Skocz do zawartości
  • Dołącz do społeczności!

👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Połączenie RCON z serwerem Minecraft

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam serdecznie , zauważyłem że wiele osób szuka darmowych skryptów sklepu minecrafta (itemshopu) .

Rozwiązanie przychodzi jedno . Połączenie rcon z serwerem za pomocą którego możemy zbudować taki sklep.

Konfiguracja jest bardzo prosta , zacznijmy od pliku serwer.properties :

To jest ukryta treść, proszę

Konfigurację mamy już za sobą , teraz przejdźmy do skryptu który połączy nam się z serwerem gry .

Skrypt należy zapisać na serwerze strony internetowej. Jest podstawą do łączenie się z serwerem .

Kolejną rzeczą jaką musimy zrobić jest dodanie krótkiego kodu do podstrony witryny która ma się z serwerem łączyć .

Kod wygląda tak :

Plik taki umieszczamy na serwerze, po uruchomieniu go w przeglądarce wykona się kod , gracz otrzyma VIP na 7 dni .

Komendę możemy zmienić na dowolną np. na give item ilość .

Komendy oczywiście wpisujemy bez znaku / , ponieważ konsola uzna je z takim znakiem za błąd.

Myślę że to chyba na tyle, jeśli macie jakieś pytania odnośnie tutorialu pisać na PW .

Nie zbieram lajków więc klikać nie musicie , satysfakcja pomocy mi wystarczy :)

Dodam tylko że taki plik/skrypt musimy odpowiednio zabezpieczyć aby dostęp do niego był np. po wysłaniu smsa.

Każdy dostawca usług premium sms dostarcza takie skrypty dla użytkowników.

Pozdrawiam i mam nadzieję że pomogłem :)

„Każdy szermierz dupa, kiedy wrogów kupa”

Rudy Krasnolud z Wiedźmina

Opublikowano

Dobre, szukałem czegoś takiego, ale zanim użyję do zbudowania itemshopu to muszę poćwiczyć php ;/

Pomogłem? Nie bądź skąpy, daj Like:)

Opublikowano

OO

ladnie zrobiony tut

do tego przydatny.

Leci like.

1365336413-U179206.png

1365336413-U179206.png

|Grafik|Let´sPlayerowiec|Administrator PCM PVP|Administrator Rzeznia SV+FR|

Aktualnie Na mchc.pl (O.n.l.i.n.e)

Opublikowano

Warning: fsockopen() [

]: unable to connect to :0 (Failed to parse address "") in /home/robak/public_html/rcon/class.php on line 30

Can't open socket.

Warning: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /home/robak/public_html/rcon/index.php:11) in /home/robak/public_html/rcon/index.php on line 40

co to za błąd?

• 3 miesiące temu...
Opublikowano

Niestety ale mi nie działa, może mi ktoś pomóc?

Po zapisaniu wszystkiego i odpowiednim zedytowanniu plików gdy otwieram plik z drugim kodem (index.php)to nie mam nic, po prostu pusta strona.

Hosting serwera to enderchest.pl

b_560_95_1.png
  • 2 miesiące temu...
Opublikowano

Niestety ale mi nie działa, może mi ktoś pomóc?

Po zapisaniu wszystkiego i odpowiednim zedytowanniu plików gdy otwieram plik z drugim kodem (index.php)to nie mam nic, po prostu pusta strona.

Hosting serwera to enderchest.pl

Strona będzie pusta ponieważ skrypt nic nie wyświetla tylko wprowadza komendę do konsoli. Wykonuje komendę w grze . To wszystko .

Więc info o np, zakupie VIPA musisz dodać sam, powiedzmy po poprawnym wykonaniu skryptu ....

Inaczej skrypt nic nie wyświetli.

„Każdy szermierz dupa, kiedy wrogów kupa”

Rudy Krasnolud z Wiedźmina

• 1 miesiąc temu...
  • 3 miesiące temu...
Opublikowano

Mogłeś lepiej rozpisać cytaty i wyjaśnić dla czego tak a nie inaczej. Ja nie miałem z tym problemu ale Świeżak może czegoś nie zrozumieć.

• 1 miesiąc temu...
  • 2 miesiące temu...
  • 4 miesiące temu...
Opublikowano

$Data = $Rcon->Command( "setrank nick VIP 7d" );

Nie powinno byc $ przed nick?

$Data = $Rcon->Command( "setrank $nick VIP 7d" )

baner1.png

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...