Skocz do zawartości
  • Dołącz do społeczności!

👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Tut] : Łowca Demonów

Alex Mercer

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

Siema! Niektórzy z was pewnie grają lub zamierzają grać łowcą demonów. Oto krótki poradnik objaśniający sposoby gry, buildy, najlepsze wyposażenie oraz progresję.

Łowca demonów ma tylko 1 minus. Jest nim niska wytrzymałość. Są buildy na DH Tanka ale szczególnie nie polecam, gdyż nie można nic zrobić z ilością życia, trzeba byłoby wtedy inwestować w witalność a nie w zręczność, a to wiąże się z niskimi obrażeniami. Nawet taki build nie jest w stanie zagwarantować wytrzymałości barbarzyńcy, więc i tak będziesz musiał uciekać gdy będziesz pod większym ostrzałem. Natomiast zręczność zapewnia szansę na unik, co może nadrobić twoje straty witalności (mając 2700 zręczności masz niecałe 50% szansy na unik). Bardziej dbaj zatem o obrażenia, niż o inne współczynniki.

Build

Mój build wygląda w ten sposób :

1 Strzał bolasem (runa nieuchronna zagłada)

2 Huragan ognia (runa dziesiątkujący ostrzał)

3 Kolczatka ( runa droga przez mękę)

4 Odskok (runa szlak popiołów)

5 Przygotowanie (runa plan awaryjny

6 Towarzysz (runa nietoperz)

Pasywy:

- Pewny strzał

- Strzelec wyborowy

- Zemsta

Możesz także kombinować z innymi pasywami, tylko ważne aby były zgodne i sensowne ze skillami aktywnymi (czyli nie ustawiaj pasywu do umiejętności aktywnej której aktualnie nie masz).

To jest build dla postaci poziomu 60, zanim osiągniesz ten lvl musisz sobie radzić na innych skillach.

Sposoby gry.

Moim zdaniem sposób gry ma ogromne znaczenie, ponieważ mimo że nie mam dobrego wyposażenia świetnie daję rade na inferno mp8.

Proponuję 2 taktyki:

Technika snajpera

Najlepiej kiedy masz u boku bardzo wytrzymałego templariusza (w grze prywatnej) albo barbarzyńcę lub mnicha (w publicznej).

Polega na tym, że gdy tank walczy, ty oddalasz się od przeciwnika i zasypujesz go gradem pocisków lub strzelasz bolasy. Gdy ktoś zwróci na ciebie uwagę, kładziesz kolczatkę i nadal prowadzisz ostrzał. Gdy pułapka się uruchomi, szybko odskakujesz i bijesz przeciwnika huraganem ognia (aż do jego śmierci)

Gdybyś miał pecha i byłaby to elita,wykonaj kilka takich manewrów naprowadzając go na tanka. Wtedy powinien odpuścić i dalej bić templariusza (barbarzyńcę).

Technika skrytobójcy

Najlepiej kiedy grasz solo albo z szelmą lub zaklinaczką.

Musisz cały czas być w ruchu. Strzelaj tylko pojedyncze bolasy lub krótkie serie huraganu, cały czas zostawiaj pułapki. Unikaj wszystkich ataków (jeśli masz dużo dyscypliny możesz użyć do tego odskoku). Najpierw dobijaj moby mające mało życia, wtedy będzie latać mniej pocisków (albo będzie mniej nachałów chcących ci przyłożyć). Dzięki tej technice możesz dać radę na wyższym mp niż jest do tego przygotowana twoja postać.

Wyposażenie

Najlepiej kusza dwuręczna i kołczan albo łuk i kołczan. Jeśli kusza to mantykora, najlepiej żeby miała 2 gniazda. Jeśli łuk to siła wiatru, najlepiej z gniazdem. Możesz także spróbować z Klęską i kołczanem (ale wtedy kusza musi mieć 1400-1500 dps bo inaczej lepsza jest mantykora) Kołczan - Dziedzictwo zmarłego.

