Skocz do zawartości
  • Dołącz do społeczności!

👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Pytanie] Heimer na topa?

KDKJ

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Co sądzicie o Heimerze na topie? Przeciwko komu daje rade, a kto go jedzie? Bo nie wiem czy opłaca się nim grać na topie (ranked) a na normalu nie mogę przetestować bo zazwyczaj mój lub enemy team nie ma jungli...

a7a3b8122182356e.png.8036b3d7be84292c9ea465f2360fa784.png

Opublikowano

Pewnie jedzie takie postacie jak riven być mozliwe że daje sobie radę z tryndą itp itd coś co nie ma rengu i nie ma zbytnio dobrego systemu doskoków wystarczy dwie maszynki postawić i poke

Riven oczwyiście ma doskoko ale na początku jest papierowa ;)

Opublikowano

Co sądzicie o Heimerze na topie? Przeciwko komu daje rade, a kto go jedzie? Bo nie wiem czy opłaca się nim grać na topie (ranked) a na normalu nie mogę przetestować bo zazwyczaj mój lub enemy team nie ma jungli...

Zagraj sobie normala tyle, że drafta i będziesz miał jungle w jednym i drugim teamie ;)

muzyka w sygnaturze :x.

Opublikowano

Nie opłaca się.

Łatwy do harrasowania, i do zabicia.

Jego spelle by pushowały topa i również byłby łatwym celem dla junglera.

Takie jest moje zdanie.

279981407253602336505.png
Opublikowano

Zagraj sobie normala tyle, że drafta i będziesz miał jungle w jednym i drugim teamie ;)

Myślisz, że nie próbowałem? Zawsze trafie na debili, którzy piszą "top with... ,we premade. Pls no jungle. ty" I taki chuj...

Opublikowano

Mocny pick, ale według mnie tylko dla obeznanych graczy.

Wieżyczki i dość duży dmg powoduje, że melee nie mogą się do niego zbliżyć, ja nawet jako Jayce miałem problemy przeciwko ogarniętemu Hamburgerowi.

Według mnie lepiej wymasterować go na normalach, choćby Cię wyzywali od najsłabszych, to nie warto go od razu brać na front - czyli rankedy.

Opublikowano

Zawsze możesz próbować Heimera na supporta. Daje ciągły HP regen sobie i innym. Ale ludzie mogą hejcić =P

Maxujemy W. Wiele AP nie potrzebujemy, bo ten skill ma bardzo dobre bazowe, ale słabe skalowanie. Dobry do poke'a przeciwników ale cóż - trzeba umieć z tego korzystać. Trzeba wybiegać z krzaków za ich minionami co może być niebezpieczne gdy u wrogów jest Leona/Thresh/Blitz.

E niestety bierzemy jako ostatnie, bo jest doprawdy słabym skillem - a przynajmniej ja tak to odczuwałem. Wieżyczki mogą spokojnie robić za warda i chronić nas przed dive'ami przeciwników. Jedyny przedmiot na obrażenia jaki potrzebujemy to Banner of Command - daje 15% obrażeń minionom ale bonus liczy się też wieżyczkom.

Oczywiście dobre jest jeszcze Liandry - ale jako support nie możemy sobie zbytnio na nią pozwolić. Polecam za to kieliszek na mana regen budowany w Athenę lub Crucible.

wikmk9.jpg

Opublikowano

Papierowy ?? Jak wy go budujecie ?? Na 1000ap ? Go się buduje na offtank w wersji ap , wieki , rylai , klepsydra , otchłań itp .. On ma postawić wieżę i stać aż każdego widzę zabiją i z ultem waląc 5 rakiet ... To jest overpower aoe dmg .. Na top nawet nie zgankujesz , wieża ci poleci 50% hp zanim dolecisz . sustain jest trochę spell vamp i na full hp :D

Ps ktoś kiedyś grał nim jungle w turniejach.

Gramy w LOL'a

LV :30!!

Runy :

o.O ktos jescze wydal na to 100k ip?

Opublikowano

Na rankedy nie, ale na normalach można tym czymś się pobawić. W early potrzebne coś z reg maną, przydałyby się też wardy by ochronić się przed gankiem (heimer w early taki papier, że wrogi jungler na pewno pokusi się o ganka).

Na jakieś słabsze picki dałby radę, ale jak trafisz na coś co ma dobrego gap closera jak Lee to już jest gorzej.

