Skocz do zawartości
  • Dołącz do społeczności!

👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Jak zrobić niemulące DT

Tieru

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam wszystkich, wkurzyłem się że tak muli metin w dt to postanowiłem coś wymyślić, na czym polega to co przedstawię?

Po prostu nasz główny char, którym robimy DT jedzie na normalnym kliencie, a reszta postaci sobie spokojnie stoi w DT i nie widzi w ogóle mobów które usunęliśmy.

Przejdźmy do działań.

1.Rozpakowywujemy plik monster.eix /.epk

2.Usuwamy te foldery, których nie chcemy widzieć w grze (każdy folder to inny potwór, nazwy są po angielsku)

3.Usuwamy wszystkie wpisy folderów/plików, które usunęliśmy z monster.xml

4.Pakujemy

5.Podmieniamy spakowane pliki monster.eix monster.epk w swoim kliencie folderze pack.

Gotowiec czystego DT:

http://www.speedyshare.com/u37zp/monster-by-TronoX.rar

Skan:

skannz.png

Dowód:

dowodfo.png

_________________________________________________________________________________________________________________

DT z samymi psami (prócz szamana, króla, ripera, tych niebieskich bo wolałem ich zostawić normalnych)(nie widać wystrzału strzał w dodatku)

0531115508.jpg

Download:

http://www.speedyshare.com/BnFnx/monster-DT-PSY.rar

_________________________________________________________________________________________________________________

(na prośbę użytkownika forum)
Usunięcie tekstur w DT (ten sposób usuwa wszystkie obiekty z gry jak i tekstury w DT, czyli w DT jest cały czarny ekran)
Po prostu usuwamy z folderu "pack" pliki MPCforum.epk i MPCforum.eix

Jeżeli potrzebujesz na przykład do v2 aby na bufce Ci nie muliło to po prostu popsuj pliki monster i nie będziesz widział żadnych mobów, tych które są właśnie w tym pliku, jeśli nie zadziała to znajduje się to w pliku monster2, więc go popsuj bo jeżeli usuniesz to nie zadziała lub będziesz musiał zmienić wpis w index.

NAJLEPSZY SPOSÓB NA SZYBKIE USUNIĘCIE WSZYSTKICH POTWORÓW Z GRY

1.Wchodzimy do lokalizacji gry, potem odpalamy folder "pack".

2.Usuwamy z tego folderu pliki "monster.epk", "monster.eix" i "monster2.epk", "monster2.eix"

3.Odpalamy przez obejście (np. zmieniamy rozszerzenie metin2.bin na metin2.exe i przez to odpalamy grę)

Wskazówka: Odpalaj grę przez obejście, bo jeżeli odpalisz przez patchera to Ci od nowa pobierze te pliki i nici z modyfikacji.

JEŻELI CHCESZ KOPIOWAĆ PORADNIK NA INNE FORA TO NAJLEPIEJ JAKBY BYŁA DOPISKA by TronoX

Wszystkie poradniki w "O mnie" i na moim profilu YouTube.

51dd70965ae71.png

!!!HIT!!! -- Pełno klientów na DT nawet na najstarszym kompie bez zamuły!

!!!HIT!!! -- Nowa modyfikacja do Metina FastKill

World of Metin2

• Odpowiedzi 110
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Opublikowano

Z poradnika na pewno skorzystam.

Co do skanu:

zrób go antywirusem jaki masz na komputerze i wklej screena/link do screena.

//nazwa zmieniona ;)

sygnabymiyoshi_zpsfbe77387.jpeg

by @Miyoshi

<3
Opublikowano

Fajnie że wrzuciłeś takiego tut'a. Mimo iż wiele osob w taki sposób radzi to nie widziałem nigdy podobnego poradnika tutaj na MPCForum.

Opublikowano

Z poradnika na pewno skorzystam.

Co do skanu:

zrób go antywirusem jaki masz na komputerze i wklej screena/link do screena.

//nazwa zmieniona ;)

Dodałem ss skanu

51dd70965ae71.png

World of Metin2

Opublikowano

Trzeba mieć zajebistą pralkę do grania żeby nie móc przejść dt.

OMG, mam kompa na którym BF3 działa na ultra, gta IV też bez problemu a główny char + buff na metku to już lekkie lagi, a reszta postaci to już pokaz slajdów, tak muli metin.

