Skocz do zawartości
  • Dołącz do społeczności!

👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Problem] FIFA 13 przestał działać.

KroniK150

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam.

Niedawno kupiłem FIFE 13 na Origin, a dokładnie kod na nią ale z tego co wiem to nie jest żadne oszustwo. Więc pobrałem, zainstalowałem i pobrałem wszystkie aktualizacje. Więc w bibliotece gier kliknąłem na FIFE 13 przycisk "Graj". Od razu po tym wyświetlił mi się obrazek z Messim i 3 przyciski do wyboru: "Graj", "Ustawienia Gry" i "Wyjdź" i na górze tego ekranu wybór języka. No to klikam "Graj", wyświetla mi się można powiedzieć logo na środku ekranu (takie kółko z napisem EA SPORTS) i po chwili komunikat "Program FIFA 13 przestał działać". Właśnie na tym polega mój problem. Przepraszam, że tak długo wszystko napisałem ale chciałbym, żeby ten problem się wyjaśnił i żebym mógł sobie pograć :). Chcę, żeby wszystko było jasne. Mam nadzieję, że każdy mój krok dobrze opisałem i myślę, że pomożecie mi rozwiązać problem. Patrzałem już na różnych forach na temat tego problemu ale jakoś nic z tego mi nie pomogło. Z góry dziękuję.

Co do komputera i karty graficznej to:

Procesor: Intel® Core i5 CPU M 450 @ 2.40 GHz

Zainstalowana pamięć (RAM): 4,00 GB (dostępne: 3,85 GB)

System: Windows 7 Home Premium 64-bit

Karta Graficzna: ATI Mobility Radeon HD 4500/5100 Series

Opublikowano

Spróbuj ustawić niższe ustawienia graficzne, wyłącz synchronizację pionową i uruchom grę w niższej rozdzielczości.

Twoja karta graficzna, jest po prostu słaba. : )

Opublikowano

Dobra spróbuje. Nawet nie wiedziałem, że aż tak słaba ale dobrze, że spełnia wymagania, a i tak niedługo planuje kupić jakiegoś nowego PC:)

Nie wiem czy jest taka możliwość ale jakby to nie zadziałało to co można jeszcze zrobić?

Opublikowano

Zrobiłem co kazaliście ustawiłem najniższe ustawienia graficzne wyłączyłem synchronizację pionową oraz uruchomiłem w trybie zgodności z Windows XP. Nic nie pomaga coś dalej da się zrobić?

Opublikowano

Nie jak klikam na Origin na FIFE 13 "Graj" wyświetla mi się okienko z Messim i 3 przyciski "Graj", "Ustawienia Gry" i "Wyjdź" klikam "Graj" wyświetla się na środku ekranu logo i po chwili "Program FIFA 13 przestał działać. Wyszukiwanie problemów przez system Windows" ale i tak żadnych problemów mi nie wyszukuje. Masz tutaj link do zdjęcia:

http://imageshack.us/photo/my-images/585/cyi3.png/

Opublikowano

Tu znalazłem na innym forum: Jeśli ktoś ma podobne problemy to mi pomogło przenieść wszystkie pliki z
Moje Dokumenty/FIFA (tam są 3 pliki, w tym instance czy jakoś tak) do
C/Users/Nazwa użytkownika/FIFA (tam jest pusty folder fify).

636451494245979649038.gif

Opublikowano

W moich dokumentach mam folder FIFY 13 ale tylko jest w nim fifasetup.ini, a w C:\Użytkownicy\FIFA w ogóle nie mam folderu FIFY. A coś słyszałem, że nie może gdzieś byc polskich znaków chyba w nazwie komputera czy użytkownika, nie mam polskich znaków, a może to jest spowodowane tym, że jest folder C: i w nim "Użytkownicy"? Ż to polski znak :)

• 1 miesiąc temu...
  • 4 miesiące temu...
Opublikowano

Ja miałem taki sam problemy po dobrym tygoduniu szukania i aktualizowania sterowników do karty graficznej itd wpisałem na google: "fifa 13 wywala do pulpitu messi" i weszłem na yt i tam się dowiedziałem jak to zrobić. Więc kolego wejdz w MÓJ KOMPUTER,DOKUMENTY,POSZUKAJ PLIKU FIFA 13,WEJDZ W NIEGO,MASZ TAKI FOLDER JAK "instance0" WCHODZISZ W NIEGO,MASZ TAM PLIK REAPLAY.COS TAM,KLIKASZ NA NIEGO PRAWYM PRZYCISKIEM MYSZY I WYCHODZĄ TOBIE OTWÓRZ ITP MIĘDZY INNYMI W TYM JEST TAKIE COŚ JAK WŁAŚCIWOŚCI,OTWIERASZ TO,I MASZ TAKIE COŚ JAK ATRYBUTY,KLIKASZ TAM TYLKO DO ODCZYTU I OK,ZAMKYKASZ WŁANCZASZ FIFA 13 I DZIAŁA. (to działa na wszystkie problemy związane z fifą 13).Pozdrawiam.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...