Opublikowano

Dopóki nie spróbujesz sam nim zagrać na top'ie to się nie dowiesz : ) Spróbuj, a dopiero wtedy się dowiaduj o opinie innych. Oczywiście możesz na botach najpierw spróbowac : ) Skoro już koniecznie na topa chcesz nim iść to pamiętaj aby kupić Banshee, a championy z któymi może mieć kłopot to Zed, Zac ( nieważne czy jungla czy top ) Najgorsze counter picki na Heima : )

gj6Xe.png Pomagam na GG ( 9509484 ) i PM. Jeśli masz sprawę to pisz ; )
by Valky

Opublikowano

Hermeidinger świetnie trzyma topa 1v2, pod warunkiem, że wiesz jak to zrobić... Zresztą prędzej brałbym go 1v2 bo pushuje lane'a niesamowicie.

czwartkowy posmak w ustach przypomina
że nie ma sensu owijać w bawełnę
zmarzniętego truchła

przez latarnię ktoś przerzucił sznur
cumuje statek w bezpieczną przystań

czuję jak na skroniach zasycha sól
...

Opublikowano

Nikt Ci na topie pytanie nie odpowie, bo nikt nim nie gra.

2QBkjd.jpg

Osiągnięcia:

ESL 3on3:
# 2nd Place LoL Go4LoL Poland 3on3 #106 (21.08.14)
# 3rd Place LoL Go4LoL Poland 3on3 August Month Final (28.08.14)
# 2nd Place LoL Go4LoL Poland 3on3 #107 (04.09.14)
# 2nd Place LoL Go4LoL Poland 3on3 #109 (18.09.14)
# 4th Place LoL Go4LoL Poland 3on3 September Month Final (2.09.14)
# 3rd Place LoL Go4LoL Poland 3on3 #111 (07.10.14)
# 1st Place LoL Go4LoL Poland 3on3 #112 (14.10.14)
# 3rd Place LoL Go4LoL Poland 3on3 #113 (21.10.14)

VoidLeague 3on3:
# 1st Place VoidLeague 3on3 TT #30 East (30.08.14)
# 1st Place VoidLeague 3on3 TT #31 East (06.09.14)
# 2nd Place VoidLeague 3on3 TT #32 East (13.09.14)
# 4th Place VoidLeague 3on3 TT #33 East (20.09.14)
# 1st Place VoidLeague 3on3 TT #34 East (27.09.14)
# 3rd Place VoidLeague 3on3 TT #35 East (04.10.2014)
# 2nd Place VoidLeague 3on3 TT #36 East (11.10.14)

ESCsportcup 3on3:
# 1st Place ESC Cup4Fun #4 (21.09.14)
# 1st Place ESC Cup4Fun3on3 #6 (19.10.14)

Opublikowano

Myślisz, że nie próbowałem? Zawsze trafie na debili, którzy piszą "top with... ,we premade. Pls no jungle. ty" I taki chuj...

WTf? Nigdy na 30 lvl normal nie spotkałem się bez jungli... chyba że masz W/L ratio 0.2 albo coś ;x

Na topie nie...

Brak inicjacji, zbyt papierowaty (porównaj go np. do takiego Nasusa z topa). Brak mocnego CC. Jedynie co nim możesz w tfach robić to czekać aż trafi ci się enemy wchodzący do krzaków z twoimi wieżyczkami i teammate'em... Poczekamy do reworka :F

Grałem z typem Heimer w jungli.... i..... wygraliśmy :F Kilka razy widziałem go na suppie i nawet nawet ale tak czy siak, brak inicjacji robi go useless.

Opublikowano

WTf? Nigdy na 30 lvl normal nie spotkałem się bez jungli... chyba że masz W/L ratio 0.2 albo coś ;x

Na topie nie...

Brak inicjacji, zbyt papierowaty (porównaj go np. do takiego Nasusa z topa). Brak mocnego CC. Jedynie co nim możesz w tfach robić to czekać aż trafi ci się enemy wchodzący do krzaków z twoimi wieżyczkami i teammate'em... Poczekamy do reworka :F

Grałem z typem Heimer w jungli.... i..... wygraliśmy :F Kilka razy widziałem go na suppie i nawet nawet ale tak czy siak, brak inicjacji robi go useless.

W/L mam powyżej 1.0 i lipa. O jungli mogę zapomnieć :P

Nikt Ci na topie pytanie nie odpowie, bo nikt nim nie gra.

Aha.

Opublikowano

gówno postać. w early/mid jest strasznie squishy i tak naprawde zeby od niego pasc 1v1 trzeba byc naprawde slaby

Opublikowano

bruisery jak riven może rozwalić, choć i tak imo to jest tylko jungler xD

tumblr_nrthjyZ6c31u4ug6zo1_500.gif
exMPC Media Team Lider || exMPC Graphic Team || exModerator || exMentor || VIP

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...