Na dt na razie chodze 6 kontami i z tą modyfikacją nie mam w ogóle lagów, bo tylko mój główny woj widzi moby ;].

51dd70965ae71.png

World of Metin2

Opublikowano

Moim zdaniem lepiej zoptymalizować kompa i przeczyścić go w miarę możliwy sposób, a nie usuwać mobki... To bez sensu ;xx

Przecież nie usuwasz mobków na głównej postaci tylko na postaciach które stoją i nic nie robią, co Ci da przeczyszczenie kompa jeżeli masz odpalonych 10 metków na dt...

51dd70965ae71.png

World of Metin2

Opublikowano

jakim programem rozpakować i spakować te pliki ?

Metin2 File Archiver

Jeżeli nie potrafisz możesz pobrać gotowca i wkleić go po prostu.

51dd70965ae71.png

World of Metin2

Opublikowano

Metin2 File Archiver

Jeżeli nie potrafisz możesz pobrać gotowca i wkleić go po prostu.

niestety w gotowcu jest tylko brak potworów w dt, potrzebuje wersję z kompletnym brakiem potworów, lub brakiem potworów w dolinie

Kocham mpcforum.pl!!!

18706.png

Opublikowano

niestety w gotowcu jest tylko brak potworów w dt, potrzebuje wersję z kompletnym brakiem potworów, lub brakiem potworów w dolinie

Kompletny brak?

Usun pliki monster i monster2

Jeżeli nie zadziała no to usuń te wpisy monster i monster2 z pliku index za pomocą notatnika.

51dd70965ae71.png

World of Metin2

Opublikowano

Kompletny brak?

Usun pliki monster i monster2

Jeżeli nie zadziała no to usuń te wpisy monster i monster2 z pliku index za pomocą notatnika.

Zadziałało po usunięciu plików monster i monster2. Kompletny brak lagów, dzięki :)

Kocham mpcforum.pl!!!

18706.png

Opublikowano

Sorry, ale jesteś debilem. Usuwając potwory z monster nie usuwasz problemu, tylko tworzysz kolejny... spójrz w syserr to zobaczysz dlaczego tak mówię... masakra że tacy ludzie się rodzą :(

IhuZnR7.png

Opublikowano

Sorry, ale jesteś debilem. Usuwając potwory z monster nie usuwasz problemu, tylko tworzysz kolejny... spójrz w syserr to zobaczysz dlaczego tak mówię... masakra że tacy ludzie się rodzą :(

Sam jesteś debil, ważne tylko że sposób działa a błędy w syserr

0530 13:04:27629 :: Failed to decompress : d:/ymir work/monster/skeleton_soldier_bow/skeleton_soldier_bow.msm
0530 13:04:27629 :: CRaceManager::RegisterRacePath : RACE[1032] LOAD MSMFILE[d:/ymir work/monster/skeleton_soldier_bow/skeleton_soldier_bow.msm] ERROR. Will Find Another Path.
0530 13:04:27629 :: CRaceManager::RegisterRacePath : RACE[1032] LOAD MSMFILE[d:/ymir work/monster2/skeleton_soldier_bow/skeleton_soldier_bow.msm] ERROR. Will Find Another Path.
0530 13:04:27629 :: CRaceManager::RegisterRacePath : RACE[1032] LOAD MSMFILE[d:/ymir work/npc/skeleton_soldier_bow/skeleton_soldier_bow.msm] ERROR. Will Find Another Path.
0530 13:04:27629 :: CRaceManager::RegisterRacePath : RACE[1032] LOAD MSMFILE[d:/ymir work/npc2/skeleton_soldier_bow/skeleton_soldier_bow.msm] ERROR. Will Find Another Path.
0530 13:04:27629 :: CRaceManager::RegisterRacePath : RACE[1032] LOAD MSMFILE[d:/ymir work/guild/skeleton_soldier_bow/skeleton_soldier_bow.msm] ERROR
0530 13:04:27629 :: CRaceManager::GetRaceDataPointer: cannot load data by dwRaceIndex 1032
0530 13:04:27629 :: CPythonCharacterManager::CreateInstance VID[570175] Race[1032]
0530 13:04:27629 :: LZObject: not a valid data

Informują tylko że nie udało się znaleźć/wczytać danego modelu, ale nie wpływa to na jakieś poważne błędy, crashe etc.

