Skocz do zawartości
  • Dołącz do społeczności!

👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Problem] Minimalizacja gry

Bitch.Please

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam,

Nie wiem jak to opisać ale spróboje. Chodzi mi o to, że gdy np. gram rundke na lolu i chce zminimalizować grę to gdy sprowrotem chce ją włączyć to przez ok. minute mam czarny ekran. U kolegów dzieje się to natychmiast tzn klikają na lola i odrazu jest gra a ja mam black screena przez chwile i dopiero potem jest gra. Mam też tak gdy podczas gry zostanie podjęta jakas akcja na komputerze (np. rozłączenie na skype/dodanie kogoś do konfy na skype itd) to wywala mnie na pulpit i znowu musze czekać minute żebym wszedł do gry (jest to uciążliwe gdy np. podczas team fightu tam się stanie). Wiecie może co zrobić aby mój lol nie reagował tak na wszystkie akcje podejmowane na komputerze oraz aby nie było tego black screenu podczas włączania?

DAM DUŻO LIKÓW ZA POMOC !

Opublikowano

Ekran robi się czarny, gdyż najprawdopodobniej masz za słabą kartę graficzną i Ci nie wyrabia. Poprostu w momencie, kiedy grasz karta skupia sie na tej konkretnej grze i kiedy przełączasz musi się przestawić. Nie napisałeś jaką masz kartę graficzną, a w tym wypadku jest to dość istotna informacja. Możesz pokombinować w ustawieniach karty. Ja np. mam taką opcję, że mogę sobie wybrać, czy chce aby pracowała bardziej wydajnie, czy żeby miała lepsze szczegóły etc. etc. Oprócz tego, lekkie czyszczenie systemu też pozwoli 'delikatnie' przyśpieszyć twój komputer.

Opublikowano

Ekran robi się czarny, gdyż najprawdopodobniej masz za słabą kartę graficzną i Ci nie wyrabia. Poprostu w momencie, kiedy grasz karta skupia sie na tej konkretnej grze i kiedy przełączasz musi się przestawić. Nie napisałeś jaką masz kartę graficzną, a w tym wypadku jest to dość istotna informacja. Możesz pokombinować w ustawieniach karty. Ja np. mam taką opcję, że mogę sobie wybrać, czy chce aby pracowała bardziej wydajnie, czy żeby miała lepsze szczegóły etc. etc. Oprócz tego, lekkie czyszczenie systemu też pozwoli 'delikatnie' przyśpieszyć twój komputer.

Karte mam: NVIDIA GeForce GT 330M co dokładniej chcesz o nie wiedzieć? Możliwe że karta jest słaba ponieważ ma te swoje pare latek..

Opublikowano

Zmień z fullscreen'a na borderless, wtedy zamiast minimalizować robisz alt + tab i zmieniasz okienko na np. skypa. Powinno chodzić płynniej

Opublikowano

Podczas gry: Esc -> Video -> I tam w jednym powinno być Fullscreen, Windowed i Borderless (Pełny ekran, W oknie i chyba Brak ramek - po polsku)

Jak to ustawisz to zamiast minimaloziwania dajesz alt + tab i zmieniasz okno :)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...