Skocz do zawartości
  • Dołącz do społeczności!

👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

OpenGL - Symulacja ukladu planet

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Wygrzebalem stara prace z OpenGLa, szkoda ze tylko ta, bo mialem jeszcze jedna, z malym miasteczkiem, samolotem. Mozna bylo sobie biegac skakac, latac xD To mozna ustawic jako wygaszacz ;p

LMB - Obrot ukladu

RMB - Przyblizanie/oddalanie

Numpad 1,2 - Szybkosc obrotu

Space - start/stop

ESC - wyjscie

To jest ukryta treść, proszę

To jest ukryta treść, proszę

Opublikowano

Moze frytki do tego? Dalem skan, nie chcesz, nie pobieraj. Nikogo nie zmuszam. Skan czysty, wiec nie wiem o co Ci chodzi.

Opublikowano

Zadanie nie mialo na celu odwzorowania naszego ukladu ;)

Jak na kompie muli troche to pomysl co na telefonie by sie dzialo xD Bateria po 30m by padla ^^

Ogolnie opengl fajna sprawa, ale bez jakiegos silnika, ktory to opakuje to kijem nie tykam wiecej. Za duzo zabawy zeby cokolwiek fajnego zrobic.

Opublikowano

zajefajne to jest!

| 50 | 75 |  100  | 125 | 150  | 175 | 200 | 225 | 250 | więcej nawet nie licze xD |

Opublikowano

Nie no... To jest super :)

I nic u mnie nie laguje a ja to mam dopiero słabego laptopa z integrą...

Denerwuje mnie tylko jedna rzecz. Odwrócone sterowanie myszką. Przesuniemy mysz w lewo - układ obraca się w prawo. Przesuniemy w prawo - obraca się w lewo itd.

Super także by było jak by te planety miały proste tekstury :)

I rzeczywiście. Przeniesienie tego na androida to by była fajna rzecz.

Opublikowano

Sterowanie kwestia gustu ;) Jest inverted po prostu. Wygaszacz da sie ustawic, wystarczy zmienic rozszerzenie na jakies inne. Nie pamietam jakie teraz. Prawym potem sie klika i ustaw jako wygaszacz czy cos.

Na andka javovwy opengl to w ogole inna bajka, chociaz qt chyba tez jakos to wspiera. Nie wiem w sumie. Projektu i tak chyba juz nie mam, a jak jest to w zakamarkach dysku, gdzie nigdy go nie znajde xD

• 1 miesiąc temu...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...