkiem:

1qsack.png

Jeżeli wszystko poszło dobrze pojawi nam się informacja w konsoli.

Gdy wpiszemy w konsolę "la" ukaże nam się lista piosenek, a gdy klikniemy w grze F1 muzyka zacznie grać, jeżeli nie działa musimy cofnąć wersję CS'a 1.6. Wszystko opisane jest na dole.voa7lw.png

Gdy nie działa nam, musimy cofnąć wersję CS'a 1.6 z 2013 roku do 2009 roku. Tutaj macie poradnik na youtube:

Po tym wszystkim zamiast ścieżka do cstrike_hd lub cstrike piszemy cstrike_polish.

1okeb9.png

Po tych wszystkich zabiegach powinieneś już umieć puszczać muzykę w grze jak słynny MC Grzesio :) Jeśli poradnik się spodobał daj like'a :)

ZAKAZ KOPIOWANIA POARDNIKA !

PMK3yt4.png

Opublikowano

Audi Directory dajesz ścieżkę do folderu z dźwiękami (może być nawet 100) i w konsoli wpisujesz "la" i sobie wpisujesz numer piosenki/dźwięku którego chcesz odtworzyć.

PMK3yt4.png

Opublikowano

24cdteg.jpg

2 - tutaj ustawiasz folder z różnymi dźwiękami. Potem robisz zgodnie z poradnikiem i włączasz cs'a tym guziczkiem zielonym. W grze wpisujesz do konsoli "la" i pokazuję Ci się lista dźwięków.

PMK3yt4.png

Opublikowano

Ej jest problem robię jak UP wszystko dobrze włącza się w grze wpisuje la wybieram nute [wpisuje numerek ] pisze ,ze dobrze załadowano ale jak klikam zbindowany przycisk nikt nic nie słyszy -,-

Opublikowano

Ej jest problem robię jak UP wszystko dobrze włącza się w grze wpisuje la wybieram nute [wpisuje numerek ] pisze ,ze dobrze załadowano ale jak klikam zbindowany przycisk nikt nic nie słyszy -,-

Masz przywróconą wersję CS'a do 2009 roku oraz jak masz wersję z 2013 roku ścieżkę do gry wybrałeś cstrike_hd lub cstrke?

PMK3yt4.png

Opublikowano

Masz przywróconą wersję CS'a do 2009 roku oraz jak masz wersję z 2013 roku ścieżkę do gry wybrałeś cstrike_hd lub cstrke?

Dobra dzięki za pomoc ;))

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano

Siema, mam steama aktualizacja z tego roku, robie tak jak piszesz, wybrałem cstrike ,na serwie widać głośniczek że jest włączone mikro ale nic nie słychać. Chce żeby słyszeli to gracze steam a nie non steam :/

Opublikowano

Siema, mam steama aktualizacja z tego roku, robie tak jak piszesz, wybrałem cstrike ,na serwie widać głośniczek że jest włączone mikro ale nic nie słychać. Chce żeby słyszeli to gracze steam a nie non steam :/

Daj na CSTRIKE_HD.

PMK3yt4.png

Opublikowano

Poradnik się przydał. HLSS mi nie działał, sprawdziłem to i wszystko ładnie jest :) Najlepiej dodaj jeszcze w załączniku paczkę dźwięków McGrzesio :)

Δ ( ͡º ͜ʖ ͡º)  ಠ_ಠ Δ

• 4 tygodnie później...
  • 2 tygodnie później...
  • 2 tygodnie później...
  • 4 tygodnie później...
Opublikowano

Działa to na cs global offensive? Bo jak klikam na zbindowany klawisz to nic się nie dzieje:> Proszę o pomoc ;)

112kapapa_neeenhh.png

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Mam takie pytanie powiedz mi dlaczego za chiny nie czyta mi piosenek mam all ustawione dobrze folder all ale nie czyta mi piosenek słyszę tylko mikrofon i nic więcej a wcześniej mi działało mam nonsteama

junior.jpg

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...