Skocz do zawartości
  • Dołącz do społeczności!

👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Zaczynamy grać na HNS!

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

<=====R

<=====E

<=====K

<=====L

<=====A

<=====M

<=====A

Jak zacząć na HNS

Co to jest HnS?
Hide 'n' Seek (ang. hide - schować, 'n' (&, and) - i, seek - szukać) - Sama nazwa nie wskazuje na to jak jest prowadzona rozgrywka ponieważ tutaj się nie chowa lecz ucieka. Pewnie się domyślacie kto ucieka a kto łapie. Dla nie kumatych :)Ct goni TT ucieka.

• 1. Podstawą jest nauczyć się techniki BunnyHopa (BH), żeby umieć uciekać przed CT :)
    To jest ukryta treść, proszę

• 2. Gdy nauczyliśmy się BH lecimy dalej! Teraz czas na LongJump (LJ) czyli "Długi skok"

• 3. Teraz nadszedł czas na CountJump ( CJ ) To już jest o wiele trudniejsze niż LJ

• 4. Następnie uczymy się Double Count Jump ( DCJ )

•  

Pojęcia używane w HNS (nie wszystkie!):

LJ - Longjump - Inaczej długi skok.
CJ - Countjump - jak wyżej lecz przed skokiem dodajemy "duck"
FJ - z angielskiego FunnyJump co na polski w dosłownym tłumaczeniu znaczy zabawny/śmieszny skok, a jeszcze innaczej bezsensowne skakanie.
DCJ - Double Count Jump polegający na naciśnięciu przed skokiem dwa razy ct
rl.

Poradnik stworzony przeze mnie dla MPCForum.pl

"Polecane serwery do gry na HnS:

Moje Tuty

Cs 1.6:

Opublikowano

Grałem długo na HNS, ale miałem przerwe. Teraz wróciłem spowrotem. Mi się nie przyda bo umiem prawie wszystko. CJ,WJ,DCJ,MCJ itd. Lecz zrobiłeś taki jakby spis najprzydatniejszych technik skoku. Więc za to należy Ci się ten +.

PS. Grasz na HNS ? Jaki masz nick, na jakim serwie po ile skaczesz. Napisz PW może razem pogramy ^^

1921.png

Opublikowano

Grałem długo na HNS, ale miałem przerwe. Teraz wróciłem spowrotem. Mi się nie przyda bo umiem prawie wszystko. CJ,WJ,DCJ,MCJ itd. Lecz zrobiłeś taki jakby spis najprzydatniejszych technik skoku. Więc za to należy Ci się ten +.

PS. Grasz na HNS ? Jaki masz nick, na jakim serwie po ile skaczesz. Napisz PW może razem pogramy ^^

Na HNS gram czasami, jestem słaby skacze od 230 do 235 (gram na HNS około 2 tygodnie), a serwery te które podałem :) Nick .Fr0z`eN

Moje Tuty

Cs 1.6:

Opublikowano

Bardzo fajny poradniczek : ) Równie dobrze mozna w google wpisac ale tu ładnie przejrzyscie Opisane jak i wyjasnione na Filmiku ; ) . >> LIKE <<

Opublikowano

hehe ja to bh uczylem sie jakis tydzien i juz po tygodniu nawet ladnie mi szlo ale ja lubie grac na takich serwerach gdzie są różne klasy które jedne skaczą wysoko jedne są szybkie i nizej skacza ale fajny poradnik pocwicze trochu jeszcze :D

79b.gif

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...