Skocz do zawartości
  • Dołącz do społeczności!

👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

SAMP , czy MTA

VillagerGaming

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Cze wkrótce będę mieć GTA San Andreas tak się cieszę ;P. (Mam nadzieje że będzie mi działać ;P). Co lepsze MTA (Multi theft auto) , czy SAMP (San Andreas Multiplayer) Chodzi mi oto gdzie gra więcej osób i gdzie jest więcej serwerów i , co jest lepsze względem plóginów/modów itp. Z góry thx.

sasukeny5.png

Opublikowano

Siemka :) Powiem tak jeżeli chodzi o SA:MP, to na serwerach będą podstawowe tekstury,pojazdy,skiny etc. choć tak jak MTA jest napisane w Pawn. Co do MTA, to według mnie jest zdecydowanie lepsze, ponieważ twórca serwera może wgrywać własne pojazdy,tekstury,skiny itp. :) Dodam również ,że z tego co zauważyłem więcej "ludzi nieogarniających grę" zdecydowanie gra w SA:MP :mellow: Z tego co słyszałem to w MTA, jest większe pole do popisu twórcy serwera oraz maper'ów jak i można wgrać/jest wbudowany Anty-Cheat .... tak więc jeżeli chcesz potroll'ować to wybierz SA:MP'a ,zaś jeżeli chcesz normalnie grać to Multi Theft Auto.

Opublikowano

TheQuarK, czy Ty kiedykolwiek grałeś w SA:MP, bądź MTA, czy tylko wiesz tyle co Ci w necie napisali ??

W SA:MP jak i w MTA można wgrywać pluginy, mapy, skiny itp, itd. Co tylko zechcesz i co jesteś w stanie stworzyć w Pawn i MTA (mody).

Ogólnie ja nie widzę różnicy między MTA i SA:MP, w sumie to bardziej polecałbym SA:MP, gdyż jest tam sporo fajnych serwerów, które stoją po kilka lat i wciąż przyciągają graczy.

Opublikowano

Siemka :) Powiem tak jeżeli chodzi o SA:MP, to na serwerach będą podstawowe tekstury,pojazdy,skiny etc. choć tak jak MTA jest napisane w Pawn. Co do MTA, to według mnie jest zdecydowanie lepsze, ponieważ twórca serwera może wgrywać własne pojazdy,tekstury,skiny itp. :) Dodam również ,że z tego co zauważyłem więcej "ludzi nieogarniających grę" zdecydowanie gra w SA:MP :mellow: Z tego co słyszałem to w MTA, jest większe pole do popisu twórcy serwera oraz maper'ów jak i można wgrać/jest wbudowany Anty-Cheat .... tak więc jeżeli chcesz potroll'ować to wybierz SA:MP'a ,zaś jeżeli chcesz normalnie grać to Multi Theft Auto.

Proszę cię, nie pisz już nic więcej.

1. Pawn używany jest w SAMP. W MTA stosuje się LUA

2. W SAMP też można wgrywać skiny, od 0.3e

3. Może i w MTA można więcej zrobić, co nie zmienia faktu, że dobry programista PAWN też może robić cuda.

Opublikowano

Proszę cię, nie pisz już nic więcej.

1. Pawn używany jest w SAMP. W MTA stosuje się LUA

2. W SAMP też można wgrywać skiny, od 0.3e

3. Może i w MTA można więcej zrobić, co nie zmienia faktu, że dobry programista PAWN też może robić cuda.

Zgodzę się ale przecież nawet "dobry programista" w SA:MP nie zdoła "wgrać" nową texturke broni etc. może jedynie dodać jej np. "więcej mocy",czyli żeby zadawała więcej HP :) Dlatego myślę łatwiej robić jest serwery w MTA... dodatkowo możemy przecież jeszcze bardziej rozbudować je niż w SA:MP dodając nowe bronie,auta etc. ^_^

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...