Chyba że więcej takich głupich ludzi jak ty się znajdzie no to można uniknąć tego błędu wklejając popsute tekstury lub tworząc własne, które będą niczym, nie wiem jak to byłoby z animacjami.

51dd70965ae71.png

World of Metin2

Opublikowano

Bardzo dobry poradnik , a ludzie którzy tego nie rozumieją to no comment.

sygnatura to nie miejsce na takie oferty, skorzystaj z działu giełda.

Opublikowano

to juz lepiej moby na psy podmienic niz je usuwac...

Opublikowano

to juz lepiej moby na psy podmienic niz je usuwac...

Tez tak myślałem ale to i tak głupie rozwiązanie, no pomyślcie przecież tamte postacie które stoją nie potrzebują mobów a jeśli je widzą to lagują i całego kompa i Twojego głównego chara, a na psy chcę podmienić na przykład dla głównego aby może jeszcze bardziej mniej pożerały pamięci chociaż nie wiem czy to będzie różnica.

51dd70965ae71.png

World of Metin2

Opublikowano

Sam jesteś debil, ważne tylko że sposób działa a błędy w syserr

0530 13:04:27629 :: Failed to decompress : d:/ymir work/monster/skeleton_soldier_bow/skeleton_soldier_bow.msm
0530 13:04:27629 :: CRaceManager::RegisterRacePath : RACE[1032] LOAD MSMFILE[d:/ymir work/monster/skeleton_soldier_bow/skeleton_soldier_bow.msm] ERROR. Will Find Another Path.
0530 13:04:27629 :: CRaceManager::RegisterRacePath : RACE[1032] LOAD MSMFILE[d:/ymir work/monster2/skeleton_soldier_bow/skeleton_soldier_bow.msm] ERROR. Will Find Another Path.
0530 13:04:27629 :: CRaceManager::RegisterRacePath : RACE[1032] LOAD MSMFILE[d:/ymir work/npc/skeleton_soldier_bow/skeleton_soldier_bow.msm] ERROR. Will Find Another Path.
0530 13:04:27629 :: CRaceManager::RegisterRacePath : RACE[1032] LOAD MSMFILE[d:/ymir work/npc2/skeleton_soldier_bow/skeleton_soldier_bow.msm] ERROR. Will Find Another Path.
0530 13:04:27629 :: CRaceManager::RegisterRacePath : RACE[1032] LOAD MSMFILE[d:/ymir work/guild/skeleton_soldier_bow/skeleton_soldier_bow.msm] ERROR
0530 13:04:27629 :: CRaceManager::GetRaceDataPointer: cannot load data by dwRaceIndex 1032
0530 13:04:27629 :: CPythonCharacterManager::CreateInstance VID[570175] Race[1032]
0530 13:04:27629 :: LZObject: not a valid data

Informują tylko że nie udało się znaleźć/wczytać danego modelu, ale nie wpływa to na jakieś poważne błędy, crashe etc.

Chyba że więcej takich głupich ludzi jak ty się znajdzie no to można uniknąć tego błędu wklejając popsute tekstury lub tworząc własne, które będą niczym, nie wiem jak to byłoby z animacjami.

Jeżeli usuniesz więcej moobów albo całkiem usuniesz monster'y to sysser będzie ci srał błędami do oporu. Sposób dobry, choć już stary. Osobiście podmieniam sobie wszystkie mooby na psy i bez problemu :)

1367591241-U459639.png

Opublikowano

Jeżeli usuniesz więcej moobów albo całkiem usuniesz monster'y to sysser będzie ci srał błędami do oporu. Sposób dobry, choć już stary. Osobiście podmieniam sobie wszystkie mooby na psy i bez problemu :)

Podałbyś plik, który zamienia Ci je na psy?

@Topic sposób działa przydał się w v1 zero lagów na big spocie dzięki łap +.

Opublikowano

Podałbyś plik, który zamienia Ci je na psy?

@Topic sposób działa przydał się w v1 zero lagów na big spocie dzięki łap +.

poprostu w monster podmień tekstury np. pająków na tekstury psów (zmień na takie same nazwy i podmień)

1367591241-U459639.png

Opublikowano

Ja bym jeszcze wyrzucił tekstury dt całkiem. Został by potem na górze sam kowal. Jeszcze bardziej by odciążyło kompa, były cały czarny ekran i tylko postać by była.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...