Spodnie i pas najlepiej z setu Iny, buty Raki albo z setu Natalii, Wszystko pozostałe z setu Natalii (płaszcz, hełm,pierścień), reszta najlepiej jakieś żółte itemy (legendarne nie zawsze są najlepsze), ewentualnie rękawice Tasker i Theo, a naramienniki Plugawe Osłony.

Na razie to tyle, niedługo opracuję jeszcze progresję, jeśli Waszym zdaniem czegoś tu brakuje lub jest niejasno wyjaśnione - piszcie a uzupełnie lub wytłumaczę.

Komentujcie, i oceniajcie ;)

PS Niedługo napiszę też poradnik czarownika i barbarzyńcy :)

Edytowane przez Alex Mercer

3d10a40e96e20.png

Opublikowano (edytowane)

Pasywy:

- Pewny strzał

- Strzelec wyborowy

- Zemsta

Na wstępie mogę Ci powiedzieć, żebyś odpuścił swoje denne "poradniki".

Zapomniałeś dodać do tytułu "poradnik dla niepełno-sprytnych"

Tak jak zacząłeś robić poradniki - tak skończ.

Prawdziwe poradniki znajdziemy na diablo3 forum.

PS. Dla wyjaśnienia o co mi chodzi... strzelec wyborowy to tlyko papierowy dps

Edytowane przez Naffekk
Opublikowano (edytowane)

Na wstępie mogę Ci powiedzieć, żebyś odpuścił swoje denne "poradniki".

Zapomniałeś dodać do tytułu "poradnik dla niepełno-sprytnych"

Tak jak zacząłeś robić poradniki - tak skończ.

Prawdziwe poradniki znajdziemy na diablo3 forum.

PS. Dla wyjaśnienia o co mi chodzi... strzelec wyborowy to tlyko papierowy dps

Spokojnie, to nie jest poradnik dla postaci na 100 masterlevelu, tylko dla tych, którzy dopiero zaczynają, nie wiedzą jaki dobrać build, itp.

Co do Strzelca Wyborowego to się z tobą zgadzam, może nawet gdzieś Cię tam rozumiem jeśli chodzi o resztę... ale w tym pasywie nie chodzi o to żeby podnosił dps tylko żeby zwiększał szansę na crita. Jeśli mam być szczery to to balansowanie dps też mnie wkurza, nie mam pojęcia dlaczego szansa na crita podnosi dps przecież to prawdopodobieństwo na mocniejsze walnięcie a nie procentowe zwiększenie dps. To nie jest profesjonalny poradnik z danymi z blizzarda tylko pare informacjji spisane wg mojego własnego doświadczenia. Jeśli twoim zdaniem moja pomoc dla początkujących DH jest "denna" to powiedz, co ty byś napisał gdybyś chciał udzielić jakichś rad ludziom zaczynającym grać Łowcą. Kiedy ja zacząłem grę nie miałem np. bladego pojęcia w co się ubrać, godzinami obliczałem prawdopodobieństwo skuteczności 2 kusz jednoręcznych i jednej dwuręcznej oraz kołczanu. Masz rację, najlepszy poradnik jest na D3 forum, ale żeby dowiedzieć się z tego konkretnych rzeczy i ustalić build na lvl 60, zmarnowałem długie godziny. Tutaj, krótko i zwięźle opisałem najważniejsze rzeczy, może jeszcze to rozbuduję. Aha i pamiętaj że mamy patch 1.0.8 a dane z tego poradnika na forum są sprzed 1.0.5 tamte rachunki prawdopodobieństwa na affixy itemów są z antyków. Nie pisze tam nic na przykład o Ogniołazach, Złotej Skórze,Dręczycielu i innych nowszych itemach wprowadzonych później. Jeśli moje informacje nie wystarczą, można je uzupełniać, przecież nie ma na świecie poradnika do gry w którym byłoby opisane WSZYSTKO, nawet ten na oficjalnej stronie D3 jest przestarzały.

Edytowane przez Alex Mercer

3d10a40e96e20.png