Skocz do zawartości
  • Dołącz do społeczności!

👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Połączenie RCON z serwerem Minecraft

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

A co jeśli się wszystko wypełnia i wyskakuje

Can't open socket.

???

Jak to naprawić? Usunąłem:

header("Location: " . $urlthx);

Żeby nei zmianiało mi strony i zostaje taki błąd a komenda się nie wykonuje na serwerze... Ponadto to w tym pierwszym kodzie php nie powinno się swojego portu ustawić, tam gdzie jest:

public function Connect( $Ip, $Port = 25575, $Password, $Timeout = 3 )

? Proszę o pomoc.

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

A co jeśli się wszystko wypełnia i wyskakuje

Can't open socket.

???

Jak to naprawić? Usunąłem:

header("Location: " . $urlthx);

Żeby nei zmianiało mi strony i zostaje taki błąd a komenda się nie wykonuje na serwerze... Ponadto to w tym pierwszym kodzie php nie powinno się swojego portu ustawić, tam gdzie jest:

public function Connect( $Ip, $Port = 25575, $Password, $Timeout = 3 )

? Proszę o pomoc.

Ustawileś używany port, dlatego też wyskoczył taki błąd.

No właśnie nie ustawileś portu więc nie dziw się ze socket się nie otwiera :)

„Każdy szermierz dupa, kiedy wrogów kupa”

Rudy Krasnolud z Wiedźmina

Opublikowano

Może ja jestem głupi ale nie do konca to rozumiem co opisales. Mozesz troche proscie to wytlumaczyc?

34jat53.png
  • 1 miesiąc temu...
  • 1 miesiąc temu...
Opublikowano

Świetne, bardzo pomogłeś, ale rzeczywiście kolega wyżej ma rację. Zapomniałeś o wstawieniu zmiennej nick w komendę. Ale i tak wszystko działa. Jak wam nie działa to radzę wam sprawdzić najpierw na localu o co chodzi z tym, np na xamppie. Strona jest pusta, ale to tylko kod który macie gdzieś wsadzić do swojego kodu. Jeśli nic nie zmienicie i otworzycie stronę, to ona będzie pusta, ale wyśle komende do was na serwer.

• 2 tygodnie później...
  • 1 miesiąc temu...
Opublikowano

Probowałem cos z tego zrozumiec ale nie szło. Napisz to odnowa tylko PROSCIEJ.

Jak nie znasz obiektowego PHP to i tak nic ci to nie pomoże ;) Naucz się obiektowego PHP i wszystko będzie jasne ;)

Dzięki za gotowca ;D nie chciało mi się tego pisać :/ ;P

r9wfFzB.png

• 1 rok później...
Opublikowano

Dobry poradnik myślałem że takie połączenie rcon będzie zdecydowanie trudniejsze ale pokazałeś że jest to w miarę łatwe jednakże mógłbyś to lepiej opisać dzięki czemu nawet osoby całkowicie zielone mogłyby go ogarnąć w całości

Zagłosuj na najbardziej oczekiwany typ serwera!

http://www.mpcforum.pl/s/c7d6554

• 2 lata później...
  • 5 miesięcy temu...
Opublikowano

Wszystko ładnie działa, tylko nie wiem czemu skrypt nie łączy się z moim serwerem, kiedy ip dobre rcon port dobry, haslo dobre  wpisalem. Mial ktos podobny problem?

Edit: Jednak wszystko działa, ip serwera wpisywałem z portem i przez to się nie łączyła. Trzeba bez portu ip wpisac.

• 7 miesięcy temu...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...