Skocz do zawartości
  • Dołącz do społeczności!

👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Build] Wukong

Bartij2

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam możecie mi pomóc z chempionem znanego jako Wukong ? chciałbym wiedzieć o nim wszystko

Jak go budować

Jakie skile 1/2/3 co maxowac

Co kontruje wukong a co kontuje wukonga ?

Jakie kombo nim robic ?

Gdzie najlepiej nim grac

I w jaki sposób nim grac ?? atakować na początku czy spokojnie ?

z góry dziekuję i pozdrawiam

64l7.png

Opublikowano

Trzeba mieć talent żeby nie wiedzieć jak grać melee champem.

Budujesz go tak:

-merkurki

-bc -warmog

-lw

-bt

Masterki 21/9 na ad

Maxujesz r>q>e>w

Combo to on raczej nie ma, kille polegają na harrasie e>q i tak kilka razy i na którymś włączasz ingite i masz killa

Grasz na topie, lub midzie. Masz dobry przelicznik na q więc możesz grać ofensywnie, wrazie gangów włączasz w i już zwiałeś. W late wbijesz w środek w adc/apc włączasz ulta i masz pente :D

OndteAw.png <- Dołącz się do teamu umieszczając plakietkę w profil / sygnatura.

Opublikowano

Build:

Tabi/mercurki;

BC

BT

Randuin

Warmogs

Last Whisper

Skille:

E -> Q -> W

Kontry:

Wukong w mojej opinii kontruje Zeda i ewentualnie Jayce. Jest natomiast kontrowany przez ganki Lee Sina, a jak sctricte na linii to myślę że przez Dariusa/Yoricka.

Kombo:

a) potężniejsze kombo: Wbita z E -> Cios z Q -> Ult -> autoataki -> ignite -> ucieczka z W

B) kombo pod harass w early: E -> Q -> AA -> W (z W już uciekamy)

Pozycja:

top/mid

Styl gry:

Podczas early bardzo agresywny, robimy w miarę często harass wroga mniejszym kombo, zgniatamy i underfarmimy wroga. Staramy się trzymać w zapasie warda gdyby ganki były zbyt częste i najlepiej potki bo mamy słaby sustain. Staramy się unikać harassu, skupiamy się na farmie.

W Mid game gramy jeszcze agresywniej, wywalamy kombo na wroga i staramy się go ubić. Nadal farmimy, jeśli inne linie padają to można się pokusić o lekki roam.

W late najlepiej inicjować mniejsze walki (lub jak mamy bardziej tanky build to i większe), rozwalamy teamfighty ultem.

Opublikowano

bardzo wam dziekuje za wypowiedzi leci like

a i chce sie pochwalic ze przed chwila skonczylem pierwsze gre wukongiem i gralem przeciwko Aatroxowi jak zszedłem z lini mialem 4/1/2 staty a koncowe 9/5/15

64l7.png

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...